Ajankohtaista

Cinia ja Sonera tähtäävät Euroopan pilvimarkkinoille

Uutiset 22.9.2015

Sonera rakentaa nykyaikaisen maailmanluokan datakeskuksen Helsinkiin. Cinian rakenteilla oleva merikaapelihanke toteuttaa suoran, viipeettömän ja luotettavan yhteyden Suomesta Euroopan sydämeen. Cinian verkosto on suunniteltu tekniikaltaan ja kapasiteetiltaan vastaamaan vaativien yrityspilviasiakkaiden ja -ratkaisujen vaatimuksia.

”TeliaSonera tunnetaan yhtenä Pohjoismaiden johtavista teleoperaattoreista ja internetpalvelujen tarjoajasta, mikä tarjoaa vahvan vaihtoehdon asiakkaille. Voimme tarjota luotettavuutta, riippumattomuutta ja tietoturvaa asiakkaiden liiketoiminnalle kriittisten sovellusten tarpeisiin”, arvioi johtaja Jukka-Pekka Joensuu Cinia Groupista. 

”Sonera toivottaa Cinian tervetulleeksi Helsinkiin rakennettavaan datakeskukseensa. Cinian merikaapeli lisää merkittävästi Soneran uuden datakeskuksen kansainvälisten yhteyksien vaihtoehtoja. Datakeskuksestamme tulee Suomen nykyaikaisin ja energiatehokkain. Voimme tarjota asiakkaillemme ainutlaatuisen, energiatehokkaan tilan, jossa ei tuoteta ainoastaan perinteisiä datakeskuspalveluja vaan tarjoamme asiakkaillemme tarvittaessa koko ICT-infrastruktuurin ja/tai ylläpitämämme sovellusalustat tai sovellukset", sanoo Soneran yritysliiketoiminnan johtaja Petri Niittymäki.

”Suomi on tietoturvan kannalta otollinen ympäristö, koska se noudattaa eurooppalaisia tietoa suojaavia lakeja sekä tukee rajat ylittävien palvelualustojen tarpeita. Nopeasti kasvavat hosting-markkinat ja palvelujen siirtyminen pilveen lisäävät tiedon turvasatamien kysyntää. Suomea voi pitää turvallisena ympäristönä ja nyt yhä kehittyneempien yhteyksien solmukohtana. Maassamme on kansainvälisesti vertaillen kustannustehokasta ylläpitää datakeskuksia, minkä todistavat viime aikojen yksityiset sijoitukset ja julkisen tason tuki Suomeen sijoittuville, rajat ylittäville palveluille”, sanoo Jukka-Pekka Joensuu.

”Viime aikoina on julkistettu Suomen ja Saksan välisiä valtioiden rajat ylittäviä palveluja, mikä tarjoaa loistavan mahdollisuuden rakentaa digitaalinen yhteismarkkina vahvojen ja luotettavien teollisuusmaiden välille. Teollinen internet kasvaa aimo harppauksin, joten olemme vakuuttuneita, että nyt on oikea aika investoida tulevaisuuteen”.

Lisätietoja antavat:

Cinia Group Oy
Jukka-Pekka Joensuu
johtaja
Puh. +358 40 179  8855
jukka-pekka.joensuu@cinia.fi

TeliaSonera Finland Oy
Petri Niittymäki
johtaja, yritysliiketoiminta
Puh. +358 40 302 3000
petri.niittymaki@teliasonera.com

Jaa