7.1.2016 9:00

Cinia vahvistaa kriittisen infrastruktuurin tietoturvaa SSH:n tuotteilla

Cinia Group ja SSH Communications Security ovat solmineet puitesopimuksen, joka mahdollistaa SSH:n tuotteiden käytön Cinian kriittisen infrastruktuurin suojaamisessa sekä tiedonsiirtoyhteyksien tietoturvallisuuden varmistamisessa. Sopimus tukee Cinian asemaa korkeita turvallisuuskriteereitä edellyttävillä ICT-markkinoilla.

Suomalainen älykkäiden verkko- ja järjestelmäpalveluiden toimittaja Cinia täydentää jo olemassa olevia palveluitaan SSH:n tietoturvaratkaisuilla. Cinian asiakkaat voivat hankkia tarvitsemansa tietoturvaratkaisut Cinialta erillisinä tai ostaa tarvittavan tietoturvan kokonaispalveluna. Uudet palvelut hyödyttävät sekä nykyisiä Cinian asiakkaita että uuden kyberturvallisen Suomi-Saksa-tietoliikenneyhteyden (C-Lion1-merikaapeli) asiakkaita.

- Monien asiakasyritystemme palvelut ovat lisääntyvästi siirtymässä sähköisille palvelualustoille, jolloin tarpeet varmistaa turvallinen ja luotettava digitaalinen ympäristö kasvavat. Kehittämällä palveluvalikoimaamme myös tietoturvan osalta voimme tarjota eri toimialoilla toimiville asiakkaillemme palveluita, jotka vastaavat sekä viranomaisvaatimuksia että toimialakohtaisten standardien asettamia vaateita, kertoo Cinia Groupin toimitusjohtaja Ari-Jussi Knaapila.

- Sekä uusi eurooppalainen NIS- (Network and Information Security) että Data Protection -direktiivi antavat enemmän painoarvoa tiedonsiirron ja tiedonhallinnan viranomaisvaatimuksille kuin koskaan aiemmin EU:ssa. SSH:n tuotteet tarjoavat konkreettisia ratkaisuja Cinian asiakkaille, jotta nämä vaatimukset kohdattaisiin, sanoo SSH Communications Securityn toimitusjohtaja Harri Koponen.

Cinian ja SSH:n yhteistyö tukee Cinian strategiaa tarjota kansainvälisesti toimiville yrityksille mahdollisuus rakentaa tietoturvallista it-infrastruktuuria ja tulevaisuuden pilvipohjaisia toimintaympäristöjä. Ensimmäisessä vaiheessa tulevaisuuden toimintaympäristöt hyödyttävät erityisesti Saksassa ja Suomessa toimivia organisaatioita.

Puitesopimus mahdollistaa myös SSH:n seuraavan sukupolven palomuuriratkaisun käytön osana Cinian tarjoamia tietoliikennepalveluita. SSH on kehittänyt palomuurin Suomessa itsenäisenä toimijana, ja se tuodaan myöhemmin myös laajemmin yritysten ja organisaatioiden saataville.

Lisätietoja:

Ari-Jussi Knaapila, toimitusjohtaja, Cinia Group, puh. +358 50 2179, aj.knaapila(at)cinia.fi
Shiho Hashimoto, SSH Communications Security, puh. +358 40 549 3387, shiho.hashimoto(at)ssh.com