Ajankohtaista

Tulevaisuuden tietoverkot ovat modernin yhteiskunnan peruspilareita

Uutiset 31.3.2014

Corenetin tavoitteena on rakentaa yhdessä valittujen kumppaneiden kanssa korkealuokkainen, kyberturvallinen ja nopea yhteys eurooppalaisiin ja globaaleihin verkkoihin Suomesta Saksaan kulkevan merenalaisen valokuitukaapelin avulla.

Uudella tietoverkolla varmistetaan kansainvälisiä tietoliikenneyhteyksiä idän ja lännen välillä ja tuetaan suomalaisen digitaalisen talouden ja teollisen Internetin kasvua. Hankkeen toteuttamista varten Jukka-Pekka Joensuu on kutsuttu hankkeen vetäjäksi 1.5.2014 alkaen, ja hän raportoi tehtävässään Corenetin hallitukselle. Jukka-Pekka Joensuu siirtyy tehtävään PwC:ltä, jossa hän on toiminut partnerina ja COO:na.

”On äärimmäisen mielenkiintoista olla mukana luomassa uutta teollista klusteria ja rakentamassa Suomesta kiinnostavaa paikkaa sijoittaa tietoturvallisia ja käytettävyydeltään korkealuokkaisia palveluja. Tulevaisuuden tietoverkot ovat modernin yhteiskunnan tukijalka, ja valtion rooli on luonnollinen pitkän aikavälin infrastruktuurin rakentamisen aloituksessa. Kilpailun toimivuus voidaan taata avoimella toiminnalla (open access), ja investointien kautta myös Suomi voidaan saada uudelle kasvu-uralle. Kapasiteetin lisääminen luo uudenlaisia mahdollisuuksia palvelujen innovointiin ja tietoverkkojen hyödyntämiseen uudella tavalla”, kertoo Jukka-Pekka Joensuu.

Lisätietoja: 
- Timo Kankuri, Corenet Oy:n hallituksen puheenjohtaja; toimitusjohtaja, Governia Oy,  puhelin 050 337 688
- Kalevi Alestalo, Corenet Oy:n hallituksen jäsen; finanssineuvos, Valtioneuvoston kanslian omistajaohjausosasto, puhelin 029 5160144

Jaa