Tilaa uutiskirjeemme
Tilaa uutiskirjeemme

Avoimet työpaikat

Talent Attraction Specialist

Cinia

Vuonna 2015 perustettu suomalainen Cinia Group tarjoaa älykkäitä verkko-, pilvi- ja ohjelmistopalveluita. Tavoitteemme on tehdä maailmasta toimivampi ja turvallisempi: vähennämme fyysisten etäisyyksien merkitystä ja varmistamme kriittisten toimintojen vakauden.

Asiakkaamme ovat pääsääntöisesti yhteiskunnalle kriittisten palveluiden tuottajia. Cinia on keskeisessä roolissa digitaalisen liiketoiminnan mahdollistajana suomalaisille ja kansainvälisille organisaatioille. www.cinia.fi

Tehtävän kuvaus

Oletko oma-aloitteinen, idearikas ja markkinointihenkinen rekrytoinnin ammattilainen, jolla on ideoita ja rohkeutta tehdä asioita uudella tavalla? Tule tekemään Ciniasta vieläkin parempi ja tunnetumpi työpaikka!

Haemme äitiysloman sijaiseksi Talent Attraction Specialistia vähintään vuoteen 2020 saakka. Tehtävässäsi pureudut Cinian työnantajakuvan vahvistamiseen, rekrytointiemme tehostamiseen sekä nykyisen henkilöstömme pysyvyyden ja viihtyvyyden varmistamiseen. Intohimomme on löytää oikeanlaiset osaajat rakentamaan meistä yksi alan houkuttelevimmasta työpaikoista Suomessa. Työskentelet osana People Operations -tiimiä ja teet tiivistä yhteistyötä markkinoinnin ja liiketoiminnan kanssa. Keskityt lisäksi erityisesti ohjelmistoliiketoimintamme tukemiseen HR-kumppanin roolissa ja osallistut myös Cinian sisäisen viestinnän toteuttamiseen.

Työskentelet aluksi Cinian Keilasataman ja Käpylän toimipisteissä. Kevään aikana pääkonttorimme muuttaa upouusiin toimitiloihin Helsingin Ilmalassa. Meillä on lisäksi toimipisteitä Tampereella, Jyväskylässä ja Riihimäellä, joten työsi sisältää jonkin verran matkustamista näillä paikkakunnilla.

Cinian rekrytointiprosessin omistajuus ja kehittäminen ovat keskeinen osa työtäsi. Vastaat Cinian rekrytointiviestinnästä, rekrytointi-ilmoituksista ja niiden sisällöstä, eri rekrytointikanavien hyödyntämisestä ja uusien kartoittamisesta sekä yhteydenpidosta hakijoihin. Kehität uudenlaisia tapoja rekrytoida uusia osaajia joukkoomme. Käytät säännöllisesti osan ajastasi sopivien asiantuntijoiden suorakontaktointiin ja Cinian markkinointiin työnantajana.

Toinen tehtäväsi osa-alueista liittyy työnantajakuvamme vahvistamiseen. Vastaat siitä, miten Cinia näkyy ja miten meistä viestitään työnantajana. Huolehdit, että työnantajamielikuvamme tukee yrityksemme brändiä ja että viestimme näkyy yhtenäisenä kaikilla osa-alueilla. Ideoit uusia kampanjoita ja keinoja näkyä kohderyhmäämme kiinnostavilla ja massasta erottuvilla tavoilla. Käytät sujuvasti sosiaalisen median eri kanavia, järjestät rekrytointitapahtumia ja toteutat korkeakouluyhteistyötä.

Lisäksi olet mukana toteuttamassa ja ideoimassa työntekijäkokemusta eli keinoja, joilla nykyinen henkilöstömme viihtyy meillä töissä entistä paremmin. Meillä on tällä hetkellä meneillään useita sisäisiä hankkeita, joihin pääset mukaan: mm. uuden intran rakentaminen ja Ilmalan pääkonttorin toimitilasuunnittelu ja muutto uusin tiloihin.

 

Odotamme

Odotamme sinulta positiivista ”can-do”-asennetta sekä aitoa kykyä tarttua toimeen. Olet omimmillasi muuttuvissa tilanteissa ja nautit siitä, että jokainen työpäiväsi on erilainen. Sinulta sujuu idearikas sisällöntuotanto eri kohderyhmille ja viestit vakuuttavasti myös kasvokkain etkä pelkää esiintymistä. Kommunikoit sujuvasti myös englanniksi. Sinulla on vahva tausta rekrytointien toteutuksesta ja viestinnästä sekä vahvaa näkemystä siitä, miten työnantajakuvaa rakennetaan. Aiempi kokemus IT-alalta on ehdoton plussa. Kaiken tämän lisäksi Sinun tulisi olla briljantti kirjoittaja pystyen tuottamaan sujuvaa ja virheetöntä tekstiä.

Tarjoamme

 

Tällaista meillä on olla töissä

Rakennamme vielä nuoren Cinian tulevaisuutta ja halutessasi pääset vaikuttamaan siihen, millaiseksi yhteiset toimintatapamme muodostuvat. Kulttuuriimme kuuluu olennaisena osana cinialaisten vaihtelevien elämäntilanteiden huomioiminen. Pyrimme siihen, että jokainen voi sovittaa yhteen työn, perhe-elämän ja vapaa-ajan toivomallaan tavalla. Saat meiltä myös mm. tukea liikunta-ja kulttuuriharrastuksiin, kattavan työterveyshuollon / hoitokuluvakuutuksen, mahdollisuuden kouluttautua ja kehittää osaamistasi, sairaan lapsen hoitopalvelun sekä tietysti modernit työvälineet ja työtilat.

Hakeminen

Lähetä hakemuksesi ja CV:si kotisivuillamme viimeistään sunnuntaina 19.11. Kerro meille, millaisia ajatuksia ja ideoita sinulla olisi työntekijä- ja hakijakokemuksen kehittämisestä.

Lisätietoja

Lisätietoja tehtävästä antaa Head of People Operations, Henri Kronlund, puh 050-494 44 55. Henrin tavoitat parhaiten torstaina 9.11. klo 14-15 ja torstaina 16.11. klo 13-14.

Työsuhdetyyppi

Määräaikainen työsuhde

Työn laatu

Kokopäiväinen

Sijainnit

Helsinki, Espoo

Hakuaika

06.11.2017 - 19.11.2017