16.1.2020 9:00

Cinian ja NDC Networksin yhdistyminen luo vahvan teollisen internetin ratkaisutoimittajan

Korkean käytettävyyden tietoverkko- ja ohjelmistoratkaisujen tarjoaja Cinia Oy ostaa suomalaisen NDC Networks Oy:n koko osakekannan. Kauppa vahvistaa Cinian langattomien yhteyksien ratkaisutarjontaa ja tuo lisää asiantuntemusta teollisen internetin ratkaisuihin.

NDC Networks on Suomen johtava teollisuuden tietoliikenteen ratkaisutoimittaja. Se on erikoistunut kehittämään tiedonsiirtopalveluja ja IoT-ratkaisuja vaativiin ympäristöihin, kuten raskaaseen teollisuuteen, energiateollisuuteen, liikenteeseen ja logistiikkaan sekä puolustus- ja turvallisuusalalle. 

– Teollisen internetin ratkaisuissa tarvitaan antureita ja analytiikkaa – mutta myös huolellisesti toteutettuja yhteyksiä, joilla data saadaan kerättyä. NDC:llä on tässä kova osaaminen ja nyt yhdessä Cinian kanssa voimme tarjota asiakkaillemme entistä monipuolisempia ratkaisuja, veistelee NDC Networksin toimitusjohtaja Markus Ahonen.

Yrityskaupan myötä Cinian osaaminen IoT-ratkaisujen kehittämisessä vaativiin ympäristöihin kasvaa.

– Cinialla ja NDC:llä on yhteinen arvomaailma ja asiakkaiden palvelemisen asenne. Asiantuntemustemme yhdistämisellä rajusti kasvava IoT-markkina saa uudenlaisen asiakastarvetta huolellisesti kuuntelevan avainpelaajan, lupaa Cinian toimitusjohtaja Ari-Jussi Knaapila.

Teollista internetiä hyödynnetään merkittävästi muuallakin kuin valmistavassa teollisuudessa. Vaativilla aloilla, kuten energiateollisuudessa, tarvitaan yksilöllisiä IoT-ratkaisuja. Niiden myötä digitaalisen liiketoiminnan toimintavarmuus ja käytettävyys kasvavat. NDC Networksin Ahonen vertaa työtä teollisuuden IoT-ratkaisujen parissa käsityöläiskulttuuriin. Ratkaisujen kehittäminen vaativiin ja usein huoltovarmuuden kannalta tärkeisiin ympäristöihin vaatii asiakkaan kuuntelemista ja huolellisesti räätälöityä työtä. 

– Olemme parhaimmillamme nimenomaan toimintavarmojen IoT-yhteyksien rakentajana, oli kyseessä sitten kaupungin kattava langaton verkko tai etäyhteys Australiassa olevaan koneeseen. Olemme ylpeitä siitä, että onnistuessamme työmme on näkymätöntä ja yhteydet ’vain toimivat’. Tosiasiassa homma ei toimi ilman, että joku huolehtii siitä ammattitaidolla, ja se tekee tästä niin mielenkiintoista, Ahonen avaa. 

Yrityskauppa tulee voimaan 1.2.2020. NDC Networks jatkaa omana yhtiönä eikä kauppa vaikuta sen henkilöstöön tai asiakkuuksiin.

Lisätietoja:

Markus Ahonen, toimitusjohtaja, NDC Networks Oy, puh. 045 6709 872, markus.ahonen(at)ndc.fi
Ari-Jussi Knaapila, toimitusjohtaja, Cinia Oy, puh. 050 2179, aj.knaapila(at)cinia.fi


NDC Networks Oy
on vuonna 1993 perustettu tietoliikenneratkaisuja ja -palveluja tuottava yritys. NDC:n asiakkaita ovat kansainväliset teollisuusyritykset, IoT-palveluyritykset, viranomaiset ja sähkönjakeluverkot, joille tietoliikenteen luotettavuus on elintärkeää. Kriittinen tietoliikenne on kapea erikoisala, ja NDC on sen kärjessä. www.ndc.fi

Cinia tarjoaa turvallisia korkean käytettävyyden tietoverkko- ja ohjelmistoratkaisuja. Toimintamme perustana on vankka asiantuntemus modernista sovelluskehityksestä, tietoverkkoteknologioista ja kriittisistä toimintaympäristöistä. Noin 15 000 reittikilometrin laajuinen optinen kuituverkkomme C-Lion1-merikaapeleineen mahdollistaa nopeimmat tietoliikenneratkaisut Keski-Eurooppaan sekä Aasian ja itäisen Euroopan markkinoille. Yhdistämällä omia ja kumppaniemme palveluja toteutamme luotettavia kokonaisratkaisuja, jotka mahdollistavat asiakkaidemme digitaaliset menestystarinat. www.cinia.fi