Tapahtumat

Davis Cup: Suomi kohtaa Itävallan Espoon Metro Areenalla, 13.9.2019 - 14.9.2019

perjantai 13.09.2019

Suomen miesten tennismaajoukkue, Cinia Davis Cup Team Finland, kohtaa Itävallan Espoo Metro Areenalla 13.-14.9.2019. Otteluparin voittaja etenee maailmanlohkon karsintaan 2020.

Suomen miehet pyrkivät jatkamaan voittojen tiellä upean viime vuoden jäljiltä. Viime vuonna Suomi varmisti nousunsa I-ryhmään kukistamalla vieraskentällä Tunisian helmikuussa, kotikentällä Liettuan huhtikuussa ja vieraskentällä Egyptin syyskuussa. Tänä vuonna on luvassa yksi suurten panosten ottelu ja se päätettiin viedä isolle areenalle.

– Miesten maajoukkueella on takanaan todella upea vuosi ja nyt olemme vain yhden otteluvoiton päässä maailmanlohkon karsintapaikasta. Ottelun tärkeyden ja joukkuetta kohtaan osoitetun kiinnostuksen johdosta päätimme viedä tapahtuman Espoo Metro Areenalle, jossa on erinomaiset puitteet rakentaa ennennäkemätön tennistapahtuma Suomessa. Kiitokset Espoon kaupungille positiivisesta suhtautumisesta tapahtumaan ja sen tukemiseen, kommentoi Suomen Tennisliiton toimitusjohtaja Teemu Purho.

NIEMINEN: ”MINULLA ON TODELLA VAHVA LUOTTO JOUKKUEESEEN, SILLÄ JOKAINEN OSOITTI VAHVAA VENYMISTÄ JA TAISTELUTAHTOA VIIME VUONNA”

Joukkueen kapteeni Jarkko Nieminen kertoo, että joukkueen rungon tulevat muodostamaan viimekin vuonna joukkueessa pelanneet Henri Kontinen, Emil Ruusuvuori, Harri Heliövaara, Patrik Niklas-Salminen ja Otto Virtanen. Kontinen ja Heliövaara kuuluivat ensimmäisen kerran maajoukkueeseen jo vuonna 2008. Niklas-Salmisen debyytti oli vuonna 2016, Ruusuvuoren vuonna 2017 ja Virtasen viime vuonna.

– Samalla joukkueella on tarkoitus pelata kuin viimekin vuonna. Suurin aseemme oli loistava joukkuehenki, jonka avulla onnistuimme kolme kertaa voittamaan altavastaajan asemassa – tästä meidän on hyvä ammentaa voimia myös Itävaltaa vastaan. Minulla on todella vahva luotto joukkueeseen, sillä jokainen osoitti vahvaa venymistä ja taistelutahtoa viime vuonna, Jarkko Nieminen sanoo.

 

Jaa