30.9.2021 14:13

Tällaisia ovat Cinian työsuhde-edut – maantiepyöräilyä ja balanssia arkeen

Mielenkiintoiset ja haastavat projektit, ympärillä asiantuntevia kollegoita: kun cinialaisten työviihtyvyyttä on tutkittu, nämä seikat nousevat ykkössijalle. Työn ydin edellyttää hyviä olosuhteita, ja siksi tutustummekin nyt lähemmin Cinian työsuhde-etuihin.

MTBHenkkaCinialla työsuhde-etujen paletti rakentuu työntekijöitä kuunnellen. Lähtökohtana on erilaisten elämäntilanteiden ja kiinnostuksen kohteiden huomioiminen. Arvolupausten lisäksi tarjolla on oltava tekoja, jotka mahdollistavat työn ja vapaa-ajan tasapainon sekä osaamisen kehittämisen.

“Kun uusi osaaja, esimerkiksi kokenut ohjelmistokehittäjä tai -arkkitehti, on kiinnostunut avoimesta työpaikasta Cinialla, mikään yksittäinen työsuhde-etu ei useinkaan nouse keskusteluun yli muiden. Tärkeintä on se, että tarjoamme mahdollisuuden tehdä mielekkäitä ja ammatillisesti haastavia projekteja osaavassa porukassa ”, sanoo henkilöstö- ja viestintäjohtaja Henri Kronlund. “Edut ja ympäristö yhdessä kilpailukykyisen palkkauksen kanssa kuitenkin tukevat kokonaisuutta.”

 

Työsuhdepolkupyörä otettiin innolla vastaan

Kaupunkien kaduilla ja maanteillä kulkee jo yli 40 cinialaisten työsuhdepolkupyörää, ja lisää suhisee liikenteeseen jatkuvasti. Cinia otti edun käyttöön ensimmäisten yritysten joukossa heti vuonna 2021, kun verottaja mahdollisti uudenlaisen verohyödyn tarjoamisen työntekijöille.

“Tiesimme, että Cinialla on paljon innokkaita polkupyöräilijöitä. Maantie- tai maastopyöräily on monelle mieleinen tapa pitää itsestään huolta. Toisaalta työsuhdepolkupyörän käytössä on myös ekologinen näkökulma: haluamme kannustaa työmatkapyöräilyyn”, Henri Kronlund perustelee.

Cinian Helsingin-toimistolla on lisäksi lainattavia sähköpyöriä sekä yhteiskäyttösähköauto, jota voi varata edullisella omavastuuhinnalla vaikkapa viikonlopun mökkireissua varten.

Ohjelmistokehittäjä Antti Hallamäki pyöräilee vuodessa noin 3000–4000 km:

“Olin pohtinut jo jonkin aikaa Gravel-pyörän hankkimista – sillä olisi vanhaan pyörääni verrattuna kevyempää polkea työmatka Jyväskylän Ylistönmäelle. Mahdollisuus työsuhdepyörän hankkimiseen tuli puheeksi keväällä 2021, ja jo kahden päivän kuluttua olin hakenut sopivan pyörän liikkeestä. 

Olimme puhuneet pyöräilyreissusta kaverini kanssa, ja kesällä toteutimme suunnitelman. Kohteena oli Saarijärven Julmatlammit. Ajoimme maantietä yli 80 kilometriä suuntaansa ja yövyimme riippumatoissa. Vastaan tuli muitakin retkipyöräilijöitä, jotka moikkailivat meitä kuin rekkakuskit toisiaan. Pyörä kulki ylämäkeenkin niin hyvin, että polkijan piti toppuutella vauhtiaan, jottei olisi väsähtänyt liiaksi.”

gravelkuva blog

Antti Hallamäki kävi työsuhdenpyörällä kesäretkellä. Kuvaaja Weijo Jokinen

 

Sopivasti työtä, sopivasti vapaa-aikaa

“Meillä on paljon kokemusvuosiltaan seniorimpia asiantuntijoita”, Kronlund kertoo. “Esimerkiksi monelle ohjelmistokehittäjällemme afterworkeja kovempi juttu on se, että kannustamme lähtemään ajoissa töiden parista kotiin ja harrastusten tai perheen pariin.”

Työ joustaa elämäntilanteen – perheen tai muiden syiden, kuten opiskelun – vuoksi. Cinialla hyödynnetäänkin paljon joustavan työajan ratkaisuja, esimerkiksi 60-80-prosenttista työviikkoa työntekijän toiveesta.

