Skip to main content

OT- ja IoT-ratkaisut

OT- ja IoT-ratkaisut haastaviin tuotantoympäristöihisi: IoT-laitteet, kokoonpanot ja toimitus, ylläpito ja kehitys, tietoturva ja analytiikkasovellukset.

OT- ja IoT-ratkaisut

IoT:n koko ketju haastaviin oloihin

Cinian kanssa suunnittelet ja toteutat IoT-ratkaisujen jokaisen osa-alueen haastaviin tuotantoympäristöihin.

Datan täytyy liikkua voimaloihin ja takaisin kovassakin säässä. Raskaan teollisuuden tuotantoympäristöissä teknologian on siedettävä kuumaa, kaupan turvallisissa toimitusketjuissa kylmää. Liikkuvan kaluston pitää välittää tietoa valvomoon pölyä ja likaa pelkäämättä.

Kun liiketoimintasi nojaa OT-verkkoihin (Operational Technologies), IoT (Internet of Things) lisää niihin uuden kerroksen arvoa.

hub

Pitkät välimatkat

Liiketoimintasi ydindata kertyy laitteista, jotka sijaitsevat satojen tai tuhansien kilometrien päässä toisistaan. Tietoturvallisen, maantieteellisesti hajautetun IoT-järjestelmän rakentaminen vaatii erikoisosaamista.

construction

Teknologia hyötykäyttöön

Uusi IoT-ratkaisu ei edellytä sitä, että joutuisit uusimaan koko laitekantasi. Kanssamme saat hyödyn irti jopa viime vuosituhannen tekniikasta.

security

Korkea tietoturva

Pilveen siirtyminen tuo hyötyjä, mutta lisää riskejä. Pienikin vika monimutkaisessa ympäristössä riittää pysäyttämään tuotannon. Vahvistetut yhteydet ja turvallisuuden valvonta pitää rakentaa osaksi IoT:tä alusta asti.

Toimialaratkaisut vaativiin ammattilaisympäristöihin

Cinia-kriittiset-tietoverkot-iot-energianjakelu-hero2

Energia-alan ratkaisut

Sähkönjakelu, kaukolämpö ja uusiutuva energia – saat liiketoimintaasi istuvat ratkaisut ja niiden operoinnin vaativiin oloihin.

Cinia-kriittiset-tietoverkot-iot-teollisuus-kauppa-hero2

Teollisuuden ja kaupan ratkaisut

Helpota tiedonkeruuta, nopeuta huoltotoimintaa ja ohjaa globaalia liiketoimintaa vaikka kotikonttorilta käsin.

Cinia-kriittiset-tietoverkot-iot-liikenne-hero2

Liikkuvan kaluston ja liikenneinfran ratkaisut

Luota siihen, että data liikkuu katkottomasti tien- ja radanvarsien, ajoneuvojen ja valvomoiden välillä.

Tuotantoympäristöösi suunniteltu IoT-ratkaisu:

 • Tuottaa mitattavaa hyötyä asiakkaillesi
 • Skaalautuu kasvun mukana käyttäjäystävällisesti ja tietoturvallisesti
 • Päivittää vanhat kaukokäyttöverkot ja etäyhteydet uusimpien laatu- ja turvallisuusstandardien mukaisiksi
 • Kattaa halutessasi koko ketjun: laitteet kentällä, tietoliikenteen, pilviyhteydet, datan prosessoinnin sekä alustat ja analytiikkasovellukset
 • Ei ole riippuvainen tietyistä laitevalmistajista tai teknologioista
 • Tarjoaa valmiin konseptin valvontaan, huoltoon ja ylläpitoon
 • Vapauttaa käyttämään oman aikasi siihen, mitä osaat parhaiten.

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Enemmän arvoa OT-verkoistasi: Ota yhteyttä niin keskustellaan lisää.

 • Fastems integroi asiakkaan työstökoneet yhdeksi kokonaisuudeksi

  Fastems integroi asiakkaan työstökoneet yhdeksi kokonaisuudeksi

  Fastemsin teollisuusautomaatiojärjestelmät ovat kriittisen tärkeä osa asiakkaiden tuotantojärjestelmää, joten ratkaisun on oltava ehdottoman luotettava ja tietoturvallinen. Lisäksi järjestelmän on skaalauduttava kansainvälisesti, ja uusien etäyhteyksien käyttöönoton täytyy olla mahdollisimman helppoa.

  "Cinia tarjoaa meille helposti vaivattoman kokonaisratkaisun etäyhteyksiin. Ratkaisun avulla voimme kasvattaa palveluliiketoimintaamme haluamallamme tavalla."

 • Loimuan-lammontuotanto-on-kiinni-toimintavarmoista-tietoverkoista590x360

  Varmennetut tietoverkkoratkaisut sijainnista riippumatta

  Loimuan Lämpöluotsi Valvomo-palvelu tuo lämmitykseen liittyvät valvomo-, käyttö- sekä kunnossapitoratkaisut vaivattomasti kiinteistöjen, kuten taloyhtiöiden, sekä teollisuuden saataville. Cinia huolehtii siitä, että tietoliikenne kiinteistön ja Lämpöluotsi-valvomopalvelun välillä toimii kuten pitää.

