Skip to main content

Verkkohankkeet

Cinia on kokenut tietoliikenneverkkojen rakentaja. Edistämme kansainvälisiä verkkohankkeita, joiden tavoitteena on merkittävästi parantaa runkoverkkoyhteyksiä Euroopassa ja kaikkialla maailmassa.

Verkkohankkeet

Päämääränä tietoliikenneyhteyksien monipuolistaminen

Cinian tärkeimpiä tehtäviä ovat Suomen kansainvälisten ja kansallisten tietoliikenneyhteyksien monipuolistaminen ja kyberturvallisuuden lisääminen sekä digitalisaatioratkaisujen kehittäminen erityisesti kansallisesti kriittisiä palveluja tarjoavien toimijoiden avuksi.

Monet nykyiset mannerten väliset yhteydet perustuvat ruuhkautuneisiin, kalliisiin tai epävakaisiin reitteihin. Uusia yhteyksiä ja varmentavia reittejä tarvitaan verkon häiriönsietokyvyn ja liiketoiminnan jatkuvuuden turvaamiseksi niin Euroopassa ja muualla maailmassa.

Cinia on mukana edistämässä verkkohankkeita, joiden tavoitteena on nykyisten runkoyhteyksien parantaminen ja uusien, nopeiden, suurikapasiteettisten runkoverkkojen rakentaminen.

Parempia runkoverkkoyhteyksiä EU:n jäsenmaihin

Northern EU Gateways

Northern EU Gateways -projektin tavoitteena on parantaa merkittävästi runkoverkkoyhteyksiä, tarjota vaihtoehtoisia reittejä sekä lisätä kyberturvallisuutta strategisesti tärkeällä alueella Euroopassa ja vahvistaa EU:n yhteyksiä kolmansiin maihin.

Far North Fiber

Far North Fiber on ensimmäinen arktisen alueen läpi kulkeva kaapelijärjestelmä, joka yhdistää Aasian Eurooppaan Pohjois-Amerikan ja Luoteisväylän kautta. Uusi reitti varmentaa merkittävästi olemassa olevia globaaleja maa- ja merikaapeliyhteyksiä.

C-Lion2

C-Lion2-kaapelijärjestelmä tulee yhdistämään useita keskeisiä liiketoimintakeskuksia eri puolilla Pohjois-Eurooppaa, muun muassa Suomen, Ruotsin ja Saksan kaupungeissa.

C-Lion1

Cinian suunnittelema ja toteuttama merikaapeli yhdistää Keski-Euroopan tietoliikennesolmut Suomeen, muihin Pohjoismaihin ja Aasiaan.

Ota yhteyttä

Haluatko lisätietoja verkkoprojekteista – jätä yhteystietosi niin olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian

Cinia numeroina

88 M €
Liikevaihto (vuonna 2023)
400 +
Työntekijää
8
Toimipistettä

Hankeuutisia