Lue lisää: Omannäköinen urapolku Cinialla: “Päivittäinen työaika on joustava ja sovittavissa oman tiimin kanssa”

 

Kattava sairaskuluvakuutus ja sairaan lapsen hoitopalvelu auttavat yllättävissä tilanteissa

Työajan pituudesta riippumatta jokainen pikkulasten vanhempi voi samaistua äkilliseen tilanteeseen: tärkeä työpäivä, palavereita joissa läsnäolo olisi enemmän kuin tarpeen ja lapsen sitkeä flunssa jatkuu. Siksi Cinia tarjoaa mahdollisuuden sairaan lapsen hoitopalveluun.

“Pienten kaksosten isänä olen itsekin kokenut tämän palvelun muutaman kerran hyvin hyödylliseksi.”

Entä jos omaa polvea särkee tai vapaa-ajalla sattuu tapaturma? Cinia on halunnut satsata erittäin kattavaan sairaskuluvakuutukseen. Se mahdollistaa tavallista työterveyshuoltoa laajemman sairaanhoidon, nopean hoitoonpääsyn sekä tarvittavat erikoislääkäri- ja toimenpidekäynnit.

 

Lajikokeilukerho, teekerho, lautapelikerho: yhteistä tekemistä työntekijöiden aloitteesta

teekaarme1x1Lounas-, kulttuuri- ja liikuntasetelietujen lisäksi Cinia luo puitteita tutustumiseen asiakasprojektien ja taskforcejen ulkopuolella. “Sen sijaan, että työnantaja osoittaisi sählyvuoron valmiiksi, olemme halunneet kannustaa löytämään yhteistä tekemistä omista kiinnostuksenkohteista käsin”, Kronlund kuvailee.

Uusia kerhoja onkin syntynyt toimipisteittäin useita. Joukkoon kuuluvat esimerkiksi lautapelikerho, lajikokeilukerho sekä teekerho, jolla on oma nimikkoteekin. Juoksukisoihin tai urheiluhaasteisiin osallistuminen kerää treeniporukoita yhteen.

Yhteensä 400 cinialaisen joukko ympäri Suomen pääsee tutustumaan toisiinsa kasvotusten taas, kun pandemiatilanne sallii perinteiset kick off -viikonloput. Vuotuista tapahtumaa on normaalisti järjestetty Vanajanlinnan tai Vierumäen kauniissa maisemissa.

 

 

Sivukonttori Levillä edelsi etätyön arkipäiväistymistä

Muutama vuosi sitten suomalaiset yritykset perustivat etätyöpisteitä Espanjan Aurinkorannikolle. Cinia halusi silloin uida vastavirtaan ja pystytti kolmeksi viikoksi satelliittitoimiston Suomen Lappiin keskellä pimeintä talvea. Halukkaita reissuun lähtijöitä löytyi heti.

Levi etätyöviikko 2“Vuokrasimme 12 henkilön huvilan Leviltä”, Kronlund muistelee vuotta 2019. “Näin tarjosimme mahdollisimman monelle cinialaiselle hieman erilaisen etätyömahdollisuuden, kullekin viikon ajaksi. Toimme yhteen cinialaisia eri paikkakunnilta ja eri liiketoiminnoista, ja veimme keskeneräisiä projekteja tehokkaasti maaliin.”

Yhteiset matkat houkuttavat lähtijöitä varmasti jatkossakin, mutta etätyöstä sinänsä on tullut arkistakin arkisempaa. Jo ennen pandemiaa Cinialla on tehty tarvittavia käytännön järjestelyjä tehokkaista verkkoyhteyksistä työvälineisiin, kun työntekijä on halunnut vaihtaa paikkakuntaa tai asettua pysyvämmin Lappiin.

Nyt tällaisista joustoista on tullut normaali käytäntö. Kodin ja toimiston lisäksi työtä voi tehdä UMA Workspacen coworking -tiloissa. Toki osa esimerkiksi kriittisten järjestelmien kehityksestä ja ylläpidosta tapahtuu asiakkaan määrittelemissä, auditoiduissa turvatiloissa.

“Meille tärkeintä on tehdä työnteosta jouhevaa, ja aivan varmuudella jatkossakin etätyötoiveisiin suhtaudutaan hyvin joustavasti”, Kronlund tiivistää.

 

Mukaan Cinian kasvutarinaa rakentamaan?

Henkilöstöhallinnon ja viestinnän parissa työskentelevä Henri Kronlund aloitti työt Cinialla viisi vuotta sitten. Sinä aikana yrityksen koko on tuplaantunut, ja kuluvana vuonna liikevaihto tulee lähestymään jo 80 miljoonaa euroa.

“Olemme kasvuyhtiö. Pääsemme koko ajan rakentamaan uutta todella ammattitaitoisessa porukassa. Pohjimmiltaan työn sisältö ja merkityksellisyys syntyy juuri siitä.” - Henri Kronlund

 

 

New call-to-action

avatar

Henri Kronlund

Henkilöstö- ja viestintäjohtaja Cinia Oy