Skip to main content

Energia-alan OT- ja IoT-ratkaisut

Sähkönjakelu, kaukolämpö ja uusiutuva energia – saat liiketoimintaasi istuvat OT- ja IoT-ratkaisut vaativiin olosuhteisiin.

Pattern-hero1

Verkkoratkaisut ja kyberturva yhdeltä kumppanilta

Kaukokäyttöverkkojen tietoliikenneyhteyksien suunnittelu ja operointi, energialiiketoiminnan IoT-ratkaisujen rakentaminen sekä OT- ja IoT-verkkojen kyberturvallisuuden ylläpito ja kehittäminen edellyttää vaativien ammattilaisympäristöjen tuntemista. Kumppaninamme voit luottaa siihen, että saat energiayhtiösi tarpeisiin sopivat tietoverkko- ja kyberturvallisuusratkaisut, jotka kestävät aikaa.

 • OT-ja-IoT-ratkaisut

  Energiantuotannon IoT-ratkaisut

  Sähkö- ja kaukolämpöverkot modernisoituvat ja monipuolistuvat vauhdilla. Hajautettu energiantuotanto ja kysyntäjoustot vaativat mukautuvia ja tehokkaita ratkaisuja.

  Etsitpä IoT-ratkaisua kuormanohjaukseen, kaukolämpöverkon modernisointiin tai olosuhdevalvontaan, olemme apunasi. Kun haluat rakentaa pilviarkkitehtuurin päälle modernin IoT-ratkaisun, jolla voit luoda uutta energialiiketoimintaa, autamme sinua sekä verkon, automaatiototeutuksen että pilviympäristön rakentamisessa.

Kaukokäyttöverkot

Suunnittelemme ja ylläpidämme kaukokäyttöverkkoihin tietoliikenneratkaisuja, joilta vaaditaan korkeaa käytettävyyttä etenkin vikatilanteissa. Erikoisosaamistamme ovat mobiiliverkkopohjaiset ratkaisut sekä näitä tukevat varayhteydet kuten kuituyhteydet, mikroaaltolinkit, yksityiset satelliittiverkot sekä IP-pohjaiset radiomodeemiverkot. Tunnemme myös kaukokäyttöverkkojen erikoistarpeet (mm. IEC101/IEC104, MODBUS) ja ymmärrämme, millä tavalla verkkoja tulee kehittää automaation uudistuessa.

Satelliittiyhteydet palveluna

Cinian ERConnect on NC ER (Network Code for Emergency and Restoration) -direktiivin mukainen data- ja puhelinpalvelu, joka on suunniteltu erityisesti energianjakelun ja kriittisen infrastruktuurin tarpeisiin ja kiperiin tilanteisiin. Palvelu liittää etäkohteet ERVE KOVA -verkkoon ja sitä kautta yrityksesi verkkoon. ERConnect on ainoa satelliittipalvelu Suomessa, joka on suunniteltu nimenomaan kriittistä infrastruktuuria silmällä pitäen: ratkaisun konfiguraatio ja tietoturva on täysin Cinian hallinnassa, emmekä nojaa ulkomaisiin palvelutoimittajiin palvelun toteutuksessa. ERConnect on suunniteltu toimimaan erityisen hyvin silloin, kun sää on huonoimmillaan.

 • Loimuan-lammontuotanto-on-kiinni-toimintavarmoista-tietoverkoista590x360

  Cinian ja Loimuan kumppanuus laajentui kaukokäyttöverkoista kameravalvontaan

  Cinian ja Loimuan yhteistyö alkoi kaukokäyttöverkon langattoman tietoliikenneverkon suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta. Vuosien myötä yhteistyö on saanut uusia ulottuvuuksia Cinia ottaessa vastuulleen myös yhtiön kameravalvonnan kokonaisuuden.

  “Me olemme nähneet, että Cinialla on erityislaatuista asiantuntemusta ja siihen soveltuvia laitteistoratkaisuja. Niiden avulla olemme voineet rakentaa suunnitelmista totta” kertoo Loimuan tietohallintopäällikkö Kimmo Keronen.

Privaattiyhteydet pilvipalveluihin

Cinian pilviyhteyksien avulla liikennöit eri palveluntarjoajien, kuten Azuren, Microsoftin ja Googlen, pilvipalveluihin luotettavien, internetverkosta riippumattomien privaattiyhteyksien kautta. Palvelumme hyödyntää Cinian omaa runkoverkkoa sekä nopeaa ja maantieteellisesti suoraa merikaapeliyhteyttä Suomesta Keski-Euroopan konesaleihin, mikä mahdollistaa yhteyksien matalat latenssit.

Kunnossapito ja huolto-ohjelmat

Laajalle alueelle levittäytyneiden verkkojen huolto ja kunnossapito vaatii erikoisen tarkkaa ja osaavaa projektin- ja palvelunhallintaa. Oli kyseessä sitten verkkolaitteiden tai ala-asemien kunnossapito, koordinoimme ja toteutamme kenttätyön yhdessä alihankkijoidemme kanssa, ja valvomme tarkasti asiakkaan sopimusvelvoitteiden toteutumista. 24/7-palvelukeskuksemme hoitaa vikatilanteiden käsittelyn nopeasti ja täsmällisesti.

 • kyberturvallisuusratkaisut-hero2

  Kattavat kyberturvallisuus­ratkaisut

  Meiltä saat tietoturvan syväasiantuntijuuden, eturivin teknologiat ja energiayhtiön tarpeisiin sopivan kyberturvaratkaisun. Turvaamme liiketoimintasi jatkuvuuden 24/7 ja suojaamme tärkeät tietosi päätelaitteista SCADA-palvelimiin ja verkoista sovelluksiin sekä IT- että OT-verkossa. Kehitämme yhdessä kyberturvasi vastaamaan nykypäivän uhkiin ja haasteisiin.

Ota yhteyttä ja kysy lisää

Jätä yhteystietosi tai kysymyksesi ja olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.

Lue lisää