Hakutulokset

Kaikki menee pilveen, mutta millä yhteyksillä sinne liikutaan?

BlogiDigitalisaatioPilvipalvelutVerkot ja tietoliikenne 23.4.2018

Useissa moderneissa yrityksissä jähmeistä konesaleista on luovuttu aikoja sitten ja toiminnot on siirretty pilveen. Moitteettomat yhteydet pilveen tekevät siirtymästä kivuttoman ja tuovat palveluihin varmuutta.

Pilven mahdollistama tehokkuus tuo uusia liiketoimintamahdollisuuksia ja vie organisaatiota kohti toimivampia prosesseja. Pilvipalvelut tarjoavat kustannustehokkuutta, joustavuutta ja avaavat erilaisen pelikentän uuden kehittämiselle.

"Meille pilveen siirtyminen on ollut suuri ja vaativa ponnistus. Olemme todella panostaneet kehitystyöhön ja uusia palveluja on otettu käyttöön. Nyt meillä on menossa suuria DevOps-hankkeita, jotka vievät meitä vieläkin voimakkaammin kohti pilveä ja modernia liiketoimintaa”, kertoo VR:n Integration Manager Markus Niskanen.

VR on aikaisemmin saatettu mieltää vanhanaikaiseksi infra- ja logistiikkayhtiöksi, mutta merkittävät teknologiapanostukset ovat tehneet siitä edelläkävijän alalla. Yhtiö on siirtänyt ison osan IT-palveluistaan pilveen, jonne Cinian cMatrix tarjoaa suorat, julkisen internetin ohittavat yhteydet pilvipalveluihin.

PILVESSÄ TOIMIMINEN TUO SÄÄSTÖJÄ

 “Viimeisen vuoden aikana teimme asian parissa paljon töitä ja nyt kaikki uudet hankkeet viedään suoraan pilveen. Pilvessä toimiminen tuo säästöjä ja mahdollistaa täysin erilaisen pelikentän uuden kehittämiselle. Jotta uudistuksia saadaan ajettua sisään tehokkaasti ja niiden toiminnasta voidaan varmistua, tulee myös yhteyksiin kiinnittää huomiota.”

VR:n kaltaiselle organisaatiolle yhteyksien moitteeton toimivuus on lähes elinehto. Kun suuressa organisaatiossa kehitetään uusia asioita, on ensivaikutelmalla ja käyttäjäkokemuksella todella merkitystä.

“Suurimmat haasteet pilveistämisessä ovat syntyneet kulttuuripuolella. Olimme pitkään vanha perinteinen talo, jonka prosessit oli luotu vanhan mallin mukaan. Pilvessä toimiminen vaatii erilaista ymmärrystä, työkaluja ja toimintatapoja, jotka haastavat koko organisaation. Tässä muutoksessa toimintavarmuuden lisääminen parempien yhteyksien kautta poistaa paljon turhaa mielipahaa, joka muuten hidastaisi kehitystä.”

Lähes kaikilla organisaatioilla kulttuurin muuttuminen tulee aiheuttamaan haasteita, mutta uudet teknologiat eivät tule toimimaan vanhanaikaisten mallien mukaan, joten muutos on väistämätöntä. Pilvessä toimiminen tarjoaa merkittäviä kustannussäästöjä, joustavuutta ja kokonaan uudenlaisen tavan tehdä tehokkaampaa liiketoimintaa.

HYVÄT YHTEYDET TAKAAVAT HYVÄT KEHITTÄMISMAHDOLLISUUDET

“Vaikka tästä on puhuttu vuosia, niin monet suuret yritykset eivät ole vieläkään alkaneet toimia. Toimivat pilvipalvelut ja hyvät yhteydet takaavat hyvät mahdollisuudet tulevaisuuden liiketoiminnan kehittämiselle. Kannattaa luottaa uuteen teknologiaan ja sen kehitykseen, sillä kun päästään tietyn pisteen yli, niin että homma toimii, niin kyllä se tuo merkittäviä hyötyjä liiketoimintaan”, toteaa Niskanen.

Lue lisää Cinian nopeista, turvallisista ja suorista pilviyhteyspalveluista.

 

 

Avainsanat: cMatrix, pilvipalvelut pilviyhteyspalvelut, tietoliikenne,
Jaa