Golden Globe Race 2018

Cinia seuraa Tapio Lehtisen yksinpurjehdusta maailman ympäri

Cinia on mukana tukemassa Tapio Lehtisen, kokeneen rannikko- ja avomeripurjehtijan, kilpailua maailman ympäri. Hurja yksin, pysähtymättä ja ilman nykyaikaista tekniikka purjehdittava kilpailu, Golden Globe Race 2018, Englannista Cape Hornin ympäri Australiaan ja takaisin, käynnistyi 1. heinäkuuta 2018 ja päättyy keväällä 2019. 

Kilpailuun osallistuu 18 venettä 13 eri maasta. Kilpailijoiden ikähaitari vaihtelee alle 30-vuotiaasta yli 70-vuotiaisiin. Tapio täytti vastikään 60-vuotta.  

Tapio Lehtinen rakastaa purjehtimista.

RETROPURJEHDUS 60-LUVUN HENGESSÄ

Purjehdus kunnioittaa historiallista, 50 vuotta sitten samasta paikasta käynnistynyttä yksinpurjehduskilpailua ja englantilaisen Sir Robin Knox-Johnstonin voittoa.

Haastetta purjehduskilpailuun lisää erityisesti se, että käytettävissä on ainoastaan sama tekniikka kuin vuoden 1968 kilpailussa. “Jos sitä ei ollut Knox-Johnstonin Suhali-veneessä, se ei ole sallittua”.

Tapion veneen alkuperäinen nimi vuodelta 1965 on Asteria. Vene löytyi Italiasta ja se on rakennettu uudestaan miltei kokonaan. 

KILPAILUN TAUSTA JA HISTORIA

  • Sai alkunsa ”Suuresta Jyvä" -kilpailusta purjelaivojen aikakaudella. Ericson Linen laivat nimittivät “kilpailun” laivoille, jotka kuljettivat vehnää Australiasta Cape Hornin ympäri Iso-Britanniaan. Kuka olisi ensimmäisenä perillä?
  • Ensimmäinen ”Jyvä-kisan” reitin yksin purjehtinut oli Sir Francis Chichester vuonna 1966, pysähtyen Australiassa
  • Ensimmäinen yksin ja pysähtymättä maailman ympäri -purjehduskilpailu järjestettiin nimellä Sunday Times Golden Globe Race vuonna 1968. Sen voitti englantilainen Sir Robin Knox-Johnston.

MITÄ 300 PÄIVÄÄ YKSIN MERELLÄ VAATII?

  • Ravitsemuksellisesti tasapainoista ruokaa ja juomaa. Säilykkeitä tolkuttomasti ja jos ne loppuvat turvana on vain kalaonni sekä sadevesi.
  • Rauhallista järjen käyttöä ja hyvää henkistä kuntoa, joka on fyysistä kuntoa tärkeämpää.  
  • Myös aivot pitää pitää hyvässä kunnossa. Musiikki ja lukeminen toimivat apuna.
  • Kykyä sietää katkonaista unta. Yksinpurjehtija ei voi nukkua yhteinäisiä öitä.
  • Kattavaa ensiapulaukkua ja runsasta lääkearsenaalia. On myös osattava laittaa oma olkapää paikoilleen ja ommella haavoja - kaiken varalta.

Tarvikkeiden määrä vuoden kestävälle purjehdukselle on uskomaton.

MAAILMAN VALLOITTAJAN MATKASSA MUKANA

Toisin kuin Tapio, joka purjehtii kilpaa maailman ympäri ilman tämän päivän tekniikkaa, Cinia rakentaa digitaalisia menestystarinoita älykkäillä verkko-, ohjelmisto- ja pilvipalveluilla, jotka poistavat etäisyyksien merkityksen ja parantavat maailman toimivuutta. 

Tapion hurja matka maailman ympäri kesti 322 päivää. On ollut ilo olla mukana tukemassa Tapion ainutkertaista maailman valloitusta. Onnittelemme Tapiota upeasta suorituksesta ja toivotamme hänet tervetulleeksi kotiin. Lue lisää

SEURAA TAPION YKSINPURJEHDUSTA

Facebookissa

Tapion kotisivut

Kilpailun kotisivut