8.4.2021 15:38

Pilvipohjainen etähallintaratkaisu mahdollistaa konkreettisen digiloikan maatiloilla

Antti-Teollisuus valitsi Cinian kumppanikseen, kun se päätti ryhtyä rakentamaan tehokkaan ja taloudellisen viljankäsittelyn tueksi nykyaikaista IoT etähallintaa ja pilvipalvelua.

Suomalaiset viljelijät ovat tunteneet Antti-tuotteet jo yli 65 vuotta. Antin kuivurijärjestelmät edustavat viljankäsittelyalan teknisen kehityksen kiistatonta kärkeä. Lisäksi yrityksen tuotevalikoimaan kuuluvat siilot, kuljettimet ja elevaattorit.

Yhteistyön tuloksena syntynyt Ultima-järjestelmä yhdistää Antti-Teollisuuden osaamisen viljankäsittelyprosesseista maailman mittaluokassa ainutlaatuiseksi kokonaisuudeksi, jossa automaattinen viljankäsittely, nettipalvelu, etähallinta sekä erä- ja siilokirjanpito liittyvät saumattomasti yhteen.

Ultima mahdollistaa konkreettisen digiloikan maatiloilla, kun viljankäsittelyprosessi muuttuu etähallittavaksi. Aiemmin viljelijät kävivät kuivaamolla kääntämässä katkaisijoita käsin - nyt lämpötilaa ja kuivausaikaa voi säätää tietokoneella tai mobiililaitteella.

 

Ketterällä tuotekehityksellä liiketoimintalähtöinen IoT-ratkaisu

Viljelijän ansainnalle kriittisen kuivausprosessin etenemisestä kerätty runsas tieto tuo myös mielenrauhaa. Kerätty data tallennetaan pilvipalveluun, josta se on saatavilla vielä vuosienkin päästä. Samalla manuaalisesta tietojen kirjaamisesta ruutuvihkoihin on päästy maatiloilla eroon.

”Kun valitsimme ohjelmistokumppania, Cinialla oli vahvaa kokemusta ja näyttöjä IoT-sovellusten toimittamisesta teollisuus- ja maataloussektorille. Tiimin lähestymistapa liiketoimintamme haasteisiin sekä ketterään tuotekehitykseen vakuuttivat. Yhteistyö on sujunut hyvin ja kehitämme Ultimaa yhdessä jatkossakin viljelijöiden palautteen ja toiveiden ohjaamana”, kertoo Antti-Teollisuus Oy:n tuotekehityspäällikkö Teemu Tulkki.