CINIAN BLOGI JA ARTIKKELIT

Katse tietoliikenneverkkojen kyberuhkiin – miten voimme suojautua?

Digitalisaatio | Kyberturvallisuus 10.5.2019

Suomelle tietoliikenneverkkojen toimintavarmuus, turvallisuus ja luotettavuus ovat elinehto. Tämä vaatimus koskettaa maamme rajojen sisällä kulkevien yhteyksien lisäksi muun muassa merikaapeleita, jotka yhdistävät meidät muuhun maailmaan ja tekevät Suomesta entistä keskeisemmän solmukohdan globaalille dataliikenteelle.

Lue lisää

Viimeisimmät kirjoitukset

Katse tietoliikenneverkkojen kyberuhkiin – miten voimme suojautua?

Suomelle tietoliikenneverkkojen toimintavarmuus, turvallisuus ja luotettavuus ovat elinehto. Tämä vaatimus koskettaa maamme rajojen sisällä kulkevien yhteyksien lisäksi muun muassa merikaapeleita, jotka yhdistävät meidät muuhun maailmaan ja tekevät Suomesta entistä keskeisemmän solmukohdan globaalille dataliikenteelle.

Digitalisaatio | Kyberturvallisuus 10.5.2019

Cinia ValueNet rakennusteollisuuden tuottavuusloikan mahdollistajana

Kustannussäästöjä saadakseen yritykset tehostavat toimintojaan, hiovat omia järjestelmiään huippukuntoon sekä parantavat sisäisiä prosessejaan. Suuryritykset käyttävät tähän satoja miljoonia euroja, pienemmätkin miljoonia. Kaiken keskiössä on yritysten huippuunsa viritetty ydinliiketoiminta. Säästöjä etsitään prosessien tehostamisen lisäksi muun muassa materiaalivirtojen ja varastoaikojen kustannustehokkuudesta. 

Digitalisaatio | Liiketoimintaekosysteemi | Ohjelmistopalvelut 11.4.2019

Diabeteshoidon digitalisaatiolla lisää aikaa asiakastyölle

Toiminnanmuutos diabetespotilaiden hoidossa säästää aikaa varsinaiselle hoito- ja ohjaustyölle sekä asiakkaan kohtaamiselle.

Digitalisaatio | Terveydenhuollon digitalisaatio 5.4.2019

Kyberturvallisuusvalvonta – omilla vai kumppanin resursseilla?

Pohdituttaako kyberturvallisuus? Tuntuuko, että kyvykkyyksiä tietoturvapoikkeamien havainnointiin ja hallintaan pitäisi kehittää? Miten hankkia riittävät tekniset työkalut ja tarvittava osaaminen?

cSOC | Digitalisaatio | Kyberturvallisuus 1.4.2019

Digitalisaatiohankkeista konkreettisesti – mikä on tärkeää ja miten pääsee liikkeelle?

Uusien digitaalisten palveluiden kehittäminen on vaativa tehtävä. Muutosta ajavat trendit ja kehitys on esillä seminaareissa ja mediassa joka päivä, mutta hankkeiden konkreettinen käynnistäminen voi tuntua eri organisaatioissa vaikealta.

Digitalisaatio | Liiketoiminta | Ohjelmistopalvelut 15.3.2019

Tiedätkö miten digitaaliset palvelusi näyttäytyvät käyttäjille?

Palveluiden digitalisointi on jo arkipäivää lähes kaikissa yrityksissä. Olemassa olevia palveluita sähköistetään huimaa vauhtia ja uusia palveluita tuodaan digitaalisiin kanaviin jatkuvasti. Digitalisointiosaamista alkaa yrityksissä olla jo paljon ja näiden kehitysprojektien läpivienti tuttua.

Digitalisaatio | Liiketoiminta | Terveydenhuollon digitalisaatio 24.1.2019

TAYS Haavakeskuksen Haavarekisteri mahdollistaa nykyaikaisen potilastyön

Tampereen yliopistollisen sairaalan Haavakeskus on Suomen ensimmäinen osaamiskeskus, joka on keskittynyt vaikeiden kroonisten haavapotilaiden tutkimiseen ja hoitoon. Nykyaikaisella poliklinikalla asiantuntijat toimivat tiiviissä yhteistyössä ja potilaiden hoito on keskitettyä. Haavapotilaille tarkoitettu ja Cinian laatujärjestelmäalustalle rakennettu laatujärjestelmä otettiin käyttöön Haavakeskuksessa kesällä 2018. Haavarekisteri-työnimellä kulkevan järjestelmän alkuvaiheen käyttökokemukset ovat positiivisia, ja rekisteri on herättänyt runsaasti huomiota myös muissa Suomen yliopistollisissa sairaaloissa.

Digitalisaatio | Ohjelmistopalvelut | Terveydenhuollon digitalisaatio 27.11.2018

Arvoverkoista apua terveydenhuoltoon

Suomi on terveydenhuollon sähköisen datan aarreaitta. Tämä tuo mahdollisuuksien lisäksi haasteita, joihin arvoketjut voivat tarjota apua.

Digitalisaatio | Liiketoiminta | Terveydenhuollon digitalisaatio 30.10.2018

Koko EU etsii uutta teknologiaa maatalouden kilpailukyvyn parantamiseen

Maatalous on vanha elinkeino, mutta vanhanaikaista sen toiminta ei ole. Maataloustuottajat ovat aina tarttuneet mielellään uuteen teknologiaan – nyt myös he haluavat hyödyntää digitalisaation tuomia mahdollisuuksia. Tietenkin niitä arvioidaan oman bisneksen kautta, konsulttina on euro. Ensin halutaan karsia kustannuksia ja sitten haetaan uusia lisätulojen lähteitä.

Digitalisaatio | Liiketoiminta | Maatalouden digitalisaatio 15.10.2018

Maatalouden tutkimus odottaa monipuolisia hyötyjä ValueNetin tyyppisiltä ekosysteemipalveluilta

Perinteisesti maatalouden tutkimusdata kerätään kalliisti varta vasten tehdyin kenttäkoejärjestelyin ja monelle tärkeät tiedot julkaistaan lähinnä tieteellisissä artikkeleissa. On ilmeistä, että tutkimustiedon hankintaan ja tutkimustulosten jakamiseen tarvitaan entistä tehokkaampia välineitä.

Digitalisaatio | Liiketoiminta | Maatalouden digitalisaatio 12.10.2018