Skip to main content
Takaisin

Cinia Boost Academy oli jälleen menestys

 Cinia Oy
Kirjoittaja Cinia Oy
Cinia Boost Academy on jälleen menestys

Cinia Boost Academyn ovista asteli syksyn raikkaisiin tuuliin yhteensä kymmenen ohjelmistoalan nuorta osaajaa yhtä kokemusta rikkaampana. Cinian oman trainee-ohjelman aikana he olivat tutustuneet alan teknologioihiin ja työtapoihin. Mitä osallistujien palaute kertoo Cinia Boost Academysta?

”Äärimmäisen hyvä fiilis”, toteaa Waltteri, joka teki töitä Hätäkeskuslaitoksen suuren kehityshankkeen parissa. ”Tuntuu, että tämä oli minulle juuri oikea paikka ja projekti.”

Kesä on sujunut uutta oppiessa, ohjelmistoalan kovien tekijöiden keskellä, haastavassa asiakasprojektissa. Vaikka Waltteri on tullut Cinialle työharjoitteluun, on häntä kohdeltu kuin ketä tahansa muuta työntekijää. Erityisesti mentorin ansiosta olo on ollut alusta saakka tervetullut.

”Ei ole yhtään sellainen olo, että olisi täällä kesäharkkarina muiden jaloissa.”

Waltterin tunnelmia komppaa myös suuressa sote-sektorin projektissa työskennellyt Heidi. Aiemmin terveydenhuoltoalalla työskennellyt alanvaihtaja toi ohjelmistokehitystiimiin mukanaan hyödyllistä näkemystä:

”Olen oikeastaan kaikesta positiivisesti yllättynyt, ja häkeltynyt siitä, miten hyvin minut on otettu vastaan! Projekti on ollut kiva, koska siihen on päässyt yhdistelemään aikaisempia oppeja.”

Palataan hetkeksi taaksepäin ja tarkastellaan, minkälaisista vaiheista Cinia Boost Academy -ohjelma rakentui.

Mentoroinnista tukea uraansa aloitteleville ohjelmistokehittäjille

Cinia Boost Academy (CBA) polkaistiin käyntiin toukokuun puolessa välissä, kun akatemialaiset kokoontuivat Tampereen toimistolle tutustumaan sekä toisiinsa että koulutusohjelman sisältöön.

Kick off -päivän parasta antia oli muiden tapaaminen, sillä tulevan kesän koitokset jännittivät jokaista. Jännityksestä viilautui terävin kärki, kun huomasi, että kaikki aloittavat samalta viivalta ja ovat yhtä lailla odottavissa tunnelmissa.

Kick off -päivässä kuultiin edeltävän kesän CBA:laisten kokemuksia koulutusohjelmasta sekä asiakasprojekteihin siirtymisestä. Osa alumneista tuli kesän aikana tutuksi uusille akatemialaisille myös mentoreina.

”Minulla oli melko vapaat kädet toteuttaa mentorointia”, kertoo Ansku, kesän 2022 alumni, joka on sittemmin työskennellyt Hätäkeskuslaitoksen projektissa. ”Keskustelin oman mentoroitavani kanssa, millaista tukea hän minulta toivoisi. Päädyimme sopimaan viikoittaisista puolen tunnin mentorointisessioista, joissa käytiin läpi mielen päällä olevia asioita.”

Harjoittelijat kokivat mentoroinnin tärkeäksi osaksi alkavaa työuraa ja projektiin perehtymistä. Samassa projektissa työskentelevä mentori auttoi arjen haasteissa matalalla kynnyksellä.

”Projektiin sai hyvän perehdytyksen ja aina on saanut apua, kun on pyytänyt”, kiittelee Jenna, joka on työskenteli samassa projektissa Waltterin ja Anskun kanssa. ”Täällä ymmärretään, että olen vasta oppimassa, eikä tule paineita siitä, että pitäisi heti osata itsenäisesti tehdä.”

 

Lue myös: Kokemuksia Cinia Boost Academysta

 

Koulutuksesta eväitä projektityöhön

Kaksi viikkoa kesäkauden alusta pyhitettiin varsinaisille Boost Academy -luennoille. Niiden aikana syvennyttiin monipuolisesti erilaisiin ohjelmistokehitykseen liittyviin aihealueisiin, kuten AWS-ympäristöihin, tietoturvaan, ketterään kehitykseen, pilviarkkitehtuurin suunnitteluun sekä varsinaiseen frontend- ja backend -kehitykseen.

”Luennot olivat hyviä”, toteaa Helsingin toimistolla trainee-ohjelmaan osallistunut Elias. ”Sisällöissä oli sopivasti uutta asiaa ja tutun kertausta. Cinian teknologiat tulivat tutuiksi, jolloin kaikki lähtivät projekteihin samalta viivalta.”

Erityisesti frontend- ja backend-koulutukset jäivät osallistujien mieleen. Niistä oli konkreettista hyötyä siinä vaiheessa, kun siirryttiin harjoitusprojektin parista oikeisiin asiakasprojekteihin.

 

Vauhtia kymmenen asiantuntijan uralle

Cinia Boost Academy tarjosi yhteensä kymmenelle opiskelijalle ja alanvaihtajalle monipuolisia ja haastavia tehtäviä. Osa heistä työskenteli asiakasprojekteissa, osa sisäisen tekoälyprojektin parissa. Palaute kertoo, että projektit koettiin mielenkiintoisiksi ja sopivan haastaviksi, ja apua on saanut aina kun sitä on pyytänyt. Päällimmäisenä nousee kuitenkin esille yksi asia – se tärkein – ja se on Cinian työyhteisö.

 

 ”Työyhteisö on mukava, vastaanottava, avoin ja hauska.” – Palaute Cinia Boost Academysta

 

Näyttää siltä, että me cinialaiset, niin sennut kuin junnutkin, onnistuimme jälleen tarjoamaan alan uusille osaajille ainutlaatuisen kokemuksen siitä, minkälaista ohjelmistoalalla työskenteleminen on.

Onnistumisen ytimen voinee tiivistää lauseeseen, joka on kuultu suoraan tämän kesän CBA:laisen suusta: ”Olen tykännyt ihan hirveästi olla Cinialla.”

 

Tutustu Cinia Boost Academyyn 

 

 

 Cinia Oy
Kirjoittaja Cinia Oy Cinia tarjoaa turvallisia korkean käytettävyyden tietoverkko-, kyberturvallisuus- ja ohjelmistoratkaisuja.

Sinua voisi kiinnostaa