11.5.2023 9:19

Critical Communications World yhdistää kriittisten sovellusten käyttäjät ja tekijät

Critical Communications World (Messukeskus, Helsinki, 23.-25.5.2023) on globaali verkostoitumistapahtuma, joka tuo yhteen kriittisten sovellusten käyttäjät ja toimittajakumppanit. Tämän vuoden ohjelma keskittyy erityisesti yhteistyöhön ja sektorien rajat ylittävään tiedon jakamiseen. 

Kriittisen viestinnän työkalujen kehittäminen on vaativaa työtä, jossa tietoturva ohjaa jokaista valintaa. Se ei kuitenkaan tarkoita, etteikö tekeminen voisi olla ketterää ja käyttäjälähtöistä. Päinvastoin: erityisesti kriittisissä järjestelmissä on tärkeää varmistaa, että lopputulos on tarpeisiin sopiva. Näin minimoidaan inhimillisten virheiden mahdollisuus.

Cinialaisille tietoturvallinen sovelluskehitys on ydinosaamista. Siksi löydät meidät myös Messukeskuksesta. Tule juttelemaan ständillemme esimerkiksi näistä teemoista:

 

Tee tietoturvasta kilpailuetu

Muuttuva EU-lainsäädäntö, tekoäly, kasvava ohjelmistojen määrä… Tietoturvauhkiin varautumisen paine on aiempaa voimakkaampi. ”Asiakkaat tulevat yhä useammin kysymään, millä tolalla ohjelmiston tai sovelluksen tietoturva on. Juuri tässä kohtaa siitä voi muodostaa kilpailuedun. Kohta kaikki ovat jo samalla tasolla”, sanoo Cinian Moni Banerjee.

 

Lue lisää: Mitä aiemmin aloitat, sitä paremmin saat kilpailuetua tietoturvasta

 

Ulkoministeriö sai riippumattoman arvion koodin laadusta

Korkean tietoturvan ja pitkän elinkaaren ohjelmistohankkeissa kolmannen osapuolen tekemä auditointi on tärkeä osa laadunvarmistusta ja tietoturvan vahvistamista. Cinia pyydettiin validoimaan ja katselmoimaan tietojärjestelmän teknistä laatua, kun ulkoministeriön uuden asiointisovelluksen käyttöönottopäivä lähestyi.

Lue asiakastarina: Ulkoministeriön tilaama auditointi

 

Tietoturva rakentuu suunnitteluvaiheesta asti

Tietoturvan voidaan ajatella rakentuvan kerroksista, jotka kaikki vaikuttavat sovelluksen turvallisuuteen – millekään tasolle ei saa jäädä heikkoja lenkkejä tai rosvonmentäviä aukkoja. Kerrosten hahmottaminen auttaa ennakoimaan tulevaa ja ottamaan tietoturva-asiat huomioon jo ennen kuin koodaustyö alkaa.

Lue artikkeli: Rakenna tietoturva sovelluksesi perustuksiin

 

Palveluasenne ratkaisee

Rakennamme ohjelmistoja, jotka pyörittävät yhteiskunnan rattaita. Asiakkaamme arvostavat proaktiivista asennetta: emme epäröi ottaa riskejä puheeksi. Monen toimijan hankkeissa ei riitä, että jokainen osapuoli hoitaa vain oman tonttinsa. Sen lisäksi tarvitaan kokonaiskumppanuutta ja huolenpitoa kokonaisuuden tietoturvallisuudesta. 

 

Tutustu tietoturvalliseen sovelluskehitykseen

avatar

Cinia Oy

Cinia tarjoaa turvallisia korkean käytettävyyden tietoverkko-, kyberturvallisuus- ja ohjelmistoratkaisuja.