Ajankohtaista

Cinia yhdistää Suomen ja Saksan datakeskukset

Uutiset 28.4.2015

Cinia Group Oy on solminut merkittävän sopimuksen saksalaisen Hetzner Online AG:n kanssa valmisteilla olevan merikaapelijärjestelmän kapasiteetista. Hetzner Online on menestyvä ja nopeasti kasvava datakeskustoimija, joka yhdessä Cinian kanssa on sitoutunut rakentamaan digitaalista Eurooppaa datakeskuksillaan. 

Cinia ja Hetzner Online ovat tehneet sopimuksen Cinian yhteyksien käytöstä ja digitaalisen infrastruktuurin rakentamisesta Suomen ja Saksan välillä. Vähintään 20 vuoden mittaisen sopimuksen arvo on alkuvaiheessa noin 10 miljoonaa euroa. Tällä sopimuksella Hetzner varmistaa nopeat ja luotettavat yhteydet Saksan verkostaan ja datakeskuksistaan Suomeen, muihin pohjoismaihin sekä Venäjälle.

Cinialle tämä sopimus mahdollistaa Keski-Euroopan markkinoille pääsyn. Samalla Suomen mahdollisuudet paranevat kansainvälisessä kilpailussa datakeskusten sijaintipaikoista.

Hetzner Online on loppusuoralla valitsemassa uuden datakeskuksen sijaintipaikkaa Suomessa. Tämä sopimus varmistaa Hetzner Online AG:lle liiketoiminnan jatkuvuuden ja kehityksen tulevaisuudessa.

”Tämä sopimus osoittaa, että rakennettavalle yhteydellemme syntyy nopeastikin kysyntää perinteisten operaattoreiden ja big data-toimijoiden lisäksi myös digitaalisen talouden kasvavista yrityksistä”, toteaa Cinia-konsernin toimitusjohtaja Ari-Jussi Knaapila. ”Näemme Keski- ja Pohjois-Euroopan markkinoilla vahvaa ja pysyvää kasvupotentiaalia. Yrityksemme luotettava omistajapohja, laadukas ja nykyaikaisin teknologia sekä kansainvälinen tapa toimia luovat hyvät edellytykset menestyä tulevaisuudelle”.

Kuva: Hetzner Online AG:n ja Cinian edustajat sopimuksen allekirjoittamistilaisuudessa.

Henkilöt vasemmalta oikealle: Ari-Jussi Knaapila (Cinia), Daniel Biller (Hetzner Online), Kalevi Alestalo (Valtion kanslian omistajaohjaus), Stephan Konvickova (Hetzner Online), Jukka-Pekka Joensuu (Cinia), Eeva Liljanto (Cinia), Martin Hetzner (Hetzner Online), Günther Müller (Hetzner Online) ja Christian Fitz (Hetzner Online).

Cinia Group tarjoaa verkkoyhteyspalveluita ja vaativia tietoliikenteen ja telematiikan järjestelmäratkaisuja. Se tuottaa asiakaskohtaisesti palveluja erityistarpeisiin niin M2M-mobiilikäytöissä, telematiikan ohjaus- ja hallintatarpeissa, käytettävyyden hallinnassa sekä vaativissa verkko- ja tietoliikennetarpeissa. Cinialla on kuituoptista tietoliikenteen runkoverkkoa Suomessa noin 10000 km:a ja suunnitteilla olevaa verkkoa muualle pohjoiseen Eurooppaan noin 3000 km:n verran.

Lisätietoja: Ari-Jussi Knaapila, toimitusjohtaja Cinia Group Oy

Puhelin: +358 50 2179
Email: aj.knaapila@cinia.fi

Jaa