Sandvik Mining and Construction tarjoaa maailman laajimman tuotevalikoiman laitteita kallionporaukseen, louhintaan, murskaukseen, rikotukseen ja materiaalinkäsittelyyn.

Yhteistyö käynnistyi, kun Cinian asiantuntijat loivat Sandvikille uuden testausprosessin ohjausjärjestelmäohjelmistojen laadunvarmistukseen. Uudessa prosessissa hyödynnettiin vaiheittain kasvavaa eli inkrementaalista tuotekehitysmallia. Testaus varmistettiin jo käyttöönottovaiheessa.

Testausprosessin käyttöönoton jälkeen Sandvik halusi laajentaa yhteistyötä. Cinian testausryhmä vastasi uuden ohjelmistoalustan laadunvarmistuksesta ja osallistui testausprosessin jalkauttamiseen asiakkaan globaalille tuotekehitysorganisaatiolle eri puolilla maailmaa. Sandvikin ja Cinian pitkäaikainen laadunvarmistuskumppanuus jatkuu edelleen. Testausta suoritetaan sekä manuaalisesti että automatisoiden. Kohteena ovat esimerkiksi Qt-käyttöliittymistä koostuvat järjestelmät sekä upotetut Linux-laskentayksiköt.

Vuosia jatkuneen yhteistyön myötä Cinialla on syvä ymmärrys asiakkaan prosesseista, toimialasta sekä liikkuviin työkoneisiin liittyvistä asioista, kuten CAN-protokollasta, IEC 61131 -standardeista ja testauksen työkaluista.

”Yhteistyö Cinian kanssa on kestänyt vuosia ja olemme erittäin tyytyväisiä yhteistyön mutkattomuuteen ja henkilöiden vahvaan osaamiseen jota olemme voineet hyödyntää Sandvikilla”, kertoo Sandvikin Engineering Manager Petri Hakomäki.