CINIAN BLOGI JA ARTIKKELIT

Digitalisaatiohankkeista konkreettisesti – mikä on tärkeää ja miten pääsee liikkeelle?

Digitalisaatio | Liiketoiminta | Ohjelmistopalvelut 15.3.2019

Uusien digitaalisten palveluiden kehittäminen on vaativa tehtävä. Muutosta ajavat trendit ja kehitys on esillä seminaareissa ja mediassa joka päivä, mutta hankkeiden konkreettinen käynnistäminen voi tuntua eri organisaatioissa vaikealta.

Lue lisää

Viimeisimmät kirjoitukset

Digitalisaatiohankkeista konkreettisesti – mikä on tärkeää ja miten pääsee liikkeelle?

Uusien digitaalisten palveluiden kehittäminen on vaativa tehtävä. Muutosta ajavat trendit ja kehitys on esillä seminaareissa ja mediassa joka päivä, mutta hankkeiden konkreettinen käynnistäminen voi tuntua eri organisaatioissa vaikealta.

Digitalisaatio | Liiketoiminta | Ohjelmistopalvelut 15.3.2019

Tiedätkö miten digitaaliset palvelusi näyttäytyvät käyttäjille?

Palveluiden digitalisointi on jo arkipäivää lähes kaikissa yrityksissä. Olemassa olevia palveluita sähköistetään huimaa vauhtia ja uusia palveluita tuodaan digitaalisiin kanaviin jatkuvasti. Digitalisointiosaamista alkaa yrityksissä olla jo paljon ja näiden kehitysprojektien läpivienti tuttua.

Digitalisaatio | Liiketoiminta | Terveydenhuollon digitalisaatio 24.1.2019

TAYS Haavakeskuksen Haavarekisteri mahdollistaa nykyaikaisen potilastyön

Tampereen yliopistollisen sairaalan Haavakeskus on Suomen ensimmäinen osaamiskeskus, joka on keskittynyt vaikeiden kroonisten haavapotilaiden tutkimiseen ja hoitoon. Nykyaikaisella poliklinikalla asiantuntijat toimivat tiiviissä yhteistyössä ja potilaiden hoito on keskitettyä. Haavapotilaille tarkoitettu ja Cinian laatujärjestelmäalustalle rakennettu laatujärjestelmä otettiin käyttöön Haavakeskuksessa kesällä 2018. Haavarekisteri-työnimellä kulkevan järjestelmän alkuvaiheen käyttökokemukset ovat positiivisia, ja rekisteri on herättänyt runsaasti huomiota myös muissa Suomen yliopistollisissa sairaaloissa.

Digitalisaatio | Ohjelmistopalvelut | Terveydenhuollon digitalisaatio 27.11.2018

Arvoverkoista apua terveydenhuoltoon

Suomi on terveydenhuollon sähköisen datan aarreaitta. Tämä tuo mahdollisuuksien lisäksi haasteita, joihin arvoketjut voivat tarjota apua.

Digitalisaatio | Liiketoiminta | Terveydenhuollon digitalisaatio 30.10.2018

Koko EU etsii uutta teknologiaa maatalouden kilpailukyvyn parantamiseen

Maatalous on vanha elinkeino, mutta vanhanaikaista sen toiminta ei ole. Maataloustuottajat ovat aina tarttuneet mielellään uuteen teknologiaan – nyt myös he haluavat hyödyntää digitalisaation tuomia mahdollisuuksia. Tietenkin niitä arvioidaan oman bisneksen kautta, konsulttina on euro. Ensin halutaan karsia kustannuksia ja sitten haetaan uusia lisätulojen lähteitä.

Digitalisaatio | Liiketoiminta | Maatalouden digitalisaatio 15.10.2018

Maatalouden tutkimus odottaa monipuolisia hyötyjä ValueNetin tyyppisiltä ekosysteemipalveluilta

Perinteisesti maatalouden tutkimusdata kerätään kalliisti varta vasten tehdyin kenttäkoejärjestelyin ja monelle tärkeät tiedot julkaistaan lähinnä tieteellisissä artikkeleissa. On ilmeistä, että tutkimustiedon hankintaan ja tutkimustulosten jakamiseen tarvitaan entistä tehokkaampia välineitä.

Digitalisaatio | Liiketoiminta | Maatalouden digitalisaatio 12.10.2018

Maanviljelijälle Cinia ValueNet on kauan odotettu ratkaisu kiperään ongelmaan

Maanviljelyn ohjelmistojen ja palveluiden täytyisi toimia synkronoidusti, jotta viljelijä pystyisi hyödyntämään dataa kaikessa mahdollisessa. Mutta ikävä totuus on, että järjestelmät eivät keskustele keskenään. Tämä on jatkuva ongelma maanviljelijöille, itseni mukaan lukien. Joudun käyttämään aikaa ja vaivaa tietojen kaivamiseen milloin toisesta ohjelmistosta, tulosteesta tai sähköpostista sekä tietojen syöttämiseen käsin ohjelmistoon tai kirjoittamiseen paperille.

Digitalisaatio | Liiketoiminta | Maatalouden digitalisaatio 11.10.2018

Koskenkorvan tehtaalla Cinian ValueNet on pian arkipäivää

Koskenkorvan tehdas käyttää digitalisoitua viljaerien automaattista vastaanottojärjestelmää. Aikaisemmin meillä oli kuormien vastaanotossa työntekijöitä, mutta vuonna 2017 siirryimme järjestelmään, jossa kuljettajat ottavat itse vastaan tuomansa kuormat. Meille voi tuoda kuormia kellon ympäri, joten automatisoitu vastaanotto mahdollistaa logistiikan joustavuuden.

Digitalisaatio | Liiketoiminta | Maatalouden digitalisaatio 10.10.2018

Cinia ValueNet - Matka maatalouden digitalisaatioon

Digitaaliset arvoverkot ja ekosysteemit tarjoavat uusia mahdollisuuksia kehittää palveluja, parantaa tuottavuutta sekä kustannustehokkuutta ekosysteemin eri toimijoille.

Digitalisaatio | Liiketoiminta | Maatalouden digitalisaatio 20.9.2018

Kyberriskit eivät pidä kesälomaa

Kesälomien jälkeen on jälleen aika luoda katsaus kyberympäristöön ja siellä alati syntyviin uusiin ilmiöihin, innovaatioihin ja… turvallisuusuhkiin. Digitaalisessa turvallisuudessa maali – tai oikeammin maalit – ovat jatkuvassa liikkeessä ja konvergenssikehityksessä. Tietoa tästä kehityksestä on saatavilla lukuisista eri lähteistä aivan kyberinfoähkyyn saakka. Mutta mikä itselle ja omalle yhtiöllemme on juuri nyt oleellista?

Turvallisuus 30.7.2018