Ajankohtaista

Teknisen turvallisuuden asiantuntijat yhteistyöhön

Uutiset 10.8.2015

Finavia Oyj ja Cinia Group Oy aloittavat yhteistyön tekniseen turvallisuuteen liittyvien palveluiden kehittämiseksi markkinoille. Yhteistyöllä voidaan tarjota kokonaisvaltaisia ratkaisuja turvallisuus- ja käytettävyyshallintaan hyödyntäen molempien osapuolten osaamista.

Finavian lennonvarmistuspalveluiden laaja osaaminen lennonvarmistustoiminnasta ja Cinia Groupin asiantuntemus tietoliikenteestä sekä tietoturvasta tarjoaa turvallisuuskriittisiä palveluita tuottaville tahoille lisäarvoa muutoshankkeissa ja toiminnan kehittämisessä. Nyt kehitettäviä palveluita suunnataan erityisesti liikenteen alan toimijoille ja isoille teollisuuslaitoksille, jotka toimivat turvallisuuskriittisessä ympäristössä.   

”Uskomme lennonvarmistuksen järjestelmien turvallisuus- ja käytettävyyshallinnalla olevan monia yhtymäkohtia muiden toimialojen kanssa. Teknisillä ratkaisuilla voidaan nostaa turvallisuus- ja luotettavuustasoa ja sitä kautta saavuttaa merkittäviä kustannussäästöjä. Nyt aloitetun yhteistyön avulla voimme Cinian kanssa luoda aidosti uutta palveluliiketoimintaa Euroopan markkinoille asiakkaidemme liiketoiminnan kehittämiseksi” toteaa lennonvarmistusliiketoiminnasta vastaava johtaja Raine Luojus Finavia Oyj:stä

”Cinialle on tärkeää olla yhteistyössä Finavian kanssa lennonvarmistuksen ja lentokenttälogistiikan tietoliikenteen ja tietojärjestelmien suunnittelussa, rakentamisessa ja ylläpidossa. Finavia vastaa lennonvarmistuksesta ja lentoasematoiminnoista hyvin haastavissa olosuhteissa – ja menestyy tehtävässään erinomaisesti. Uskomme, että Cinian ja Finavian yhteistyön tuloksista on varmasti hyötyä myös Finavian kansainvälisillä kollegayrityksillä”, toteaa Ari-Jussi Knaapila, Cinia Group Oy:n toimitusjohtaja.
Yhteistyössä Finavia ja Cinia Group tarjoavat uuden palvelukonseptin erityisesti kansainvälisille markkinoille. Ensimmäinen vaihe yhteistyöstä sisältää konsultointi- ja asiantuntijapalveluiden lisäksi tietoliikenne-, valvonta- sekä datacenter-ratkaisuiden elinkaari- ja lisäarvopalveluita. Sopimus Finavian ja Cinia Groupin yhteistyöstä allekirjoitettiin kesäkuussa.

Finavia Oyj tarjoaa ja kehittää lentoasema- ja lennonvarmistuspalveluja, joiden kulmakivinä ovat turvallisuus, asiakaslähtöisyys ja kustannustehokkuus. Finavian kattava 24 lentoaseman verkosto mahdollistaa kansainväliset yhteydet Suomesta maailmalle − ja maailmalta eri puolille Suomea. Helsinki-Vantaan lentoasema on Pohjois-Euroopan johtava vaihtoasema kaukoliikenteessä 
Cinia Group Oy tarjoaa asiakastarpeeseen sovellettu verkko-, järjestelmä- ja ohjelmistopalveluita. Sen palveluihin kuuluvat IoT- ja verkkopalvelut niin kiinteisiin kuin liikkuviinkin kohteisiin. Lisäksi tarjoamme tiedon keräämisen, hallinnan ja analysoinnin ratkaisut, asiantuntijapalvelut sekä tietoturvalliset asiakaskohtaiset ohjelmistopalvelut. Cinialla on kuituoptista tietoliikenteen runkoverkkoa Suomessa noin 10000 km ja suunnitteilla olevaa verkkoa muualle pohjoiseen Eurooppaan noin 3000 km:n verran.

Lisätietoja:

Finavia Oyj: Hannu Hervos, Vice President/Air Navigation Services, p. +358 20 708 2205
Cinia Group Oy: Jussi Kiuru, Vice President/Järjestelmäpalvelut, p. +358 40 187 2130

Jaa