Skip to main content
Takaisin

UNA Ytimen toteutus etenee – tiedonkulku sote-sektorilla digitalisoituu

UNA Ytimen toteutus etenee – tiedonkulku sote-sektorilla digitalisoituu

Atostek, Cinia ja Digia ovat julkaisseet uuden videon, joka esittelee UNA Ytimen ja UNA Tilannekuvan sekä kertoo, kuinka terveydenhuollon ammattilaiset hyötyvät UNA-kehitystyöstä

UNA-yhteistyössä kehitetään julkisen sektorin sote-tietojärjestelmiä. Tavoitteena on uudistaa digitaalista tiedonkulkua sosiaali- ja terveysalalla. Yhteiskäyttöinen tieto mahdollistaa ammattilaisille sujuvamman työskentelyn ja paremman asiakaspalvelun.

Digia ja Atostek toimittavat UNA Ytimen integraatio- ja tiedonhallintaratkaisun, joka kerää sosiaali- ja terveydenhuollon tiedon yhteiskäyttöiseen muotoon. Tämä ratkaisu, UNA Ydin, on koko UNA-kokonaisuuden perusta. Cinia toimittaa UNA-kokonaisuuteen UNA Tilannekuva -ratkaisun, joka tuo UNA Ytimen dataa sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille helposti nähtäville ja hyödynnettäväksi.

 

Dataa eri lähteistä sote-ammattilaisille

UNA Ytimen toteutuksessa ollaan merkittävien virstanpylväiden äärellä. 

Ensimmäiset järjestelmät on nyt yhdistetty UNA Ytimeen niin, että data liikkuu ”päästä päähän” lähdejärjestelmistä UNA Tilannekuva -ratkaisuun asti. Näitä järjestelmiä ovat muun muassa Väestötietojärjestelmä, Kansallinen potilastiedon arkisto sekä tiettyjen sairaanhoitopiirien potilastietojärjestelmät.

UNA Ytimeen liittyvien järjestelmien määrä kasvaa, kun UNA Ytimen rajapinnat julkaistaan huhtikuussa. Rajapintaoppaan avulla UNA-yhteistyössä mukana olevat ei-kansalliset sosiaali- ja terveydenhuollon toimijat pääsevät rakentamaan omia liitäntöjään UNA Ytimeen. 

UNA Ydin on pilotointivalmiudessa arviolta syksyllä.

 

Uusi video esittelee UNA Ytimen ja UNA Tilannekuvan

Uusi video ohjaa UNA-organisaatioita, kuten sairaanhoitopiirejä, ottamaan huomioon erilaisia UNA Ytimen ja UNA Tilannekuvan käyttöönottoon liittyviä asioita.

"Video kertoo, mitä kaikkea siellä pellin alla on, ja mitä täytyy ratkaista, että tietojen hakeminen eri organisaatioiden järjestelmistä ja esittäminen eri terveydenhuollon ammattilaisille on mahdollista", Atostekin toimitusjohtaja Mika Torhola sanoo.

"Tekniikan ohella pitää myös muistaa, että järjestelmän tärkein tehtävä on tukea terveydenhuollon ammattilaisia jokapäiväisessä työssä. Tämä on pyritty huomioimaan osallistamalla hoitohenkilöstöä käyttöliittymäsuunnitteluun alusta asti", toteaa Jukka Hornborg, terveydenhuollon ratkaisujen liiketoimintajohtaja Cinialta.

"Hienoa, että yhä useampi toimija pääsee pian liittymään mukaan UNA Ytimeen, kun rajapintaopas julkaistaan. UNA-yhteistyön suurimmat hyödyt syntyvät, kun digitaalisuuden keinoin pystymme sujuvoittamaan tiedon jakamista ja yhteistyötä sosiaali- ja terveyssektorilla", sanoo liiketoimintajohtaja Teemu O. Virtanen Digialta.

Katso video täällä.

Lisätietoja:

Cinia, Jukka Hornborg, liiketoimintajohtaja, Terveydenhuollon ratkaisut, jukka.hornborg(at)cinia.fi
Puh. 040 592 9596

Atostek, Mika Torhola, toimitusjohtaja, mika.torhola(at)atostek.com
Puh. 050 412 3453

Digia, Teemu O. Virtanen, liiketoimintajohtaja, Digia Business Connect, teemuO.Virtanen(a)digia.com
Puh. 040 849 1159

 

Atostek tarjoaa tietojärjestelmien ja ohjelmistokehityksen poikkitieteellisiä asiantuntijapalveluita. Tärkeimpiä sovellusaloja ovat terveydenhuolto ja lääketiede, teollisuuden tuotekehitys sekä julkisen sektorin IT-konsultointi. Atostekilla on myös tuotteistettuja terveydenhuollon SaaS-palveluita, kuten Kanta-palveluihin liittymisen helpoksi tekevä eRA. Atostek työllistää yhteensä yli sata henkeä toimipisteissään Tampereen Hervannassa ja Espoon Otaniemessä. Lisätietoa: atostek.com

Cinia tarjoaa turvallisia korkean käytettävyyden tietoverkko- ja ohjelmistoratkaisuja. Toimintamme perustana on vankka asiantuntemus modernista sovelluskehityksestä, tietoverkkoteknologioista ja kriittisistä toimintaympäristöistä. Yhdistämällä omia ja kumppaniemme palveluja toteutamme luotettavia kokonaisratkaisuja, jotka mahdollistavat asiakkaidemme digitaaliset menestystarinat. Lisätietoa: cinia.fi

Digia on ohjelmisto- ja palveluyritys, joka auttaa asiakkaitaan uudistumaan verkottuvassa maailmassa. Meitä digialaisia on yli 1200. Juuremme ovat Suomessa, ja toimimme asiakkaidemme kanssa kotona ja kansainvälisesti. Rakennamme yhteispelillä maailmaa, jossa digitaalisuus toimii ja tuntuu. Digian liikevaihto vuonna 2019 oli 131,8 miljoonaa euroa. Yhtiö on listattuna Nasdaq Helsingissä (DIGIA). Digia.com

Sinua voisi kiinnostaa