12.6.2023 12:30

Cinia ostaa pilvi- ja ohjelmistoyritys Avanion

Korkean käytettävyyden kyberturvallisuus-, tietoverkko- ja ohjelmistoratkaisujen tarjoaja Cinia ostaa pilvi- ja ohjelmistokehitysyritys Avanion. Kauppa vahvistaa merkittävästi Cinian pilvipalvelutarjontaa ja ohjelmistoliiketoimintaa. 

Cinia Oy ja Avanio Oy:n omistajat ovat allekirjoittaneet sopimuksen Avanio Oy:n koko osakekannan ostamisesta. Yrityskaupan myötä Cinia kasvaa Suomen markkinoilla merkittäväksi pilvipalveluiden tarjoajaksi. Keskeinen osa Avanion tarjontaa ovat pilvipalvelut käyttöönoton, ylläpidon sekä pilvistrategioiden ja -arkkitehtuurien alueilla. Yrityskaupan myötä Cinia kasvaa noin 40:n pilvi- ja ohjelmistoasiantuntijan verran, jonka jälkeen cinialaisia on yhteensä noin 470.

"Suomen pilvimarkkina on voimakkaassa kasvussa ja nyt Avanion oston jälkeen pystymme palvelemaan asiakkaitamme entistä paremmin. Avanion hankinta tuo Cinialle vahvemman aseman kehittyvässä markkinassa ja tukee kasvutavoitettamme", sanoo Cinian toimitusjohtaja Ari-Jussi Knaapila.

 

Merkittävä toimija Suomen pilvimarkkinoille

Avanio on kasvanut viime vuosina voimakkaasti ja viime vuonna Avanion liikevaihto oli 4,2 miljoonaa euroa. Yrityksellä on toimistot Helsingissä, Tampereella ja Salossa. Kaikkien avaniolaisten työt jatkuvat ennallaan.

Cinian liiketoiminta koostuu ohjelmisto-, tietoverkko- ja kyberturvallisuusratkaisuista. Yrityskaupalla vahvistetaan erityisesti Cinian osaamista pilvipalveluiden osalta, joka tukee kaikkia Cinian liiketoiminta-alueita. 

Yhdistyminen luo molemmille osapuolille mahdollisuuksia kehitykseen ja auttaa tarjoamaan myös uusia palveluita asiakkaille. Tutkimusyhtiö Gartnerin mukaan julkinen pilvi tulee kasvamaan 20,7 % vuoden 2023 aikana. Vuoden lopussa globaali markkina tulee olemaan noin 600 miljardia dollaria. Myös Suomessa kasvu on voimakasta.

"Avaniolla on ohjelmistokehityksen lisäksi vahvaa pilviosaamista erityisesti Microsoft Azure -ympäristössä. Cinialla on jo ennestään paljon asiantuntemusta pilvipalveluista etenkin AWS-ratkaisuiden toimittamisessa. Yhdessä tuomme Suomen markkinalle erittäin vahvan pilvitoimijan", sanoo Avanion toimitusjohtaja Antti Ristolainen.

Avanio säilyy omana yhtiönä ja tulosyksikkönä Avanion nykyjohdon johtamana. 

Lisätietoja:

Cinia:
Ari-Jussi Knaapila, toimitusjohtaja, Cinia Oy
Haastattelupyynnöt: viestinta@cinia.fi 

Avanio:

Toimitusjohtaja Antti Ristolainen, Avanio Oy
Haastattelupyynnöt: viestinta@avanio.com 

 

Cinia tarjoaa turvallisia korkean käytettävyyden tietoverkko-, kyberturvallisuus- ja ohjelmistoratkaisuja. Toimintamme perustana on vankka asiantuntemus modernista sovelluskehityksestä, tietoverkkoteknologioista ja kriittisistä toimintaympäristöistä.
Noin 15 000 reittikilometrin laajuinen optinen kuituverkkomme C-Lion1-merikaapeleineen mahdollistaa nopeimmat tietoliikenneratkaisut Keski-Eurooppaan sekä Aasian ja itäisen Euroopan markkinoille. Yhdistämällä omia ja kumppaniemme palveluja toteutamme luotettavia kokonaisratkaisuja, jotka mahdollistavat asiakkaidemme digitaaliset menestystarinat. Lisätietoa: www.cinia.fi 

Avanio on korkealaatuinen ohjelmistokehityksen asiantuntija, joka tarjoaa innovatiivisia ja luotettavia ratkaisuja pilvi- ja ohjelmistokehityksen alalla. Tiimimme koostuu kokeneista ja osaavista ammattilaisista, jotka ovat omistautuneet kehittämään korkealaatuisia ratkaisuja. Meillä on laaja kokemus pilviteknologiasta ja ohjelmistokehityksestä, mikä mahdollistaa innovatiivisten ratkaisuiden kehittämisen asiakkaidemme tarpeisiin.
Kehitymme rohkeasti, luotettavasti ja laadukkaasti. Yhdessä Cinian kanssa.
www.avanio.com