Ajankohtaista

Finavia siirtää Helsinki-Vantaan tekniset palvelut Corenetille

Uutiset 9.1.2013

Finavia ja Corenet ovat sopineet Helsinki-Vantaan lentoaseman teknisten järjestelmien viankorjauksen sekä huolto- ja tukipalveluiden siirtämisestä Corenetin vastuulle. Sopimus kattaa matkustajavirtojen hallintaan liittyvät lähtöselvitys-, portti- ja informaatiojärjestelmät

15.1.2013 voimaan astuva sopimus on aluksi kolmivuotinen ja siihen sisältyy kahden vuoden jatko-optio.

”Corenetin kokemus ja osaaminen vastaavista palveluista auttavat sekä varmistamaan teknisten järjestelmien jatkuvan toimivuuden että varautumaan tulevaisuuden muutostarpeisiin. Keskeisiä hyötyjä ovat esimerkiksi palvelujen skaalautuvuus ja laajennettavuus 24/7-palveluiksi”, kertoo Marko Tikkanen Finavialta.

”Asiakkaidemme toiminnalle välttämättömien palveluiden ja laajojen palvelukokonaisuuksien hallinta ovat ominta aluettamme. Lentoliikenteen kannalta erittäin kriittisten Finavian palveluiden siirtyminen meille sopii siten erinomaisesti palveluportfolioomme, johon sisältyy vastaavaa luotettavuustasoa vaativia palveluita myös muille asiakkaillemme”, sanoo Corenetin asiakastoimituksista vastaava johtaja Kari Keinänen.

Corenet vastaa jo ennestään Finavian lennonvarmistuksen varmistavien verkkoyhteyksien toimittamisesta. Kesällä 2012 solmittu kolmivuotinen jatkosopimus verkkoyhteyspalvelujen toimittamisesta kaikille Finavian lentokentille Suomessa on optioineen voimassa jopa vuoteen 2019 asti.

Useat yhteiskunnan ydintoiminnot sähkönjakelusta lennonjohtoon ovat Corenetin rakentamien ja valvomien verkkojen varassa. Haastaviin tarpeisiin ja ympäristöihin erikoistunut suomalainen Corenet suunnittelee ja rakentaa halutun kapasiteetin, kattavuuden ja toimivuustakuun tietoverkot minne tahansa, myös liikkuvaan kalustoon. Corenetin palveluksessa on noin 200 verkkoteknologioiden ja telematiikan asiantuntijaa.

Lisätietoja:

Marko Tikkanen, Vice President, Passengers, Finavia Oyj
Puh. 020 708 3400
marko.tikkanen(at)finavia.fi

Kari Keinänen, johtaja, asiakastoimitukset, Corenet Oy
Puh. 050 511 2093
kari.keinanen(at)corenet.fi

Jaa