Devaajana oppimisesta

Devaajan töistä Cinialla ja oppimisen tuskasta.

Juttelimme kehittäjä Mikon kanssa kokemuksista devaamisesta Cinialla. Mikko, mitä mietit pohtiessasi Cinialle tuloa?

Aiemmassa duunissa pääsi tekemään vähän kaikkea ja katselin isompaa organisaatiota. Oli ajatus, että saisi vähän tukiresurssia tekemiseen ja pääsisi oppimaan muilta. Katselin sitten eri firmojen ilmoituksia ja hain Cinialle. Rekrytointiprosessi oli niin nopea, etten ehtinyt hakemaan muualle! Haastattelu järjestyi nopeasti ja samoin päätös rekrytoinnista.

Miten hommat käynnistyivät?

Aluksi tein ylläpitoa vanhoihin projekteihin, mikä oli tosi hyvä. Pääsin nimittäin tutustumaan muiden projekteihin, miten he tekevät. Yllätyin, että nehän tekevät paremmin kuin itse. Otin mallia, pääsin kehittämään eteenpäin, pääsin oppimaan todella nopeasti. Omat taidot kehittyivät vauhdilla. Parin kuukauden kuluttua hyppäsin uuteen projektiin, mikä sekin lähti tosi hyvin liikkeelle.

Millaiselta tiimityöskentely on tuntunut Cinialla?

Joo, sehän sujuu. Kun opettelin juttuja, aina kun kysyi, jokainen oli valmis ja halusi tulla jeesaamaan. Rullailivat tuoleillaan viereen. Sain apuja myös vanhoista projekteista. Olen kehittynyt taidoissa paljon, mitä hainkin.

Olen päässyt ottamaan osaa kehittämisen prosesseihin. Esimerkiksi päivittäin on dailyja, missä käydään läpi missä kukin menee. Toisaalta olin toivonut, että mun koodia katotaan, mikä on tapahtunutkin. Olen saanut apuja. Tosi paljon on Cinialla hyviä juttuja tiimityössä.

Ovatko duunit Cinialla vastanneet rekryprosessin aikaisia odotuksia?

Kyllä, nämä ovat sitä mitä toivoin. Olen kartuttanut paljon hyvää osaamista. Mulla oli sopivaa Java-taustaa Androidin parista. Se oli tuttu ympäristö missä toimia. Nyt olen saanut hyvää opetusta ja kehittynyt paljon ammattimaisemmassa ympäristössä, missä homma toimii ja pystyy keskittymään omaan työskentelyyn. On ollut mukavia projekteja kaiken kaikkiaan.  

Onko jotain, mitä näet että pitää kehittää?

Projektityöskentelyssä ja prosessissa on paljon hyviä puolia, mitä viedään vielä eteenpäin. Esimerkiksi olemme ottaneet palavereissa esille, että merkataan työmäärät eri osien osalta vielä tarkemmin, pidetään dailyja johdonmukaisesti, pidetään jatkuvasti mukana toisen koodin tarkastelu. Niitä voi aina tehdä vielä enemmän. Motivoivaa. Itsellä on tosi vahva halu kehittyä kovaksi ammattilaiseksi.

Kiitos juttelusta ja tsemppiä oppimiseen!

Kehittäjä Mikko kertoo miten hän päätti hakea Cinialle töihin ja miten työt alkoivat.

Kehittäjä Mikko kertoo oppimisesta devaajan roolissa.

 

Behind the scenes-klippi kuvauspaikan "varautuneesta tunnelmasta":

Avoin hakemus

 

 

 

Rekrytoimme jatkuvasti erilaisiin rooleihin ohjelmistopalveluihin, mm. koodinkeittäjiä.

 

Instagram @ciniafinland

Instagramiin