Arctic Connect - Uusi reitti Euroopasta Aasiaan

Euroopan ja Aasian yhdistävä uusi reitti

Arctic Connect -projekti

Kansainvälinen talous on yhä vahvemmin riippuvainen mannerten välisistä tietoliikenneyhteyksistä. Arctic Connect -merikaapeli tarjoaa täysin uuden, vaihtoehtoisen reitin Euroopan ja Aasian välille. Uusi reitti  varmentaa merkittävästi olemassa olevia globaaleja maa- ja merikaapeliyhteyksiä.
cinia-icon-kapasiteetti-white Arvioitu kapasiteetti 13 Tbit/s per kuitupari
cinia-icon-matka-white Kaapelijärjestelmän pituus Kirkenes - Tokio 11 000 km
cinia-icon-kyberturvallisuusratkaisut-white-05@1x Kaapeli yhdistää kolme mannerta - 85 % maailman väestöstä
Arctic Connect -merikaapeli yhdistää Euroopan ja Aasian

Kansainvälinen yhteistyöhanke

Globaaleista tietoliikenteen runkoverkoista on tähän asti puuttunut optinen merikaapeli, joka yhdistäisi Euroopan, Venäjän pohjoiset ja itäiset rannikkoseudut, Japanin ja Pohjois-Amerikan.

Cinia Oy valmistelee Cinia-allianssin nimissä ja yhteistyössä MegaFonin kanssa Koillisväylän Arctic Connect -kaapelihanketta, jonka tavoitteena on rakentaa ensimmäinen arktisen alueen merikaapeli tietoliikenteelle Euroopan ja Aasian välille. Cinia-allianssiin kuuluu tässä vaiheessa kumppaneita Japanista ja Pohjoismaista.

Koillisväylän yli 11 000 kilometrin mittainen merikaapeli Arctic Connect täydentää ja varmistaa nykyisiä tietoliikenneyhteyksiä, ja sen myötä koko globaalin verkon toimintavarmuus paranee. Uusi kaapelireitti edistää lisäksi arktisen alueen kehittymistä.

Suunnitelmana on ollut toteuttaa projektin kehitysvaihe vuosina 2020-2022 ja tehdä lopullinen sijoituspäätös mahdollisesta rakentamisesta myöhemmin erillisellä arvioinnilla.

Hankkeen keskeiset toimijat ovat nyt kuitenkin päättäneet pysäyttää projektin ja arvioida uudelleen hankkeen toteutumismahdollisuudet: tiedote

Cinia_ArcticConnect_082020

Haluatko tietää lisää? Ota meihin yhteyttä

Eeva Liljanto Johtaja +358 50 2166
Jaana Räty Kumppanuusjohtaja +358 40 865 3312

Kuinka voimme auttaa?

Jätä yhteydenottopyyntö ja kysy lisää.