18.8.2017 10:00

Hetznerin datakeskus harjakorkeudessa - seuraavat yksiköt valmistuvat 2018

Hetznerin ensimmäinen Suomen-datakeskus otetaan käyttöön vuodenvaihteessa, ja seuraavien yksiköiden perustustyöt ovat jo alkaneet. Yritys etsii tällä hetkellä joukkoonsa palvelinasiakkaiden IT- tukena työskentelevää henkilökuntaa.

 

- Seuraavien kahden rakennuksen perustustyöt ovat käynnistyneet kesällä, ja ne valmistuvat ensi vuoden kuluessa. Tulevina vuosina yksiköitä nousee lisää ja rakentaminen jatkuu usean vuoden ajan varsinaisen datakeskustoiminnan rinnalla, arvioi Hetzner Finlandin rakennuspäällikkö Ilari Seitsonen.

Vuosi sitten maanrakennustöilla alkanut projekti on edennyt siihen vaiheeseen, että ensimmäisen rakennuksen ulkoseinät ja katto on asennettu. Syksyn kuluessa rakennuksessa tehdään sisätöitä mukaan lukien ilmastointilaitteiden ja palvelinten asennusta. Datakeskuksen rakentamisessa hyödynnetään saksalaisen Hetzner Onlinen itse kehittämää energiatehokasta konseptia. Projekti on työllistänyt sekä kotimaisia että ulkomaisia urakoitsijoita.

Vuoden vaihteessa käynnistyvä datakeskus tarvitsee myös henkilökuntaa.

- Toimintojen käynnistyessä työllistämme Tuusulassa noin 20 henkeä, joista suurin osa työskentelee IT-tukitehtävissä palvellen asiakaskuntaamme ympäri maailman. Tulevina vuosina henkilökunnan määräkasvaa sitä mukaa kun uusia konesaleja otetaan käyttöön”, kertoo Hetzner Onlinen kehityspäällikkö Daniel Biller.

Datakeskus valmistuu Tuusulan eteläosaan lentokentän läheisyyteen ja se täydentää Hetzner Onlinen Saksan Falkensteinissa ja Nürnbergissä sijaitsevia datakeskuspuistoja. Yrityksellä on palvelinasiakkaita yli 120 maassa, ja Tuusulan yksiköiden kapasiteetti palvelee asiakkaita ympäri maailman.

Lisätietoja:

Ilari Seitsonen, Hetzner Finland Oy, Construction Manager (project manager/construction works)
tel. +358 20 787 0392, ilari.seitsonen(at)hetzner.fi

Ari Kokkonen, Hetzner Finland Oy, Mission-Critical Facilities Engineer (project manager/electrics)
tel. +358 20 787 0391, ari.kokkonen(at)hetzner.fi

Daniel Biller, Hetzner Online GmbH, Development Manager, p. +49 9831 505 133, daniel.biller(at)hetzner.de

Hetzner-ryhmään kuuluvat yritykset tarjoavat yksityisille ja yritysasiakkaille maailmanlaajuisesti tehokkaita hostingpalveluita sekä tarvittavan infrastruktuurin internetsivujen sujuvaan toimintaan. Hetzner Finland Oy, joka perustettiin osaksi Hetzner-ryhmää vuonna 2015, hyödyntää saksalaisen Hetzner Online GmbH:n asiantuntemusta. Hetzner Data Center Park Helsinki tarjoaa tulevaisuudessa palveluitaan Hetznerin asiakkaille ympäri maailman.