25.11.2020 10:00

Cinia ostaa OptimeSys-tietoturvayhtiön

Korkean käytettävyyden tietoverkko- ja ohjelmistoratkaisujen tarjoaja Cinia Oy ostaa tietoturvaan erikoistuneen ICT-alan asiantuntijayritys OptimeSysin. Kauppa vahvistaa Cinian jo olemassa olevaa kyberturvallisuusliiketoimintaa merkittävästi.

Cinia Oy ja OptimeSys Group Oy:n omistajat ovat allekirjoittaneet sopimuksen OptimeSys Group Oy:n koko osakekannan ostamisesta. OptimeSys on tietoturvaan erikoistunut ICT-alan asiantuntijaorganisaatio, joka on vuodesta 2007 saakka pitänyt huolta asiakkaidensa IT-ympäristöjen toimivuudesta ja tietoturvasta.

Yrityskaupan myötä Ciniasta tulee yksi Suomen merkittävimmistä tietoturvayrityksistä ja sillä on jatkossa valvonnassaan muun muassa yli 200 000 asiakkaiden käyttäjää ja päätelaitetta. OptimeSysillä on noin 45 alan osaajaa ja kaupan jälkeen cinialaisia on yhteensä noin 350.

"Cinian liiketoiminta rakentuu kolmelle tukijalalle: tietoverkko-, ohjelmisto- ja kyberturvallisuusratkaisut. Kyberturvallisuus on keskeinen osa Cinian palveluita ja asiakaslupausta. Tällä yrityskaupalla vahvistamme voimakkaasti erityisesti kyberturvallisuusratkaisujen kyvykkyyksiämme", sanoo Cinian toimitusjohtaja Ari-Jussi Knaapila.

 

Suomen tietoturvamarkkina kasvaa ja muuttuu ostopalveluksi

Suomen tietoturvamarkkina on voimakkaassa kasvussa ja erityisesti 200-2000 työntekijän yritykset ostavat nyt ammattimaisesti hoidettua tietoturvaa palveluna. Yhteiskunnallisesti merkittävien toimijoiden digiratkaisuja palveluina tuottava Cinia näkee tietoturvassa mahdollisuuden myös oman liiketoiminnan kasvattamiseen.

"Kyberturvallisuuden merkitys korostuu, kun digitalisaatio etenee. Kyberturvallisuus integroituu osaksi digitaalista infrastruktuuria, oli sitten kyse verkoista, konesaleista, sovelluksista tai päätelaitteista. Turvallisuus on erottamaton osa kaikkea Cinian palvelutarjontaa ja toimintaa, ja siksi kyvykkyyksiimme panostaminen palvelee kaikkia asiakkaitamme sekä mahdollistaa entistä paremman ja kattavamman palvelun tarjoamisen nykyisille ja uusille asiakkaille", sanoo Cinian kyberturvallisuuspalveluista vastaava johtaja Anssi Kärkkäinen.

"Yhdistämällä voimamme voimme palvella asiakkaitamme entistä monipuolisemmin ja paremmin. Asiakkaillemme merkittävimpänä muutoksena näkyy kyberturvallisuuskeskuksemme siirtyminen yhdistymisen jälkeen 24/7-toimintaan. Julkisen pilven tietoturvapalveluiden tarve kasvaa todella voimakkaasti ja yhdistämällä Cinian osaamisen julkisen pilven verkkoyhteyksistä ja OptimeSysin tietoturvapalvelut, synergiaedut ovat asiakkaillemme todella merkittäviä," sanoo OptimeSys Services Oy:n toimitusjohtaja Toni Kari.

Yrityskauppa astuu voimaan 4.1.2021. Kaupan piiriin kuuluu koko OptimeSys-ryhmä pitäen sisällään OptimeSys Group Oy:n sekä tämän tytäryhtiöt OptimeSys Oy:n ja OptimeSys Services Oy:n. 

Lisätietoja:

Anssi Kärkkäinen, johtaja, kyberturvallisuuspalvelut, Cinia Oy, puh. 050 544 1294, anssi.karkkainen(at)cinia.fi

Ari-Jussi Knaapila, toimitusjohtaja, Cinia O, piuh. 050 2179, aj.knaapila(at)cinia.fi
Haastattelupyynnöt tekstiviestillä tai assistentin kautta,
Outi Manninen 045 7881 4452, outi.manninen(at)cinia.fi

Toni Kari, toimitusjohtaja, OptimeSys Services Oy, pih. 040 500 3814, toni.kari(at)optimesys.fi

Cinia tarjoaa turvallisia korkean käytettävyyden tietoverkko- ja ohjelmistoratkaisuja. Toimintamme perustana on vankka asiantuntemus modernista sovelluskehityksestä, tietoverkkoteknologioista ja kriittisistä toimintaympäristöistä. Noin 15 000 reittikilometrin laajuinen optinen kuituverkkomme C-Lion1-merikaapeleineen mahdollistaa nopeimmat tietoliikenneratkaisut Keski-Eurooppaan sekä Aasian ja itäisen Euroopan markkinoille. Yhdistämällä omia ja kumppaniemme palveluja toteutamme luotettavia kokonaisratkaisuja, jotka mahdollistavat asiakkaidemme digitaaliset menestystarinat. www.cinia.fi

OptimeSys on tietoturvapalveluiden sekä tietoturvallisten pilvipalveluiden tuottamiseen erikoistunut asiantuntijayritys. Toimitamme maailmanluokan kyberturvaratkaisut yksittäisinä tuotteina tai useita eri teknologioita yhdistävinä palvelukokonaisuuksina. www.optimesys.fi