Pohjolan liikenne tarjoaa uutta matkustajille

Linja-autoyhtiö Pohjolan Liikenne kehitti yhdessä Cinian kanssa matkustajia palvelevan bussi-infon: Kaikissa yhtiön kaukoliikenteen busseissa on näytöt, jotka lisäävät viihtyvyyttä ja turvallisuudentunnetta.

Seurattavissa ovat mm. ajantasaiset tiedot bussin sijainnista, aikataulusta, pysäkeistä ja jatkoyhteyksistä sekä sää ja Ylen teksti-TV:n uutiset. Lisäksi jokaisen auton reitin ja aikataulussa pysymisen voi nähdä järjestelmästä helposti. Vastaavaa ei ole käytössä muualla Suomessa ja vain harvoissa paikoissa maailmallakaan.

Yhteistyö on jatkunut pitkään ja laajentunut matkustajainformaation lisäksi myös muille alueille, esim. varikkojen informaationäyttöihin.

Cinia tuottaa Pohjolan Liikenteelle jatkuvaa palvelua, jossa ratkaisukokonaisuuden ytimessä on busseihin asennetut suorituskykyiset ja vaativiin olosuhteisiin soveltuvat ajoneuvo-PC:t.

Laitteet huolehtivat yhteyksistä bussin ja keskitetyn palvelun välillä, jakavat WLAN-yhteyttä bussin sisällä, välittävät ajoneuvon telemetriatietoja sekä toimivat alustana (PaaS) muille bussissa oleville järjestelmille.

– Heikki Alanko, CEO, Oy Pohjolan Liikenne Ab