  “Tehtävä ei ole ihan yksinkertainen, sillä jokaisessa kiinteistökohteessa on hieman omanlaisensa laitteistot ja järjestelmät käytössä. Cinian asiantuntijat ovat tässäkin ymmärtäneet liiketoimintaamme konseptitasolla. Ratkaisumme poikkeaa varmasti muiden yhtiöiden vastaavista malleista.”

 • Checkmark kehitti uutta palveluliiketoimintaa

  Checkmark kehitti uutta palveluliiketoimintaa IoT-teknologiasta

  Checkmark tilasi Cinialta esiselvityksen, joka valotti IoT:n mahdollisuuksia liiketoiminnan kehittämisessä.

  “Saimme hyvän otannan siihen, kuinka tällaista tuotteistamista kannattaa meillä lähteä tekemään. Saimme käyttöömme myös sellaista Cinian osaamista, jota meillä itsellämme ei ollut: näkemyksellisyyttä IoT:n rajoitteista ja mahdollisuuksista.”

Se nopea tie markkinoille

IoT:ta voi rakentaa ostamalla anturit yhdeltä ja pilviyhteydet toiselta toimittajalta. Irrallisten palasten yhteensovittaminen omin voimin on kuitenkin työlästä ja hidasta.

Tulevaisuudenkestävien IoT-ratkaisujen rakentamiseen tarvitaan asiantuntemusta muun muassa kyberuhkilta suojautumisesta sekä uusimmista tietoliikenne- ja ohjelmistoteknologioista.

Kun valitset monipuolisen ja vaativiin ympäristöihin erikoistuneen IoT-kumppanin, pystyt tarjoamaan uutta hyötyä asiakkaillesi nopeasti ja kustannustehokkaasti.

IoT-yhteistyö alkaa esimerkiksi näistä:

Ideasta prototyyppi

 • Laitevalmistajista ja operaattoreista riippumattomana kumppanina etsimme sinulle parhaat tekniset vaihtoehdot ensimmäisten iteraatioiden toteuttamiseen.
 • Kysymme nekin kysymykset, joita et tullut ajatelleeksi, jotta löydät IoT:stä kaiken lisäarvon.

Prototyypistä tuotantoon

 • Kun haluat viedä IoT-prototyypin tuotantoon, saat meiltä suunnitelmat, laitteet ja yhteydet mutta myös palvelut, kuten räätälöidyt konfiguraatiot, asennukset ja laitteiden logistiikan koordinoinnin.
 • Varmistamme, että tietoliikenneyhteydet toimivat turvallisesti ja katkottomasti laitteilta pilven tai konesalin kautta loppukäyttäjälle asti.

Tuotannosta ylläpitoon

 • Suunnittelemme, miten maantieteellisesti hajanaisen tuotanto- ja mittausverkoston ennakoiva huolto hoituu mahdollisimman edullisesti.
 • Hoidamme puolestasi kunnossapidon koordinoinnin, työnjohdon ja raportoinnin, jotta oma tiimisi voi keskittyä liiketoimintaan.
 • IoT-sovelluskehitys

  Kilpailuetua IoT-sovelluskehityksestä

  Mittausprofiileihin ja trendeihin nojaava diagnostinen analytiikka auttaa ymmärtämään, miksi jokin asia tapahtui, ja paljastaa piileviä ilmiöitä.

  Ennakoiva analytiikka tuottaa dataan pohjautuvia indikaattoreita ja ennusteita tulevista tapahtumista esimerkiksi ennakoivan huollon tarpeisiin.

  Dataohjautuvassa liiketoiminnassa ennustamiseen liitetään automaatioita: IoT-järjestelmä tarkistaa automaattisesti varaosan saatavuuden, toimittaa tarvittaessa tilauksen ja tekee työmääräyksen tai tiketin huoltohenkilöstön kalenteriin.

Tutustu myös muihin palveluihimme

IoT-tuotteet vaativiin ammattilaisympäristöihin

Hanki kestävät ja luotettavat mobiilireitittimet, IoT-sensorit sekä erilaiset teollisuuden IT-laitteet alan johtavilta laitevalmistajilta. Löydät valikoimastamme myös langattomat järjestelmät ja televerkot.

Kameravalvonta- ja turvallisuusratkaisut

Helppoutta tuotannon ja tilojen valvontaan, uutta liiketoimintaa älykkäästä automaatiosta? Rakennamme tietoturvalliset kameravalvontajärjestelmät vaativimpiinkin kohteisiin.

Ennakoiva huolto ja kunnossapito

Fiksut prosessit tietoliikennelaitteiden huoltoon on varmistettava jo ennakkoon, ja siinä IoT:llä ja tekoälyllä on tärkeä rooli. Vikatilanteissa koordinoimme huoltotyöt puolestasi.

Ota yhteyttä ja kysy lisää

Jätä yhteystietosi tai kysymyksesi ja olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.

Lue lisää