Cinian Software Developer Jarkko Virtanen on työskennellyt pari vuotta terveydenhuollon järjestelmien kehittämisen parissa Tampereella. Kysyimme Jarkolta, millaista on työskennellä TH-projekteissa koodarina.

Jarkko kertoo, että työ on opettavaista ja toisaalta myös merkityksellistä. Terveydenhuollon ammattilaisten tekemä työ on tärkeää ja on hienoa saada olla osana ja auttamassa tässä työssä. Kehitystyön myötä hän on oppinut paljon lääkärien ja muiden terveydenhuollon ammattilaisten työstä, lääketieteestä sekä hoitoprosessista. Lisäksi ammatillista osaamista on luonnollisesti kertynyt runsaasti vaativista ohjelmistointegraatioista.

Jotta kehittäjät ymmärtäisivät paremmin, millaiseen tarpeeseen järjestelmää kehitetään, Cinian koodarit ovat päässeet päivän ajaksi tutustumaan lääkärien, hoitajien sekä muiden hoitoprosessissa toimivien työhön ympäristössä, jossa uutta järjestelmää tultaisiin hyödyntämään. Oli opettavaista oppia, millaisen hoitoketjun osaksi järjestelmää luotiin ja millaisia ongelmia sen tulisi ratkaista. Jarkon mukaan oli avartavaa huomata esimerkiksi, kuinka monta järjestelmää lääkärillä tai hoitajalla saattaa kerrallaan olla näyttöpäätteellään auki ja kuinka moneen paikkaan tietoa pitää muistaa kirjata. Juuri näihin lukuisiin eri järjestelmiin liittyvät integraatiot ovat Jarkon mielestä ammatillisesti kiinnostavinta, sillä ne ovat toisaalta vaativia ja toisaalta toteuduttuaan edistävät ja helpottavat merkittävästi terveydenhuollon ammattilaisten päivittäistä työtä.

 

Inspiroivinta terveydenhuollon projektien parissa työskentelyssä Jarkon mukaan on ollut päästä vaikuttamaan hoitoprosessien ja järjestelmien kehittämiseen. Lisäksi mukavaa on se, että Cinialla on työn alla useita terveydenhuollon järjestelmiä ja siten myös tiimejä, jotka työskentelevät saman asian parissa. Yhteistyö tiimien välillä on sujuvaa ja eteen tulleita ongelmia saadaan ratkaistua porukalla.

Haemme jatkuvasti uusia kehittäjiä joukkoomme. Katso avoimet työpaikkamme.

Jaa

Instagram @ciniafinland

Instagramiin