Suomen miesten tennismaajoukkue, Cinia Davis Cup Team Finland, kohtaa Itävallan Espoo Metro Areenalla 13.-14.9.2019. Otteluparin voittaja etenee maailmanlohkon karsintaan 2020.

Suomen miehet pyrkivät jatkamaan voittojen tiellä upean viime vuoden jäljiltä. Viime vuonna Suomi varmisti nousunsa I-ryhmään kukistamalla vieraskentällä Tunisian helmikuussa, kotikentällä Liettuan huhtikuussa ja vieraskentällä Egyptin syyskuussa. Tänä vuonna on luvassa yksi suurten panosten ottelu ja se päätettiin viedä isolle areenalle.

– Miesten maajoukkueella on takanaan todella upea vuosi ja nyt olemme vain yhden otteluvoiton päässä maailmanlohkon karsintapaikasta. Ottelun tärkeyden ja joukkuetta kohtaan osoitetun kiinnostuksen johdosta päätimme viedä tapahtuman Espoo Metro Areenalle, jossa on erinomaiset puitteet rakentaa ennennäkemätön tennistapahtuma Suomessa. Kiitokset Espoon kaupungille positiivisesta suhtautumisesta tapahtumaan ja sen tukemiseen, kommentoi Suomen Tennisliiton toimitusjohtaja Teemu Purho.

NIEMINEN: ”MINULLA ON TODELLA VAHVA LUOTTO JOUKKUEESEEN, SILLÄ JOKAINEN OSOITTI VAHVAA VENYMISTÄ JA TAISTELUTAHTOA VIIME VUONNA”

Joukkueen kapteeni Jarkko Nieminen kertoo, että joukkueen rungon tulevat muodostamaan viimekin vuonna joukkueessa pelanneet Henri Kontinen, Emil Ruusuvuori, Harri Heliövaara, Patrik Niklas-Salminen ja Otto Virtanen. Kontinen ja Heliövaara kuuluivat ensimmäisen kerran maajoukkueeseen jo vuonna 2008. Niklas-Salmisen debyytti oli vuonna 2016, Ruusuvuoren vuonna 2017 ja Virtasen viime vuonna.

– Samalla joukkueella on tarkoitus pelata kuin viimekin vuonna. Suurin aseemme oli loistava joukkuehenki, jonka avulla onnistuimme kolme kertaa voittamaan altavastaajan asemassa – tästä meidän on hyvä ammentaa voimia myös Itävaltaa vastaan. Minulla on todella vahva luotto joukkueeseen, sillä jokainen osoitti vahvaa venymistä ja taistelutahtoa viime vuonna, Jarkko Nieminen sanoo.

Cinia Davis Cup Team Finland voitti Talissa 2018 - Onnea!

Suomen Davis Cup -maajoukkue voitti Liettuan huhtikuussa 2018 Talissa käydyssä Davis Cup -maaottelussa.

Katso tunnelmia tapahtumista!

JARKKO NIEMINEN ALOITTI SUOMEN CINIA DAVIS CUP -JOUKKUEEN KAPTEENINA

Jarkko Nieminen aloitti vuoden 2018 alussa Cinia Davis Cup Team Finland -joukkueen kapteenina. Nieminen aloitti pelaajana Davis Cupeissa vuonna 1999 ja oli mukana kaikkiaan 36 maaottelussa. Nieminen ja Suomen Tennisliitto solmivat kolmen vuoden mittaisen sopimuksen.

- Suomen edustaminen oli pelaajana minulle aina iso juttu, ja on suuri kunnia saada vetää Suomi-verkkarit päälle maajoukkueen kapteenina. Urani loppuvuosina ajattelin, että jos minulle joskus tulevaisuudessa tarjotaan mahdollisuutta ryhtyä tähän tehtävään, otan sen suurella ilolla vastaan, Jarkko Nieminen sanoo.

Nieminen on vuoden 2018 Davis Cup -tapahtumien lisäksi kiinteästi mukana huipputenniksen kehitystyössä.

KAPTEENIN TÄRKEIN TEHTÄVÄ

Klaffin takana Cinia Davis Cup Team Finlandin kapteeni Jarkko Nieminen. Katso video.

POTENTIAALIA RIITTÄÄ

- Meillä on joukkue, jossa on nuoria, lupaavia pelaajia sekä jo ammattilaiskentillä menestyneitä konkareita. Pidän joukkuettamme erittäin potentiaalisena, Nieminen jatkaa.

- Uskomme, että Jarkko Niemisen kokemuksen, Henri Kontisen menestyksen ja nuorten pelaajien potentiaalin avulla Cinia Davis Cup Team Finland kuuluu tulevaisuuden menestyjiin. Olemme ylpeitä saadessamme olla mukana joukkueen kehityksessä ja muissa Tennisliitto-yhteistyöhömme kuuluvissa huippu-urheilun ja nuorten harrastuksen mahdollistavissa hankkeissa, Tennisliiton pääyhteistyökumppani Cinia Oy:n toimitusjohtaja Ari-Jussi Knaapila kertoo.

Seuraa tennistä - Tennis.fi

Davis Cup -kotisivut

CINIA DAVIS CUP -valmistautumisleiri Talissa tammikuussa 2018. Mukana kapteeni Jarkko Nieminen, Emil Ruusuvuori, Masi Sarpola, Hermanni Tiainen, valmentaja Veli Paloheimo, Roni Rikkonen, Ville-Petteri Ahti, Verneri Tuomi. Kuvasta puuttuvat Henri Kontinen, Harri Heliövaara, Otto Virtanen ja Patrik Niklas-Salminen. Kuva: Jesse Väänänen