31.3.2021 8:44

Konesaliyhteydet kuntoon

Konesalilla viitataan yleensä halliin tai muuhun laitetilaan, jossa on palvelinlaitteistoa tai vaikkapa virtuaalipalvelin konesalin ylläpitäjältä ostettuna. Kaikki yrityksen data on siis turvassa palvelinten parkkitalossa, johon yhteydet yrityksen toimipisteistä kulkevat joko internetin kautta tai tietoliikenneoperaattorin omilla konesaliyhteyksillä. 

Cinia tarjoaa luotettavat konesaliyhteydet ilman kulkua julkisen internetin kautta – kuten ohituskaistaa pitkin, nopeasti ja turvallisesti. Hyvät konesaliyhteydet ovat etu kaikille. Edellytys toimintavarmuudelle ne ovat erityisesti, jos liiketoiminta pohjautuu vahvasti siihen, että yksityisestä konesalista tai julkisesta pilvestä (kuten Amazon AWS tai Microsoft Azure) tuotetaan loppuasiakaspalveluita tai yhteydet ovat kriittisessä osassa oman palvelukehityksen kannalta.

– Konesaliyhteyksien suurimmat hyödyt verrattuna julkisen internetin käyttöön ovat tietoturva, nopeampi ja suurempi kapasiteetti sekä helppous, niputtaa Cinian tietoverkkoratkaisuista vastaava myyntipäällikkö Aleksanteri Pyrrö.


Millaiset organisaatiot käyttävät konesaliyhteyksiä?

Aiemmin konesaliyhteydet miellettiin kalliiksi, lähinnä isoille kansainvälisille yrityksille soveltuviksi palveluiksi. Se ei ole ihme, sillä hintalaput saattoivat olla tuhansia euroja kuukaudessa. Aleksanteri Pyrrön mukaan asiassa on koettu selkeä murros parin viime vuoden aikana.

– Yhteyksiä on nykyään enemmän saatavilla, ja se on luonnollisesti lisännyt kilpailua, pudottanut tuotantokustannuksia ja laskenut hintoja. Hinnat ovat alkaen satasia kuukaudessa, ja hyötyyn nähden yhteydet ovat nyt järkevän hintaisia myös pk-yrityksille.

Cinia tarjoaa yhteyksiä sekä konesaleista ulos että asiakkaan ja konesalin välille. Pyrrö kertoo Cinian kansainvälisten yhteyksien kulkevan omaa merikaapelia pitkin, joten lähtökohtaisesti ne ovat erittäin nopeita ja luotettavia. Kansainvälisten konesalien lisäksi valikoimassa on yhteyksiä kotimaisten, pienempien toimijoiden saleihin.

Usein konesaliyhteys ostetaan esimerkiksi toimipisteiden internet-yhteyksien lisäksi. Konesaliyhteydet eivät kuitenkaan ole sidoksissa Cinian tietoliikenneyhteyksiin, joten asiakkaalla voi olla esimerkiksi toisen operaattorin paikallisyhteydet, mutta Cinian konesaliyhteys julkipilveen, kuten Amazonin tai Microsoftin pilvipalveluun.

– Jos konesalit ja yhteydet niihin ovat yrityksessä tuntemattomampi aihe, niin myyntihenkilöstömme selventää asian juuri teidän kannaltanne: miten yhteyksiä käytetään ja mitä konkreettista hyötyä niistä teille on. Tässäkin palvelussa asiakaslähtöisyys on Cinialla numero yksi, lupaa Pyrrö.