Skip to main content
Takaisin

Sosiaali- ja terveydenhuollon ATK-päivät 2023

 Cinia Oy
Kirjoittaja Cinia Oy
Sote ATK-päivät 2023

Vaikuttavuus edellä: Sosiaali- ja terveydenhuollon ATK-päivät 2023

Mitä digipalveluilta vaaditaan, kun sote-sektori painii työvoimapulan ja niukkenevien resurssien kanssa? Siihen saat käytännön eväitä Sosiaali- ja terveydenhuollon ATK-päivillä. Tapahtuma järjestetään Turussa 22.-24.5.2023.

“Väitättekö, että teitte sote-toiminnanohjausjärjestelmän, joka todella toimii?” kysyi ällistynyt juontaja meiltä, kun olimme pitäneet Cinian ja Sydänsairaalan yhteisen puheenvuoron huhtikuisessa Tulevaisuuden Sairaala -tapahtumassa. No, hyvät kokemukset vahvistavat, että näin pääsi käymään.

Kardio-hankkeessa on pohdittu paljon sitä, miten teknologia tukee vaikuttavuusperusteista terveydenhuoltoa. Perinteisestihän tehokkuutta on mitattu toimenpiteiden määrällä. 

Tulevaisuudessa se ei ole kestävä tie. Kun resursseja on niukasti, on siirryttävä mittaamaan toiminnan laatua sillä, miten potilaat voivat operaatioiden jälkeen. Parhaassa tapauksessa ennaltaehkäisy onnistuu niin hyvin, ettei operaatiota edes tarvita.

Yksi ATK-päivien teemoista on tänä vuonna “Sähköiset välineet hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessä - missä on todistettu hyöty?” Jos kaipaat konkreettisia esimerkkejä, tule ständillemme juttelemaan lisää. Löydät meidät myös maanantai-illan 22.5. Get Together -tilaisuudesta. Tule pistäytymään, tarjoamme lasillisen kuohuvaa!

Katso tapahtuman ohjelma

 

Vältä piilokustannukset, kun uudistat sote-tietojärjestelmiä

Kuvittele vastaanottokäynti, jossa uuden tietojärjestelmän käyttö vie aikaa viisi minuuttia enemmän kuin ennen. Latautuminen kestää, käyttöliittymä on monimutkainen, tiedot ovat hajallaan eri lähteissä tai kirjaaminen on monimutkaista. Lyhyt hetki lääkärin tai sosiaalityöntekijän ajasta tarkoittaa miljoonan asiointikerran kohdalla jo yli 83 000 ylimääräistä työtuntia. Henkilötyövuosissa se vastaa jopa noin 40 sote-ammattilaisen työpanosta. Hyödynnä muistilista piilokustannusten välttämiseksi >>

 

Tilannekuva UNA helpottaa sote-ammattilaisten työtä

Tilannekuva UNA koostaa eri järjestelmien tiedot asiakkaasta tai potilaasta yhteen näkymään. Työntekijän näytöllä ne on jaettu selkeästi esimerkiksi laboratoriotuloksiin, riskitietoihin ja resepteihin. Sovellus näyttää olennaiset tiedot, vaikka potilasta olisi hoidettu aiemmin toisella puolen Suomea. Tutustu asiakastarinaan >>

 

Ohjelmistohankkeissa pitäisi keskittyä arvon tuottamiseen

“Liian usein tekeminen menee tällä alalla siihen, että joku pyytää ylhäältä käsin toteuttamaan tietyn asian, ja se tehdään. Kukaan ei missään vaiheessa kyseenalaista, onko tekemisessä järkeä. Arvontuotto on kuitenkin kaiken a ja o – ilman sitä tietojärjestelmällä ei ole mitään merkitystä.” Lue Cinian johtavan konsultin Niklas Collinin haastattelu >>

 

Tutustu sote-ohjelmistoratkaisuihin

Tutustu Cinian palveluihin hyvinvointialueille

 Cinia Oy
Kirjoittaja Cinia Oy Cinia tarjoaa turvallisia korkean käytettävyyden tietoverkko-, kyberturvallisuus- ja ohjelmistoratkaisuja.

Sinua voisi kiinnostaa