Control Intelligence Oy

Moderni taloautomaatio-järjestelmä


Control Intelligence Oy on kehittänyt kattavan ja monipuolisen Talomat-taloautomaatiojärjestelmän niin pienten kuin suurtenkin kiinteistöjen hallintaan. Järjestelmä yhdistää kaikki kodin järjestelmät yhteisen ohjauksen alle.

Järjestelmän tarjoaa ratkaisun, joka parantaa merkittävästi niin kiinteistön turvallisuutta kuin energiatehokkuuttakin. Talomat-järjestelmän toiminnoilla mm. palo-, murto- ja kosteusturvajärjestelmiä sekä koko kiinteistön valaistusohjausta on helppo käyttää ja hallinnoida. Järjestelmään integroitavien aurinkopaneelien tai muiden energianlähteiden avulla esim. vapaa-ajan asunnosta voidaan tehdä sähkön suhteen täysin omavarainen tai ainakin varmistaa esim. pakasteiden säilyvyys ja valaistuksen toimivuus sähkökatkojen aikana.

Digitalisaation edetessä myös taloautomaatiojärjestelmiin kohdistuu uusia vaatimuksia käytettävyyden ja ominaisuuksien osalta. Erityisesti kuluttajat haluavat automaatiojärjestelmiltä vastaavaa käyttömukavuutta, johon ovat tottuneet älypuhelimissa ja muissa päivittäin käyttämissään laitteissa. Toisaalta uusi teknologia tarjoaa mahdollisuuksia tehdä asioita uusilla tavoilla – komponenttien halventumisen ja ohjelmistojen kehittymisen myötä järjestelmiin voidaan integroida enemmän toiminnallisuutta ja parantaa käyttökokemusta merkittävästi perinteisiin ratkaisuihin verrattuna.

Control Intelligence halusi uudistaa Talomat-järjestelmän ohjausta tuomalla järjestelmään modernin kosketusohjauksella toimivan ohjauspaneelin. Ohjauspaneeliin haluttiin yhdistää useamman vanhan ohjauslaitteen toiminnallisuus sekä modernisoida käyttöliittymä huipputasolle. Ohjauspaneelin tehokkaampi laitteisto mahdollisti myös osittain aiemmin automaatiojärjestelmän puolella olleen toiminnallisuuden keskittämisen yhteen paikkaan.

Control Intelligence valitsi Cinian kumppaniksi kehittämään uudistetun ohjauspaneelin toiminnallisuutta ja käyttöliittymää. Projekti toteutettiin ketterän ohjelmistokehityksen menetelmillä. Lopputuloksena saatiin ratkaisu, jossa yksi laite korvaa useita aiemmin erilaisiin tarkoituksiin tarvittuja ratkaisuja. Samalla käyttöliittymää ja käyttökokemusta saatiin merkittävästi parannettua. Ohjelmisto toteutettiin moderneilla web-teknologioilla, mikä mahdollistaa jatkossa järjestelmän ohjaamisen myös pilvipalvelun kautta.

Toiminta Cinian kanssa on ollut suoraviivaista ja tehokasta. Ohjelmistokehityksen ammattilaisina he huolehtivat siitä, että tarvitsemamme toiminnallisuus tuli toteutettua ja meidän ei tarvinnut huolehtia siitä mitkä ovat sopivimmat ja turvallisimmat teknologiat haluttuun lopputulokseen. Toteutettu ratkaisu vastaa tarvettamme ja tarjoaa meille kilpailuetua, mikä auttaa meitä kasvattamaan järjestelmämme myyntiä.

- Tommi Revonniemi, Hallituksen puheenjohtaja, Control Intelligence Oy

Ohjelmistopalvelut