PO-tutkimusraportti 2024

Lataa maksuton tutkimusraportti: Tuoteomistajien rooli ja sen haasteet 2024

Product Ownerin rooli, arki ja tehtävän haasteet

Minkälaisia haasteita tuoteomistajat kokevat työssään? Minkälaisia vaatimuksia ja odotuksia rooliin kohdistuu? Millaista tukea he kaipaavat? 

Tuoteomistajan rooli on jäänyt liian vähälle huomiolle alan keskustelussa, jossa fokus on yleensä agile-prosessissa ja menetelmissä. 

Halusimme ymmärtää paremmin Product Ownereiden haasteita, joten laadimme heille suunnatun survey-kyselyn loppuvuonna 2023. Tutkimukseen vastasi yhteensä 113 nykyistä ja entistä tuoteomistajaa. He edustivat lähes 80 eri organisaatiota.

Kokosimme vastauksista raportin, joka auttaa tunnistamaan tuoteomistajuuden haasteet. Vasta tunnistamisen jälkeen ongelmakohtiin voi puuttua tehokkaasti.

Mitkä ovat tuoteomistajuuden suurimmat kompastuskivet?

Tuoteomistajien akuuteimmat haasteet eivät liity agile-viitekehyksien soveltamiseen tai viestintään tiimin kanssa. 

Sen sijaan ne liittyvät riittävien resurssien ja tuen varmistamiseen organisaatiolta, kehitystyön johtamiseen ja muun muassa priorisointia koskevaan kommunikointiin sidosryhmien kanssa.

Lataa maksuton tutkimusraportti!

 • PO-tutkimusraportti 1

  Raportti jakautuu kuuteen teemaan

  1. Tuoteomistajien päätösvalta
  2. Työssä menestyminen suhteessa työn määrään
  3. Tietoturva ja teknologia
  4. Sisäinen viestintä
  5. Priorisointi
  6. Aikataulutus

  Lue lisää ja lataa maksuton tutkimusraportti itsellesi täyttämällä tietosi yllä olevaan lomakkeeseen. Kiinnostavia lukuhetkiä!

 • Product Owner survey landing page 4

  Ammattilaissovellusten kehityskumppani

  Tuoteomistajuuden teemat ovat lähellä cinialaisten sydäntä, sillä kehitämme sovelluksia vaativaan ammattikäyttöön tiiviissä yhteistyössä asiakkaidemme kanssa. Product Owner voi tulla kehitystiimiin asiakkaalta, roolia voi hoitaa Cinian asiantuntija tai vastuut voi jakaa näiden kahden vaihtoehdon välillä. Kaikissa malleissa tarvitaan selkeät toimintamallit, työnjako ja osaamista, jotta lopputulos on onnistunut.