Devaajana oppimisesta

Devaajan töistä Cinialla ja oppimisen tuskasta.

Juttelimme kehittäjä Mikon kanssa kokemuksista devaamisesta Cinialla. Mikko, mitä mietit pohtiessasi Cinialle tuloa?

Aiemmassa duunissa pääsi tekemään kaikkea ja katselin vähän isompaa organisaatiota. Oli ajatus, että saisi vähän tukiresurssia tekemiseen ja pääsisi oppimaan muilta. Katselin sitten eri firmojen ilmoituksia ja hain Cinialle. Rekrytointiprosessi oli niin nopea, etten ehtinyt hakemaan muualle! Haastattelu järjestyi nopeasti ja samoin päätös rekrytoinnista.

Miten hommat käynnistyivät?

Aluksi tein ylläpitoa vanhoihin projekteihin, mikä oli tosi hyvä. Pääsin tutustumaan muiden projekteihin, miten he tekevät. Yllätyin, että nehän tekevät paremmin kuin itse. Otin mallia, pääsin kehittämään eteenpäin, pääsin oppimaan todella nopeasti. Kehityin vauhdilla. Parin kuukauden kuluttua hyppäsin uuteen projektiin, mikä sekin lähti tosi hyvin liikkeelle.

Millaiselta tiimityöskentely on tuntunut Cinialla?

Joo, sehän sujuu. Kun opettelin juttuja, aina kun kysyi, jokainen oli valmis ja halusi tulla jeesaamaan, rullailivat tuoleillaan viereen. Sain apuja vanhoista projekteista, kehityin taidoissa, mitä hainkin.

Olen päässyt ottamaan osaa kehittämisen prosesseihin. Esimerkiksi päivittäin on dailyja, missä käydään läpi missä kukin menee. Toisaalta olin toivonut, että mun koodia katotaan, mikä on tapahtunutkin. Olen saanut paljon apua. Tosi paljon on Cinialla hyviä juttuja tiimityössä.

Ovatko duunit Cinialla vastanneet rekryprosessin aikaisia odotuksia?

Kyllä, nämä ovat just sitä mitä toivoin. Olen kartuttanut hyvää osaamista. Mulla oli hyvä Java-taustaa Androidin parista. Se oli tuttu ympäristö missä toimia. Nyt olen saanut hyvää opetusta ja kehittynyt paljon ammattimaisemmassa ympäristössä, missä homma toimii ja pystyy keskittymään omaan työskentelyyn. On ollut mukavia projekteja kaiken kaikkiaan.  

Onko jotain, mitä näet että pitää kehittää eteenpäin?

Projektityöskentelyssä ja prosessissa on paljon hyviä puolia, mitä kehitetään vielä eteenpäin. Esimerkiksi olemme ottaneet palavereissa esille, että merkataan työmäärät eri osien osalta vielä tarkemmin, pidetään dailyja johdonmukaisesti, pidetään jatkuvasti mukana toisen koodin tarkastelu. Niitä voi aina tehdä vielä enemmän. Motivoivaa. Itsellä on tosi vahva halu kehittyä kovaksi ammattilaiseksi.

Kiitos juttelusta ja tsemppiä oppimiseen!

Kehittäjä Mikko kertoo miten hän päätti hakea Cinialle töihin ja miten työt alkoivat.

Kehittäjä Mikko kertoo oppimisesta devaajan roolissa.

 

Behind the scenes-klippi kuvauspaikan "varautuneesta tunnelmasta":

Avoin hakemus

 

 

 

Rekrytoimme jatkuvasti erilaisiin rooleihin ohjelmistopalveluihin, mm. devaajia ja koodaavia arkkitehteja.

 

Kokeneita projektipäällikkö-, UX-/UI-designer- ja testausammattilaisia kannustetaan jättämään avoin hakemus!

Instagram @ciniafinland

Instagramiin