Ajankohtaista

Corenet virtuaalioperaattoriksi Datamen @450 -verkkoon

Uutiset 4.2.2013

Haastaviin asiakastarpeisiin ja -ympäristöihin erikoistunut tietoliikennepohjaisia ratkaisuja ja palveluja toimittava Corenet Oy on aloittanut yhteistyön @450-verkkoa hallinnoivan Datame Oy:n kanssa. Yhteistyö tarkoittaa, että Corenet tarjoaa asiakkailleen valtakunnallisesti toimivan liikkuvan laajakaistan.

@450-laajakaistaverkko on 450 MHz:n taajuusalueella toimiva matkaviestinverkko, jota hoitaa Datame Oy. Sen peittoalueella asuu 99,9 prosenttia manner Suomen asukkaista. Joulukuussa 2012 tehdyssä uudistuksessa @450-verkko siirtyi käyttämään uutta CDMA-teknologiaa, joka korvasi jo vanhentuneen ja hitaamman Flash-OFDM-teknologiaan perustuneen ratkaisun.

Liikkuvan laajakaistan tarjoaminen @450-verkossa täydentää Corenetin palvelua ja tarjoaa valtakunnallisesti toimivan verkkoyhteyden muun muassa viranomaisille sekä liikkuvaan ajoneuvokalustoon, rakennus- ja huoltotyön tarpeisiin. Kuluttajille Corenetin laajakaista ei ole saatavilla.

"Ajoneuvoratkaisuiden tietoliikenne vaatii jatkuvaa ja laadukasta yhteyttä. Datamen @450-verkko on meidän mielestämme paras vaihtoehto ratkaisualustamme tietoliikenteelle ja kattaa asiakkaidemme käyttötarpeet valtakunnallisesti", kertoo Corenetin liiketoimintajohtaja Timo Kataja.

"@450-verkon uusiutuminen on Suomen oloissa harvinaisen mittava teknologiasiirto, mutta nyt pystymme tuottamaan nykyaikaisen ja luotettavan langattoman laajakaistapalvelun koko valtakunnassa. Yhteistyö Corenetin kanssa osoittaa, että @450-verkko on luotettava kovan luokan ratkaisu myös vaativiin tilanteisiin", sanoo Datamen vastaava toimitusjohtaja Leena Kaunisto.

Lisätietoja:

Timo Kataja, liiketoimintajohtaja, Corenet Oy, puh. 040 862 2338, timo.kataja@corenet.fi 
Leena Kaunisto, vt. toimitusjohtaja, Datame Oy, puh. 044 583 9396, leena.kaunisto@datame.fi

Jaa