6.9.2022 13:44

Agile Tampere 2022: Kriittisiä hankkeita ja ketterää liiketoimintaa

Agile Tampere (to 15.9.2022) tarjoaa osallistujilleen inspiroivia case-tarinoita meiltä ja maailmalta. Myös kaikkein järeimpien ohjelmistoratkaisujen toteuttamisessa tarvitaan ketteryyttä. Cinia nostaa esiin näkökulmia, jotka liittyvät turvallisuuskriittisen järjestelmän jatkuvaan testaamiseen.

“Miten eri yritykset ovat onnistuneet kehittämään käytäntöjään? Millaisia uusia kokeiluja ne ovat tehneet, millaisia oppeja saaneet? Mitä kaikkea Business Agility voi tarkoittaa? Odotan Agile Tampere -tapahtumalta hyviä keskusteluja luentojen ja esitysten pohjalta. On hienoa tavata uusia ja vanhoja tuttuja pitkästä aikaa livenä”, iloitsee liiketoimintajohtaja Moni Banerjee Cinialta.

Konferenssipäivä vetää puoleensa sekä teknisiä asiantuntijoita että liiketoimintarooleissa työskenteleviä. Myös Cinialta osallistuu Agile Tampere -päivään kattava edustus molempia. Tule rohkeasti juttelemaan kanssamme!

 

Ei huoltokatkoja: erittäin kriittinen järjestelmä edellyttää ketterää testaamista

Yksi tapahtuman Main track -puhujista on Chief Test Engineer Tommi Toropainen Cinialta. Hän avaa Acceptance Test Driven Development -metodia ympäristössä, joka on maailman mittakaavassakin poikkeuksellinen. ERICA-hätäkeskustietojärjestelmä on monimutkainen ohjelmistoratkaisu, joka nivoo kaikki Suomen turvallisuusviranomaiset yhden hätänumeron taakse. Sen saavutettavuusvaatimukset ovat poikkeuksellisen korkeat. Korkealaatuinen lopputulos edellyttää pitkälle vietyä testauskulttuuria. 

Puheenvuoro klo 14:00: “ATDD & the most critical peace-time public safety information system in Finland”

 

Miten agile näkyy Cinialla?

Cinialla ketterien kehitysmenetelmien on havaittu sopivan sekä lyhyisiin kokeiluihin että pitkiin hankkeisiin, joissa kehitetään ja ylläpidetään turvallisuuskriittisiä järjestelmiä. Legacy-järjestelmien tai vesiputousmallin vangiksi jäämistä ei talossa tarvitse pelätä.

Ohjelmistoratkaisujen tiimit tekevät töitä hyvin erilaisten projektien parissa. Nopeissa yksityissektorin projekteissa kokeillaan usein uutta ensimmäisten joukossa. Turvaluokitelluissa, yhteiskunnan kannalta kriittisissä hankkeissa taas esimerkiksi testaamisen käytännöt viedään hyvin pitkälle. Kun näkemykset ja asiantuntijat liikkuvat tiimien välillä, voimme tuoda osaamista toisen tyyppisen hankkeen käyttöön ja päinvastoin”, Banerjee kuvailee.

 

Jos ketterät menetelmät ovat lähellä sydäntäsi, lukaise myös nämä artikkelit:

 

 

Tule mukaan ja katso avoimet työpaikat!

New call-to-action

 

avatar

Moni Banerjee

Turvallisuuskriittiset ratkaisut, Tampere