Skip to main content

IoT-sovelluskehitys

Hyödynnä Cinian mittava kokemus IoT-sovellusten ja -alustojen toteuttamisesta. Olemme apunasi liiketoimintamallin muotoilusta ketterän kehityksen kautta tuotantoon ja ylläpitoon.

IoT-sovelluskehitys

IoT-sovellukset liiketoimintalähtöisesti

Mitä enemmän IoT-ratkaisu sisältää ominaisuuksia, dataa ja integraatioita , sitä tärkeämpää on huomioida sen kehittämisessä joustava ja tulevaisuuden kestävä arkkitehtuuri, huolellinen end-to-end testaus, tietoturvallisuus sekä ratkaisun skaalautuminen liiketoiminnan  kasvaessa. Kanssamme voit olla aina varma, että IoT-ratkaisusi suunnitellaan parhaita käytänteitä noudattaen.

Saat meiltä tarpeitasi vastaavat IoT-sovellukset joko avaimet käteen projekteina tai jatkuvan tuotekehityspalvelun puitteissa . Lähtökohtaisesti ratkaisusi immateriaalioikeudet siirtyvät sinulle ja valitsemme toteutukseen teknologiat niin, etteivät niiden lisenssiehdot rajoita IoT-sovelluksen joustavaa hyödyntämistä tulevaisuudessa liiketoimintasi kehittyessä.

Hyödynnä Cinian mittava kokemus IoT-ratkaisujen toteuttamisesta

Cinialla on useiden vuosien ja kymmenien kehityshankkeiden kokemus IoT-ratkaisujen tuottamisesta eri alojen teollisuusyrityksille ja start-upeille. 

Muutamia esimerkkejä toteutuksistamme:

 • Globaalin traktorivalmistajan IoT-sovellusten tuotekehitys
 • Lääkinnällisiin laitteisiin liittyvän, tiukat laatuvaatimukset täyttävän potilasdataa käsittelevän IoT-sovelluksen tuotekehitys
 • Urheilijoiden ja kuntoilijoiden rannelaitteisiin liittyvän IoT-sovellusten kehittäminen
 • Sähkön jakeluverkon toimilaitteisiin liittyvän IoT-sovelluksen kehitys
 • Useiden erilaisten työkoneiden telematiikkadatan keräys CAN-väylästä, datan visualisointi ja dashboardit
 • Raidekaluston järjestelmien etämonitoroinnin ja ennakoivan kunnonvalvonnan sovellusratkaisun kehittäminen
 • Kiinteistöjen sisäilman laadun ja käyttäjätyytyväisyyden mittaamisen sekä sisäilmajohtamisen ja energiankulutuksen optimoinnin mahdollistavan IoT-ratkaisun tuotekehitys

Ota yhteyttä ja kysy lisää

Haluatko kuulla lisää IoT-ratkaisuistamme?
Varaa aika asiantuntijamme kanssa.

 • Checkmark-referenssi

  Uutta palveluliiketoimintaa IoT-teknologiasta - Cinia toteutti Checkmarkille IoT-palvelukonseptin

  Checkmark tilasi Cinialta esiselvityksen, joka valotti IoT:n mahdollisuuksia liiketoiminnan kehittämisessä. Yhteistyö poiki palvelukonseptin ja dokumentaation, joiden avulla Checkmark jatkaa prosessiensa parantamista.

 • valtra-S4

  Toiminnan ennakoitavuutta ja optimointia AGCOn raskaan kaluston IoT-ratkaisulla

  Cinia on mukana kehittämässä AGCO Connectia, jonka avulla ennakoidaan maatalouskoneiden huoltotarpeita ja optimoidaan kaluston käyttöastetta ja -kustannuksia. 

 • iisy-1920x700

  Freesi-sisäilmapalvelun tuotekehitys on strategista kumppanuutta

  Cinia on ollut tukemassa Freesi-sisäilmapalvelun  tuotekehitystä palvelun alkuajoilta lähtien.

  ”Meille on tärkeää, että voimme tehdä Cinian kanssa luotettavaa, tiivistä ja sujuvaa yhteistyötä. Yhteistyöhön kuuluu se, että Cinian tuotekehityspuoli saa kauttamme tarvittavan tuen omalle työlleen”, kertoo Freesi-sisäilmapalvelun teknologiajohtaja Antti-Jaakko Alanko

Markkinoilla runsaasti erilaisia vaihtoehtoja IoT-ratkaisuiksi

IoT-sovellusten hyödyntäminen on nykyisin arkipäivää monilla eri toimialoilla. Samaan aikaan kun IoT-ratkaisujen soveltaminen on laajentunut nopeasti ja teknologiakustannukset ovat madaltuneet, markkinoille on tulvinut runsaasti IoT-alustoja, -sovelluksia ja laitteita. 

Laaja palvelu- ja tuotetarjonta on tehnyt IoT-ratkaisujen hankkimisesta ja vertailusta haasteellista, koska kokonaisratkaisut muodostuvat neljän eri kerroksen tuotteista ja palveluista:

 • fyysisestä laitekerroksesta (sensorit, anturit, automaatio),
 • tietoliikennekerroksesta (modeemit, reitittimet ja gateway-laitteet),
 • keskitetystä pilvikerroksesta palveluineen ja tietovarastoineen
 • käyttöliittymäkerroksesta (web- ja mobiilisovellukset).

Tyypillisesti palveluntarjoajat ja toimittajat hallitsevat erinomaisesti näistä vain yhden tai kaksi.  Mikäli IoT-ratkaisulla tavoitellaan merkittävää ja kestävää kilpailuetua tai jos koko liiketoiminta nojautuu siihen, kaikki kerrokset tulee optimoida yhteen kokonaisuutena.

Harvemmilla toimijoilla osaaminen ja tarjonta leikkaa läpi näiden kaikkien IoT-ratkaisun kerroksien - Cinia kuuluu tähän harvalukuiseen joukkoon.  

Ota yhteyttä ja kysy lisää

Jätä yhteystietosi tai kysymyksesi ja olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.

Lue lisää