Testausautomaatio

Testausautomaatio

Automatisoidulla testauksella nopeutetaan merkittävästi julkaisuprosessia sekä vältetään manuaalitestauksen virhemahdollisuudet. Testausautomaation avulla voidaan esimerkiksi simuloida käyttäjien tai tietojärjestelmän toimintaa eri olosuhteissa. Useilla toimialoilla nopeatempoisessa, iteratiivisessa tuotekehityksessä mukana pysyminen edellyttää laadunvarmistuksen automatisointia ja jatkuvaa julkaisua.

Cinia hyödyntää testausautomaatiota aina kun se on tarkoituksenmukaista. Sen lisäksi, että sovellamme testiautomaatiota omajohtoisessa ohjelmistokehityksessä, tuemme asiakkaitamme hyödyntämään testiautomaatiota heidän omissa ympäristöissään.

Testausautomaatioon on tarjolla nykyisin runsas määrä erilaisia työkaluja - esimerkiksi Robot Framework, Selenium ja Jenkins CI. Parhaiden työkalujen valinta sekä niillä saavutettavien hyötyjen todentaminen kannattaa toteuttaa projektina ennen testitapausten laajamittaista automatisointia. Lisäksi on syytä muistaa, että testauksen kohdejärjestelmien tavoin myös testausautomaatio ja testiympäristö vaatii asianmukaista dokumentointia sekä ylläpitoa.

Cinian testausautomaatioprojekteissa edetään huolellisesta nykytilanteen kartoituksesta tarkoituksenmukaisella vaiheistuksella tehokkaaseen, automatisoituun ja helposti ylläpidettävään testausprosessiin. Autamme ottamaan käyttöön modernit testausmenetelmät ja -työkalut ja koulutamme tarvittaessa henkilöstöäsi niiden soveltamisessa.

 

Tarvittaessa laitamme kuntoon myös muut laadunvarmistuksen peruselementit, testausprosessin johtamisesta versionhallintaan sekä toimitamme työkuormaasi helpottamaan osaavat testausautomaation asiantuntijat tai kokonaiset testaustiimit. 

Tutustu asiakaskokemukseen

Labkotecin tiedonsiirtoon käytettävän laitteen softien testaus automatisoitiin 

Labkotecin ratkaisut erikoistuvat teollisuuden vaativien olosuhteiden mittaukseen ja valvontaan sekä niihin liittyviin palveluihin. Lue lisää.