7.6.2018 9:00

Netplaza kiihdyttää kasvuaan Cinian tuella

Oululainen tietoliikenne- ja verkko-operointipalveluita tarjoava Netplaza Oy saa vahvistusta viime vuosien ripeään kasvuunsa Cinia Oy:n ostettua Netplaza Oy:n koko osakekannan.

Netplaza on toimittanut yritysten ja kuntien tietoliikennepalveluita jo yli 20 vuotta erityisesti Pohjois-Pohjanmaalla. Viime vuosina Netplaza on menestynyt lisäksi seudullisten valokuituverkkojen suunnittelu- ja operointipalvelujen tarjoajana ja on tässä markkinassa yksi Suomen johtavia toimijoita.

- Netplaza on kasvanut viime vuosina nopeasti Suomen suurimmaksi itsenäisten alueellisten valokuituverkkojen suunnittelu- ja operointipalveluiden tarjoajaksi, kertoo Netplaza Oy:n toimitusjohtaja Tommi Linna. Palvelemalla seutuverkkoasiakkaitamme olemme vahvasti mukana mahdollistamassa huippunopeiden kiinteiden valokuituyhteyksien ja laajakaistapalveluiden ulottautumisen kattavasti kaikkiin kotitalouksiin ja pienempiinkin yrityksiin ympäri Suomen. Cinian asiantuntemus, kattava runkoverkko Suomessa ja nopeat kansainväliset yhteydet tukevat kasvutavoitteitamme, Linna kiteyttää.

Seutuverkkopalveluiden ohella Netplaza hakee kasvua laajentamalla yritysten ja kuntien tietoliikennepalvelujen tarjoamista uusilla maantieteellisillä alueilla.

- Aiomme viedä Pohjois-Pohjanmaalla saavuttamamme menestyksekkäät toimintamallit myös uusille alueille Suomessa. Ketterä toimintatapa ja Suomen parhaaksi mainittu asiakaspalvelu ovat nopeiden ja toimivien yhteyksien lisäksi erinomaisia kilpailuvalttejamme, toimitusjohtaja Linna toteaa.

- Netplazalla on edistyksellistä osaamista tietoliikenne- ja IT-palveluiden tarjonnassa ja rakentamisessa. Tämän hankinnan ansiosta Cinia kykenee kehittämään palveluitaan entistä monipuolisemmiksi sekä laajentamaan palveluidensa kattavuutta myös maantieteellisesti. Netplaza Oy:n saaminen osaksi Ciniaa auttaa meitä kasvustrategiamme toteuttamisessa ja avaa meille huimasti uusia ovia olla mukana digitaalisten menestystarinoiden mahdollistajana, avaa Cinia Oy:n toimitusjohtaja Ari-Jussi Knaapila yrityskaupan merkitystä.

Netplaza jatkaa toimintaansa Cinian itsenäisenä tytäryhtiönä. Kaupalla ei ole vaikutusta yhtiön henkilöstöön tai asiakkuuksiin.

Lisätietoja:

Tommi Linna, toimitusjohtaja, Netplaza Oy, puh. 044 5577 555
Ari-Jussi Knaapila, toimitusjohtaja, Cinia Oy, puh. 050 2179

 

Netplaza Oy on perustettu vuonna 1996. Netplaza on ollut mukana tukemassa useiden kymmenien valokuituverkkohankkeiden syntymistä ja on huippunopeiden tietoliikennepalvelujen edelläkävijä. Netplaza toteutti pari vuotta sitten yhden Suomen lähihistorian suurimmista tietoliikennepalvelujen yliheittoprojekteista, kun Oulun kaupunki ja ympäristökunnat siirtyivät sen asiakkaaksi. Lisätietoa: www.netplaza.fi

Cinia Oy tarjoaa älykkäitä verkko-, järjestelmä- ja ohjelmistopalveluita sekä turvallisia pilvipalveluita, jotka poistavat etäisyyksien merkityksen ja parantavat maailman toimivuutta. Vahva osaaminen kriittisissä järjestelmissä sekä oma yli 10 000 kilometrin laajuinen kuituoptinen runkoverkko Pohjois-Euroopassa mahdollistavat yrityksille tietoturvallisen IT-infrastruktuurin ja tulevaisuuden pilvipohjaisen toimintaympäristön. Cinian C-Lion1-merikaapeli vahvistaa Euroopan digitaalisia sisämarkkinoita tarjoamalla lyhimmän ja nopeimman reitin Keski-Euroopasta pohjoisen Euroopan datakeskuksille ihanteellisiin oloihin sekä Aasian ja Itäisen Euroopan markkinoille. Suomalaisen Cinian palveluksessa on noin 240 osaajaa. Lisätietoa: www.cinia.fi