21.11.2016 9:00

Cinia ja Fingrid jatkavat yhteistyötään kriittisissä tietoliikennepalveluissa

Korkean turvallisuus- ja vaatimustason tietoliikenne-, ohjelmisto- ja pilvipalveluita tarjoava Cinia ja Suomen kantaverkkoyhtiö Fingrid ovat sopineet pitkäaikaisen yhteistyönsä jatkamisesta. 

Yhteistyön perustana on tukea suoraan Fingridin yhteiskunnallisesti merkittävää perustehtävää, joka on Suomen kansallisen kantaverkon sähkönsiirrosta vastaaminen. Uuteen sopimukseen perustuen Cinia toimittaa Fingridille tietoliikenteen yhteys-, ylläpito- ja asiantuntijapalveluita. Lisäksi osapuolet ovat sopineet tietoliikenteen valvonta- ja operointipalveluista samassa yhteydessä Fingridin omistukseen siirtyvissä, Fingridin toimintaa palvelevissa tietoliikennejärjestelmissä. 

- Digitalisoinnin merkitys toiminnassamme ja sen kehittämisessä on erittäin merkittävä. ICT-palveluiden toimivuus, turvallisuus ja korkea käytettävyys ovat yhteiskunnan kriittiseen infrastruktuurin kuuluvan kantaverkon luotettavan toiminnan varmistamisen keskeinen kulmakivi. Tehdyllä sopimuksella varmistamme viestiverkon kehittymisen vastaamaan uusia tarpeitamme ja eurooppalaista vaatimusta yhteyksien toimivuudesta 24 tunnin ajan sähkökatkoksessa. Olemme tyytyväisiä pitkäaikaiseen yhteistyöhön Cinian kanssa ja uusi sopimuksemme antaa hyvän pohjan sen jatkamiseen ja edelleen kehittämiseksi, kertoo ICT-johtaja Kari Suominen Fingridiltä. 

- Fingrid on yhteiskuntamme huoltovarmuuden kannalta tärkeä toimija, mikä asettaa erityisen korkean vaatimustason myös tietoliikenteen palveluille ja siihen liittyvään operatiiviseen toimintaan. Fingridin luottamus toimintaamme ja tähän perustuva kestävä yhteistyömme vahvistaa Cinian roolia turvallisten ja luotettavien tietoliikenteen palveluiden toimittajana Suomessa, toteaa Cinian verkkopalveluliiketoiminnan johtaja Taneli Vuorinen. 

Sekä Cinia että Fingrid operoivat molemmat yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittistä infrastruktuuria. Fingrid vastaa sähköverkon kantaverkosta ja Cinia kansallisesta tietoliikenneverkosta sekä uudesta suorasta C-Lion1-merikaapeliyhteydestä Saksaan. 

Lisätietoja:

Fingrid Oyj, ICT-johtaja Kari Suominen, puh. 040 556 4756, kari.suominen(at)fingrid.fi

Cinia Group Oy, johtaja Taneli Vuorinen, puh. 050 2163, taneli.vuorinen(at)cinia.fi

Fingrid Oyj on suomalainen julkinen osakeyhtiö, joka vastaa sähkön siirrosta Suomen kantaverkossa. Kantaverkko on sähkönsiirron runkoverkko, johon ovat liittyneet suuret voimalaitokset ja tehtaat sekä alueelliset jakeluverkot. Fingridin asiakkaita ovat verkkoyhtiöt, sähkön tuottajat, sähkön käyttäjät ja sähkömarkkinatoimijat. Suomen sähköjärjestelmä on osa yhteispohjoismaista järjestelmää. Yhteispohjoismainen järjestelmä on kytketty Keski-Euroopan järjestelmään tasasähköyhteyksin. Lisäksi Suomesta on tasasähköyhteydet Venäjälle ja Viroon. Fingridin liikevaihto on 600 miljoonaa euroa. Henkilöstön määrä on noin 320. Fingridin pääkonttori sijaitsee Helsingissä, ja yhtiöllä on toimipaikat myös Hämeenlinnassa, Oulussa, Petäjävedellä, Rovaniemellä ja Varkaudessa.

Cinia Group tarjoaa älykkäitä verkko-, järjestelmä- ja ohjelmistopalveluita sekä turvallisia pilvipalveluita, jotka poistavat etäisyyksien merkityksen ja parantavat maailman toimivuutta. Vahva osaaminen kriittisissä järjestelmissä sekä oma yli 10 000 kilometrin laajuinen kuituoptinen runkoverkko Suomessa mahdollistavat yrityksille tietoturvallisen it-infrastruktuurin ja tulevaisuuden pilvipohjaisen toimintaympäristön. Cinia C-Lion1 -merikaapeli vahvistaa Euroopan digitaalisia sisämarkkinoita tarjoamalla lyhyimmän ja nopeimman reitin Keski-Euroopasta pohjoisen Euroopan datakeskuksille ihanteellisiin oloihin sekä Aasian ja itäisen Euroopan markkinoille. Suomalaisen Cinian palveluksessa on noin 200 osaajaa. Lisätietoa: www.cinia.fi