Skip to main content

Poikkeamanhallinta – Incident Response -suunnittelu

Varmista organisaatiosi kyky asianmukaiseen poikkeamien hallintaan ja nopeaan toipumiseen tietoturvatilanteiden yllättäessä.

ir-suunnittelu

Varaudu tietoturvariskeihin huolellisella IR-suunnittelulla

Lähes jokainen organisaatio kohtaa jossain vaiheessa tilanteita, jossa it-ympäristöön pääsee haitallisia toimijoita. Kun tilanne on päällä, aikaa ei ole hukattavaksi, ja poikkeama on saatava hallintaan mahdollisimman nopeasti ja tehokkaasti. Cinian tarjoaman IR-suunnittelun avulla varmistat organisaatiosi kyvyn toimia kyberturvan poikkeustilanteissa ja nopean toipumisen takaisin normaaliin arkeen. Kartoitamme organisaatiosi tämänhetkisen kyvykkyyden, laadimme iskunkestävän Incident Response -suunnitelman ja harjoittelemme halutessasi erilaisia tilanteita sen varmistamiseksi, että varautumissuunnitelma toimii myös käytännössä.  

Varmista organisaatiosi kyky asianmukaiseen poikkeamien hallintaan

  • Organisaation nykyisen kyvykkyyden kartoitus 
  • Suojattavien järjestelmien ja niiden kriittisyyden kartoitus 
  • Tietoturvapoikkeamien määrittely ja luokittelu 
  • Poikkeaman hallintasuunnitelma 
  • Pelikirjat yleisimmille tapahtumille 
  • Poikkeamatilanteiden harjoittelu
  • Suunnitelmien jatkuva parantaminen 
account_tree

Selkeä prosessi poikkeamien hallintaan 

Vankkaan IR-suunnitteluun kuuluvat etukäteen määritellyt resurssit, roolit ja vastuut. Kun tilanne vaatii välitöntä toimintaa, ennalta on suunniteltava myös, minkälaista tietoa tapahtumasta tarvitaan, ja mitä siitä viestitään sisäisesti ja ulkoisesti.  

safety_check

Erilaisten tietoturvatilanteiden harjoittelu 

Tarpeesi mukaan harjoittelemme kanssasi suunnitelman toteuttamista erilaisissa riskiskenaarioissa. Näitä voivat olla esimerkiksi tietovuoto, kiristyshaittaohjelman tunkeutuminen ympäristöön tai palveluestohyökkäys, joka lamaannuttaa liiketoiminnan tai asiakkaiden palvelut. Harjoittelulla varmistetaan organisaatiosi tosiasiallinen kyky toimia poikkeustilanteissa.  

autorenew

IR-suunnitelman jatkuva parantaminen 

Poikkeamien hallintaa ja Incident Response -suunnitelmaa parannetaan todellisista tilanteista ja harjoittelusta saatavan kokemuksen ja tiedon pohjalta. Kun suunnitelman kehityskohteet hiotaan toimivaksi kokonaisuudeksi, varmistetaan organisaation kyky toimia laajan tietoturvapoikkeaman tapahtuessa.  

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Ota yhteyttä asiantuntijaamme, niin katsotaan yhdessä organisaatiollesi sopivin ratkaisu.  

Tutustu myös muihin palveluihimme

Haavoittuvuuksien hallinta 

Pysy ajan tasalla laitteidesi, ohjelmistojesi, palvelimiesi ja pilvipalveluidesi haavoittuvuuksista Cinian tarjoaman haavoittuvuuksien hallinnan avulla. Löydämme ympäristössäsi lymyilevät, maailmalla kriittiseksi luokitellut haavoittuvuudet, paikallistamme ne ja korjaamme digitaalisen infrastruktuurisi heikot kohdat. 

Riskin hallinta ja uhkatiedustelu

Digitaaliset riskit liittyvät digitaaliseen hyökkäyspinta-alaan, ja toteutuessaan uhkat voivat aiheuttaa merkittäviä taloudellisia- ja mainehaittoja. Cinian tarjoama digitaalisen riskin hallinnan ja uhkatiedustelun palvelu tarjoaa teknologiat ja asiantuntijuuden, joiden avulla otat  riskit haltuun ja varaudut uhkiin ennen kuin ne toteutuvat. 

Tietoturvakartoitukset ja -konsultointi

Kartoita tietoturvasi kokonaistilanne teknisistä ratkaisuista hallinnollisiin käytäntöihin, ja saavuta vaadittava ja liiketoiminnan jatkuvuuden takaava kyberturvallisuuden taso. 

Ota yhteyttä ja kysy lisää

Jätä yhteystietosi tai kysymyksesi ja olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.

Lue lisää