Tilaa uutiskirjeemme
Tilaa uutiskirjeemme

Jouko, Senior Software Specialist

Olen Jouko Johansson ja työskentelen Cinialla Senior Software Specialistina. Opiskelutaustani on Hämeen ammattikorkeakoulusta. Olin innostunut ohjelmoinnista kuten myös elektroniikasta ja toisen vuoden jälkeen hain töihin useisiin firmoihin. Päädyin töihin Tampereelle Infosto Electronic Trade Center ETC Oy:lle, joka kehitti lähes kaikkien tuntemaa Keltainen Pörssi –verkkopalvelua. Alkuaikana palvelua päivitettiin viemällä uusi versio levykkeellä palvelimelle. Vuonna 2003 Sanoma osti Infoston ja yrityskaupan myötä avautui uusia mahdollisuuksia. Sanomilla pääsin kehittämään erilaisia ja isompia verkkopalveluita. Levykkeillä kopioiminen vaihtui CI-putkiin ja palvelimet muuttivat pilviin.

Kun lähdin miettimään työpaikan vaihtamista Sanomilta vuonna 2015 vuoden loppupuolella noin 15 vuoden jälkeen, halusin hakea jotain täysin erilaista. Olin tutustunut jo aiemmin Cinian edeltäjään Kilosoftiin kavereiden ja median kautta. Valintaani vaikutti todella paljon se, että yrityksessä oli paljon vanhoja tuttuja töissä, joten rekrytoiniviestinnästä saamani kuva vastasi myös todella paljon sitä, mitä kaverini kertoivat. Kuva vahvistui entisestään haastattelussa ja näin päädyin Cinialle töihin.

Nykyiset työtehtäväni ovat monipuolisia ja ulottuvat äärilaidasta toiseen eli myynnin tuesta arkkitehtuurin kautta perinteiseen sovelluskehitykseen. Jokainen työpäiväni on erilainen ja aamulla ei oikeasti ole ihan täyttä varmuutta siitä, mitä päivän aikana tulee tapahtumaan. Työpäiviini kuuluu myös todella paljon suunnittelua siitä, miten erilaiset ongelmakohdat voidaan ratkaista.

Cinialla olen saanut mahdollisuuden tehdä sitä mitä haluan. Meillä annetaan todella paljon vapautta valita, millä teknologioilla asioita tehdään. Projektit ovat mielenkiintoisia ja vaihtelevat todella paljon eri toimialojen välillä. Välillä tehdään pieniä toteutuksia ja välillä taas pitää ottaa huomioon todella tarkasti eri toimialan asettamat säädökset.

"Me olemme aikuisten työpaikka” -  tämä lause kuvastaa mielestäni hyvin Ciniaa.

Jaa