Skip to main content
Takaisin

Cinian laadukkaat valokuituyhteydet vakuuttivat Hoivatien

Cinian laadukkaat valokuituyhteydet vakuuttivat Hoivatien

Sosiaalipalveluita valtakunnallisesti tuottava Hoivatie valitsi Cinian tietoliikenneyhteyksiensä toimittajaksi alkuvuonna 2022. Yhteistyön myötä kumppanuus on vähitellen syventynyt ja Hoivatie on päässyt hyötymään myös Cinian laajasta tietoturvaosaamisesta.


Tähtäimessä laadukkaammat tietoliikenneyhteydet 
 

Oulun Diakonissalaitoksen ja Nuorten Ystävien vuonna 2021 perustama Hoivatie työllistää lähes tuhat työntekijää 18 paikkakunnalla yli 60 yksikössä. Ympäri Suomen toimivalle sosiaalipalveluiden tarjoajalle luotettavat ja turvalliset tietoliikenneyhteydet ovat ensiarvoisen tärkeitä ja siksi yhtiössä halutaan panostaa ennen kaikkea yhteyksien laatuun.  

“Aiemmin meillä on ollut eri kumppaneita, ja internet-yhteydet ovat tulleet useammalta operaattorilta. Palomuuripalvelusta olemme myös huolehtineet itse”, Hoivatien tietohallintopäällikkö Juha Alila kuvailee. 

Kun tietoliikenneyhteyksien ja palomuuripalvelun kilpailuttaminen tuli yhtiössä ajankohtaiseksi vuoden 2022 alussa, yhtenä tärkeänä tavoitteena oli saada 4G-pohjaisten liittymien tilalle laadukkaita valokuituyhteyksiä. Lisäksi kilpailutuksella pyrittiin siihen, että kaikki yhtiön yli 60 yhteyttä saataisiin jatkossa yhdeltä ja samalta operaattorilta, jolloin verkkokokonaisuuden hallinta helpottuisi. Samassa yhteydessä myös palomuuripalvelu haluttiin siirtää kumppanin ylläpidettäväksi, jotta henkilökunnalla jäisi enemmän työaikaa muihin tehtäviin.  

Cinialta laadukkaita yhteyksiä kustannustehokkaasti 

Vertailtaessa eri vaihtoehtoja Cinia nousi kilpailutuksessa kärkeen laadukkailla ja kustannustehokkailla ratkaisuillaan. Cinia oli toimijoista ainut, joka pystyi tarjoamaan yhteydet kaikkiin haluttuihin toimipisteisiin niin, että suurin osa yhteyksistä oli valokuitupohjaisia. 

“Cinian valtti oli se, että valokuituyhteyksiä pystyttiin tuomaan meille hyvin matalla kustannuksella sellaisiinkin kohteisiin, joissa niitä ei aikaisemmin ollut ”, Alila kertoo.  

Cinian palvelut olivat Hoivatielle jo ennestään tuttuja aikaisemman yhteistyön kautta ja siksi kokemus hyvästä asiakaspalvelusta vakuutti ja sinetöi päätöksen valita Cinia kumppaniksi. Hyvät kokemukset tiiviistä yhteydenpidosta ovat myös jatkuneet uuden kumppanuuden myötä. 

“Kyllä aina se hyvä asiakkaasta huolehtiminen painaa paljon. Sen suhteen ollaan Ciniaan tyytyväisiä, että meillä on hyvä, aktiivinen yhteyshenkilö”, Alila kuvailee. 

Lue lisää asiakkaidemme kokemuksista: Peliyritys Fingersoftille yhteyden nopeus on olennaisessa roolissa

Tietoliikenneyhteyksien jälkeen tietoturvan nykytilan kartoitusta 

Tietoliikenneyhteyksien ja palomuuripalvelun lisäksi Cinia on ollut Hoivatien kumppanina ulkopuolisen tietoturva-analyysin toteuttamisessa. Cinian vahva kyberturvallisuusosaaminen ja näkyvyys alan toimijana vakuutti Hoivatien siitä, että yhteistyötä on hyvä jatkaa tietoverkoista tietoturvallisuuden puolelle. 

“Cinian tarjoama paketti oli sopivan tuntuinen ja täytyy sanoa, että erilaiset tietoturva-analyysit ovat sellaista liiketoimintaa tänä päivänä, että siellä on kaikennäköistä kokeilijaa. Siinä mielessä koemme, että Cinia on referenssiensä ja tunnettuutensa puolesta uskottava kumppani”, Alila tiivistää. 

Cinian toteuttamassa tietoturva-analyysissa käytiin läpi muun muassa Hoivatien tietoturvakäytäntöjä sekä arvioitiin yhtiön tietoturvapolitiikkaa, vastuita ja tietoturvan kehittämistä. Arvioinnin tulokset ja suositusehdotukset otettiin Hoivatiellä nopeasti käsittelyyn ja esiteltiin myös johdolle. 

“Analyysi oli minusta uskottava ja oli mukava käydä esittelemässä sen tulokset yhtiön hallitukselle”, Alila summaa. 

Lue lisää Cinian tietoturvakartoituksista ja -arvioinneista 

Onnistuneen projektin jälkeen Hoivatien luottamus Cinian osaamiseen on kasvanut entisestään ja Cinian ammattilaiset ovat kouluttaneet ja sparranneet Hoivatietä ISO27001-sertifikointia silmällä pitäen. Tämän uuden projektin myötä yhteistyö kyberturvallisuuden parissa jatkuu kumppanien välillä myös tulevaisuudessa. 

Tutustu kyberturvallisuusosaamiseemme: Lääkärikeskus Aavassa kyberturvaa vahvistetaan määrätietoisesti 

 

Tutustu Cinian tietoverkkoratkaisuihin yrityksille

Sinua voisi kiinnostaa