14.7.2021 9:00

Cinia voitti Lapin laajakaistaohjelman hankealueiden alustavan suunnittelun ja kustannuslaskennan

Cinian Alueelliset kuituverkkoratkaisut -liiketoiminta voitti Lapin maakuntaliiton järjestämän kilpailutuksen Lapin laajakaistaohjelman hankealueiden alustavasta suunnittelusta ja kustannuslaskennasta.

Suunnittelu ja kustannuslaskenta kohdistuu Lapin 15 kuntaan ja se toteutetaan tulevan syksyn aikana.
Työn tarkoituksena on muodostaa karkean tason verkkosuunnitelmien avulla kustannusarviot kuntien laajakaistalain mukaisten hankealueiden rakentamiskustannuksista. Saatujen arviotietojen perusteella kunnat päättävät osallistumisestaan hankkeiden rahoittamiseen ja rakentamisen edistämiseen tulevissa julkisen tuen rahoituskierroksissa.

"Tällä työllä saadaan Lapin kuntien päätöksenteon tueksi tietoa investointien suuruudesta ja omarahoitusosuuksista. Näin kunnat voivat sekä varautua valokuituhankkeiden mahdolliseen toteuttamiseen omissa talousarvioissaan että valmistautua tuleviin rahoituskierroksiin", taustoittaa Lapin liiton projektipäällikkö Jukka Rinne.

Kattava valokuituverkko lisäisi Lapin maakunnan mahdollisuuksia merkittävästi.

"On hienoa, että Lapin kunnat ovat aktivoituneet laajempien valokuituhankkeiden haltuunottamisessa ja toteuttamisen suunnittelussa. Kyseessä on valtavan iso alue, jota haastaa matkailun ja kausivaihtelun kautta kapasiteetin riittävyys sekä olemassa olevien mobiiliyhteyksien taso", analysoi Ciniasta verkontoteutusyksikön johtaja Hanne Nivala.

Suunnittelu ja kustannuslaskenta Lapin kuntiin käynnistyy Cinian toimesta elokuussa.

Lisätietoja:

Hanne Nivala, Johtaja, Verkon toteutus, Alueelliset kuituverkkoratkaisut -liiketoiminta, Cinia Oy, 044 445 7610, hanne.nivala(a)cinia.fi

Jukka Rinne, projektipäällikkö, Lapin liitto, 040 571 9611, jukka.rinne(a)lapinliitto.fi

Lapin liitto on Suomen pohjoisimman, maantieteellisesti laajimman ja kansainvälisimmän maakunnan kehittäjä, suunnittelija ja edunvalvoja. Olemme lakisääteinen kuntayhtymä, jonka jäseninä ovat kaikki Lapin 21 kuntaa. Työmme lähtökohtana on lappilaisten hyvinvointi sekä Lapin elinvoima, vetovoima ja pitovoima. www.lapinliitto.fi

Cinia tarjoaa turvallisia korkean käytettävyyden tietoverkko-, kyberturvallisuus- ja ohjelmistoratkaisuja. Toimintamme perustana on vankka asiantuntemus modernista sovelluskehityksestä, tietoverkkoteknologioista ja kriittisistä toimintaympäristöistä.

Noin 15 000 reittikilometrin laajuinen optinen kuituverkkomme C-Lion1-merikaapeleineen mahdollistaa nopeimmat tietoliikenneratkaisut Keski-Eurooppaan sekä Aasian ja itäisen Euroopan markkinoille. Yhdistämällä omia ja kumppaniemme palveluja toteutamme luotettavia kokonaisratkaisuja, jotka mahdollistavat asiakkaidemme digitaaliset menestystarinat. www.cinia.fi