Minimum Viable Product (MVP) tarkoittaa nopeasti tuotantokäyttöön toteutettavaa ohjelmistotuotteen ensimmäistä versiota. MVP sisältää vain tärkeimmät ja välttämättömät loppukäyttäjille lisäarvoa tuottavat ominaisuudet.

MVP on Cinian metodi nopealle tuotekehitykselle ja ratkaisujen prototyypitykselle. MVP:n avulla ohjelmistoidean kantavuutta voidaan testata varhaisessa vaiheessa, keräämällä käyttäjiltä palautetta ohjaamaan jatkokehitystä. MVP:n avulla havaitaan ongelmakohdat ja mahdolliset tekniset rajoitteet heti alkuvaiheessa ennen laajamittaista kehitystyötä.

MVP-projekti toteutetaan ketterällä kehitysmallilla, joka tarjoaa asiakkaalle täyden näkyvyyden tiimin työskentelyyn ja mahdollisuuden vaikuttaa toteutuksen etenemiseen. Konkreettisia tuloksia alkaa syntymään heti ensimmäisen kahden viikon jälkeen.

MVP on sopiva palvelu, kun aloitetaan uuden ohjelmistotuotteen kehitysprojektia tai kun haetaan uusia käyttötapoja jo olemassa oleville tietojärjestelmille. Cinialla on laaja kokemus metodin soveltamisesta erityisesti teollisessa tuotekehityksessä.