Skip to main content
Takaisin

Cinian merikaapelihanke etenee - japanilainen Arteria mukaan

Cinian merikaapeli etenee - japanilainen Arteria mukaan

Suomalainen Cinia ja japanilainen ARTERIA Networks Corporation aikovat rakentaa kaapelijärjestelmän, joka yhdistää Euroopan ja Aasian tietoverkot arktisen Luoteisväylän kautta. ARTERIA liittyy japanilaisena partnerina aiemmin julkaistuun Far North Fiber -hankkeeseen, jossa mukana ovat myös Cinia ja amerikkalainen Far North Digital.

Tietoverkko-, kyberturvallisuus- ja ohjelmistoratkaisujen toimittaja Cinia ja japanilainen tietoliikenneinfrastruktuurin kehittämiseen ja ylläpitoon keskittynyt ARTERIA Networks Corporation ovat allekirjoittaneet aiesopimuksen merikaapelijärjestelmän rakentamisesta. Merikaapeli lähtee Suomen ja Norjan rajalta. Se kulkee Islannin ja Grönlannin ohi Luoteisväylää pitkin Kanadan arktiselle alueelle, Alaskaan ja Japaniin. Toinen Euroopan rantautumispaikka rakennetaan Irlantiin.

Joulukuussa Cinia ja alaskalainen tietoliikenne- ja datakeskusratkaisujen projektiyhtiö Far North Digital perustivat yhteisen hankkeen Euroopan ja Aasian välisen merikaapelin rakentamiseksi. Aasiassa kaapelin rantautumispiste on Japanissa, ja nyt ARTERIA liittyy japanilaisena partnerina Far North Fiber -hankkeeseen. Noin 14 000 kilometrin pituinen kaapelijärjestelmä minimoi tietoliikenneviiveen sekä tarjoaa uuden reitin ja siten nopeuttaa ja varmentaa huomattavasti Aasian ja pohjoisen Euroopan välistä tiedonsiirtoa.

“Far North Fiber tulee olemaan ensimmäinen kolme mannerta yhdistävä ja myös ensimmäinen arktisen alueen kautta kulkeva merikaapelijärjestelmä. Ensimmäinen lajissaan aiheuttaa usein perustavanlaatuisia muutoksia. Olemme tyytyväisiä siitä, että kaikki kolme mannerta ovat kehitystiimissä mukana ja toivotamme ARTERIAn lämpimästi mukaan Cinian ja Far North Digitalin kumppaniksi”, sanoo Cinian toimitusjohtaja Ari-Jussi Knaapila.

Kaapelijärjestelmä tukee digitaalisen talouden kehitystä sekä kansallisella että kansainvälisellä tasolla ja edelleen maanosien välillä. Merikaapelijärjestelmää kehitetään turvallisuus ja ympäristöystävällisyys vahvasti mielessä.

"Far North Fiber on käänteentekevä projekti. Sen tarkoituksena on rakentaa viimeinen hyödyntämätön merenalainen kaapelireitti, joka yhdistää Euroopan Japaniin ja Aasiaan pienimmällä viiveellä. Se edistää digitaalisen infrastruktuurin parantamista Japanin alueilla, kuten Hokkaidossa. Lisäksi Far North Fiberin toteuttama uusi kansainvälinen verkko pystyy luomaan Euroopassa, Japanissa ja Aasiassa uutta kysyntää yhteyksille monilla eri aloilla, kuten teollisuudessa, korkeakouluissa ja kulttuurin alalla ", sanoo ARTERIAn toimitusjohtaja Koji Kabumoto.

Kaapelijärjestelmä on tarkoitus ottaa käyttöön vuoden 2025 loppuun mennessä. Hankkeen kustannusarvio on noin miljardi euroa. Nokian omistama ASN (Alcatel Submarine Networks) on valittu järjestelmän ja toteutusprojektin pääsuunnittelijaksi.

Lisätietoja:

Ari-Jussi Knaapila, haastattelupyynnöt:
Outi Manninen 045 7881 4452, outi.manninen(at)cinia.fi

FNF project team, ARTERIA Networks Corporation
Email: FNF-project-ml@arteria-net.com

Cinia Oy tarjoaa turvallisia korkean käytettävyyden tietoverkko-, kyberturvallisuus- ja ohjelmistoratkaisuja. Toimintamme perustana on vankka asiantuntemus modernista sovelluskehityksestä, tietoverkkoteknologioista ja kriittisistä toimintaympäristöistä.

Noin 15 000 reittikilometrin laajuinen optinen kuituverkkomme C-Lion1-merikaapeleineen mahdollistaa nopeimmat tietoliikenneratkaisut Keski-Eurooppaan sekä Aasian ja itäisen Euroopan markkinoille. Yhdistämällä omia ja kumppaniemme palveluja toteutamme luotettavia kokonaisratkaisuja, jotka mahdollistavat asiakkaidemme digitaaliset menestystarinat. www.cinia.fi

 ARTERIA Networks Corporation
Since its inception in 1997, ARTERIA Networks Corporation, a subsidiary of Marubeni Corporation, has developed a network business service that utilizes the Company’s proprietary high-capacity optical fiber backbone and access line of its own to create a customized network environments tailored to corporate customers’ needs; an internet business service that provides proprietary high-speed, stable communications based on leased circuits; and a condominium internet business service that has the No. 1*1 share of the market in Japan.

Connecting New Abilities
ARTERIA Networks will excite the world with a new heartbeat, using the networks that it has built and refined in order to contribute to the realization of a sustainable world.

*1 MM Research Institute, whole-building type ISP for condominiums in Japan (March 2021)
https://www.arteria-net.com/

 

Sinua voisi kiinnostaa