Digitaalisten menestystarinoi­den mahdollistaja

Cinian tarina

Meidän tehtävämme on selvittää teknologian uudet mahdollisuudet, toteuttaa tulevaisuuden ratkaisut ja näin johdattaa Suomea kohti digitaalista ulottuvuutta. Se on tila, jossa kehitys kiihtyy ja avaa uusia ovia uusiin ulottuvuuksiin. Ratkaisut löydetään yhdistämällä sulavasti tietoliikenne, ohjelmistot, tietoverkot ja kyberturvallisuus toimiviksi kokonaisuuksiksi.

Tarinamme alkaa jo vuodesta 1861, jolloin ensimmäinen tehtävämme oli lennätinlinjan rakentaminen Helsingin ja Hämeenlinnan välille. Siitä lähtien olemme rakentaneet hyvien yhteyksien yhteiskuntaa.

Olemme kokenut ja luotettava tietojärjestelmien ja ohjelmistojen kehittäjä, joka mahdollistaa turvallisen digitaalisen liiketoiminnan suomalaisille ja kansainvälisille organisaatioille – ja meille kaikille.

Me yhdistämme markkinat ja liiketoiminnat nopeilla tietoliikenneyhteyksillä Pohjoismaista Manner-Eurooppaan. Tuomme mantereet lähemmäksi toisiaan rakentamalla Euroopan, Aasian ja Pohjois-Amerikan yhdistävää Luoteisväylän merikaapelia, joka tekee Suomesta kansainvälisen tietoliikenteen solmukohdan. Tuomme myös ihmiset ja palvelut lähemmäksi toisiaan mahdollistamalla koteihin supernopea valokuituyhteys. 

Cinia yrityksenä

Globaali talous pyörii turvallisten ja tehokkaiden tietoverkkojen sekä yhä älykkäämpien ohjelmistojen varassa. Nopeat yhteydet, luotettavat tietojärjestelmät ja turvatut tietovarastot ovat digitaalisen ajan yhteiskunnan välttämättömiä rakenteita.

Yritysturvallisuus ja sertifikaatit

Lue lisää

Julkaisumme

Lue lisää

Vastuullisuus

Lue lisää

Kohti digitaalista tulevaisuutta

Tehtävänämme on parantaa Suomen kilpailukykyä digitaalisia ratkaisuja kehittämällä sekä turvata yhteiskunnan kriittisiä toimintoja vahvistamalla kyberturvallisuutta. Parannamme ja monipuolistamme Suomen kansainvälisiä ja kansallisia tietoliikenneyhteyksiä. 

Tuotamme asiakkaillemme digitaalisia ratkaisuja, jotka parantavat toiminnan tehokkuutta, tuottavuutta ja mahdollistavat palvelujen käyttäjille uusia tapoja toimia. Mahdollistamme turvallisen ja tehokkaan liiketoiminnan - sekä mielenrauhan. 

Haluamme, että jokainen voi käyttää digitaalisia palveluita nopeasti ja sujuvasti, ilman häiriöitä. Ratkaisumme toimivat luotettavasti, jolloin meitä ei yleensä huomaa, mutta olemme siellä, missä läsnäolomme on välttämätöntä. Olemme suorittamassa tehtäväämme yhä digitaalisemman ja turvallisemman yhteiskunnan rakentajana.

Omistajiamme ovat Suomen valtio, Ilmarinen ja Pohjola Vakuutus.

Omistus

Osakkeenomistaja
Osuus
Suomen valtio c/o Liikenne- ja viestintäministeriö 77,528 %
Keskinäinen eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen 11,236 %
Pohjola Vakuutus Oy 11,236 %
Yhteensä
100,00 %
Rala-laatu-netti
Menestyjät
Criticalcommunications
finnish-information-security-cluster
Suomen vahvimmat 2021
ecomember