Skip to main content
Takaisin

Cinia myy kuituverkkojen ja taloyhtiöiden operaattoriliiketoiminnan Lounealle

Cinia myy kuituverkkojen ja taloyhtiöiden operaattoriliiketoiminnan Lounealle

Cinia Oy ja Lounea konserniin kuuluva Lounea Palvelut Oy ovat allekirjoittaneet sopimuksen, jolla Cinian kuituverkkojen ja taloyhtiöiden operaattoriliiketoiminta siirtyy Lounealle 1.11.2023 alkaen. Liiketoimintakaupan myötä Lounea tuottaa jatkossa palvelut reilulle parille kymmenelle valokuituyhtiölle ja loppuasiakkaiden määrä näissä verkoissa on noin 20 000 asiakasta. 

Liiketoimintakaupassa Cinialta siirtyvä henkilöstö jatkaa Lounealla vanhoina työntekijöinä. 
Liiketoimintakauppa tukee Cinian strategiaa keskittyä ydinliiketoimintojen kasvattamiseen tietoturvallisten ohjelmistoratkaisuiden-, kyberturvallisuuden sekä tietoverkkojen ja kriittisen kuituinfrastruktuurin kehittämisen alueilla.”

Olemme erittäin tyytyväisiä, että löysimme ostajan, jolta löytyy mahdollisuus tämän toiminnan voimakkaaseen kasvattamiseen ja jolla kuitupohjaisten kuluttajaliittymien palvelut ovat toiminnan keskiössä”, kertoo Kotimaan tietoverkkoratkaisuista vastaava johtaja Antti Alasalmi.

Lounea on suomalainen valokuituoperaattori, jolla kuluttaja-asiakkaille tarjottavat valokuituyhteydet ovat yksi toiminnan painopistealue. Lounean liikevaihto vuonna 2022 oli 62,2 miljoonaan euroa ja se työllisti vuoden lopussa 331 henkilöä.

”Olemme innoissamme voidessamme tuottaa jatkossa palvelut näille reilulle parille kymmenelle valokuituyhtiölle. Toivotamme Cinialta siirtyvän henkilöstön ja asiakkaat tervetulleeksi Lounealle. Siirtyvien asiakkaiden palvelut jatkuvat ennallaan ja jo tutuksi tulleet henkilöt ovat jatkossakin asiakkaiden tavoitettavissa”, sanoo Lounean johtaja Riku Päärni.

Lisätietoja:

Antti Alasalmi
johtaja, Kotimaan tietoverkkoratkaisut
Cinia
antti.alasalmi@cinia.fi
040 582 6854

Sinua voisi kiinnostaa