Tilaa uutiskirjeemme
Tilaa uutiskirjeemme

C-LION1-MERIKAAPELI

Merikaapelin matka

C-Lion1-merikaapelin asennus Itämereen Helsingistä Rostockiin alkoi syksyllä 2015 ja valmistui aikataulussa alkuvuodesta 2016. Video kertoo merikaapeliprojektin koko kaaren ideasta valmistumiseen.

Cinian suunnittelema ja toteuttama merikaapeli yhdistää Keski-Euroopan tietoliikennesolmut Suomeen, muihin pohjoismaihin ja edelleen Venäjän kautta Aasiaan. Tietoliikenneyhteys vahvistaa Suomen asemaa idän ja lännen markkinoiden välisenä porttina. 

C-Lion1-merikaapeli

  • Päätepisteet Helsinki ja Rostock
    • haaroitusyksiköt Hanko ja Baltia
  • Kaapelin pituus 1173 km
  • 8 kuituparia
  • Kokonaiskapasiteetti 144 tb/s
  • Rakennustyöt alkoivat 2015
  • Yhteys valmistui alkuvuodesta 2016
  • Tarjottavat palvelut; kuituparit, aallonpituuspalvelut, Ethernet–siirtoyhteyspalvelut, IP-VPN

EDUT

Mahdollistaa matalaviiveisen ja turvallisen tiedonsiirron nopeasti kasvaville kapasiteettitarpeille. Tarjoaa ainutlaatuisen reitin Suomesta Keski-Eurooppaan lisäten mahdollisuuksia yritysten liiketoiminnan kasvulle.

LAADUKKAAMMAT YHTEYDET

Vanhat kuitukaapelit Suomesta ulkomaille lähestyvät elinkaarensa loppua. Uusi vaihtoehtoinen merikaapeliyhteys turvaa skaalautuvan alustan kasvaville kapasiteettitarpeille.

SUOMEN ASEMAN VAHVISTAMINEN

Monet merkittävät data center -toimijat ovat tunnistaneet Suomen vahvan potentiaalin data center -maana muun muassa sijantinsa ja ilmastonsa puolesta. Uusi merikaapeliyhteys edelleen vahvistaa Suomen asemaa tuoden varmistusta olemassa oleville yhteyksille.


Ota yhteyttä inquiries@cinia.fi

CINIAN UUSI YHTEYS KYTKEE HANGON ALUEEN SUORAAN KANSAINVÄISIIN TIETOVERKKOIHIN

Cinia Group Oy:n Suomen ja Saksan välisen C-Lion1-merikaapelin liittymä Hankoon on valmistumassa. Uusi yhteys lisää Länsi-Uudenmaan alueen kiinnostavuutta uusien elinkeinomahdollisuuksien ja työpaikkojen kannalta. Hangon ja Raaseporin alueen yritysten ja kuntien tavoitteena on muodostaa alueesta merkittävä kansainvälisen tietoliikenteen solmupiste Frankfurtin, Tukholman ja Helsingin rinnalle. Cinian kansainvälistä verkkoa Hankoon rantautuminen täydentää uusilla reittimahdollisuuksilla. Lue lisää.

Kuva: Multifoto/Johan Ljunqvist

HETZNERIN UUDELLE PALVELINKESKUKSELLE HYVÄ SIJAINTIPAIKKA JA NOPEAT YHTEYDET SUOMESTA. Lue lisää.

Jaa