15.4.2016 10:00

Avelacom rakentaa huippunopean yhteyden Euroopan ja Venäjän välille Cinian merikaapeliyhteyden kautta

Cinia ja teleoperaattori Avelacom ovat allekirjoittaneet sopimuksen tietoverkkoyhteydestä. Venäläinen Avelacom pystyy näin kasvattamaan merkittävästi kapasiteettiään, tarjoamaan vaihtoehtoisia reittejä ja parantamaan yhteyksiään keskeisimpien kansainvälisten markkinoiden välillä.

Avelacom hyödyntää Cinian C-Lion1 -merikaapeliyhteyttä Suomen ja Saksan välillä ja tarjoaa yritysasiakkailleen nopean ja matalaviiveisen reitin Moskovan ja Euroopan tärkeimpien kaupunkien, kuten Lontoon, Amsterdamin ja Frankfurtin välillä. Cinian kansainvälistä tietoverkkoa hyödyntäen Avelacom saa tuotetarjoomaansa myös nopeimman yhteyden Euroopan ja Aasian välille Venäjän kautta.

Cinia toimittaa yhteydet Avelacomin käyttöön kevään 2016 aikana, kun Suomen ja Keski-Europaan yhdistävä C-Lion1 merikaapeliyhteys ja sitä täydentävät maanpäälliset yhteydet valmistuvat.

- Sopimus Avelacomin kanssa on erinomainen esimerkki uuden suoran merikaapeliyhteyden merkityksestä Suomen ja Länsi-Euroopan välillä. Cinialla on hyvä mahdollisuus laajentaa yhteistyötään Avelacomin kanssa tulevaisuudessa ja siten tuottaa yhä enemmän kapasiteettipalveluita yhtiölle ja sen asiakkaille, sanoo Cinian Partnership Director Jaana Räty.

- Avelacom on erikoistunut rahoitus- ja tukkukauppa-alaa palveleviin operaattoriasiakkaisiin. Kumppanuutemme Cinian kanssa ja C-Lion1-merikaapeliyhteyden hyödyntäminen kasvattaa kyvykkyyksiämme tukea siirtoaikaviiveelle herkkiä sovelluksia ja erikoistuneita tarpeita. Uskon, että asiakkaat muiltakin toimialoilta haluavat tulevat haluamaan hyödyntää vaihtoehtoisia reittejä Euroopan ja Venäjän kautta, sanoo Aleksey Larichev, Avelacomin Global Business Director.


Lisätietoja antavat:

Cinia / Jaana Räty, Partnership Director, +358 40 865 3312, jaana.raty(at)cinia.fi
Avelacom / Alina Karpichenko, Global marketing manager, +7 915 403 85 37, a.karpichenko(at)avelacom.com

Cinia Group Oy tarjoaa älykkäitä verkko-, järjestelmä- ja ohjelmistopalveluita, jotka poistavat etäisyyksien merkityksen ja parantavat maailman toimivuutta. Vahva osaaminen kriittisissä järjestelmissä sekä oma yli 10 000 kilometrin laajuinen kuituoptinen runkoverkko Suomessa mahdollistavat yrityksille tietoturvallisen it-infrastruktuurin ja tulevaisuuden pilvipohjaisen toimintaympäristön. Cinia C-Lion1 -merikaapeli vahvistaa Euroopan digitaalisia sisämarkkinoita tarjoamalla lyhyimmän ja nopeimman reitin Keski-Euroopasta pohjoisen Euroopan datakeskuksille ihanteellisiin oloihin sekä Aasian ja itäisen Euroopan markkinoille. Suomalaisen Cinian palveluksessa on noin 200 osaajaa. Lisätietoa: www.cinia.fi.

Avelacom on yksi nopeimmin kasvavista teleoperaattoreista, joka toimittaa kattavan valikoiman data- ja puhepalveluita sekä pilvipalveluita räätälöitynä eri toimialojen tarpeisiin. Avelacomin oma kansainvälinen verkko perustuu 100G koherenttiin DWDM tekniikkaan ja kattaa läntisen Euroopan, Pohjoismaat, Baltian, Itä-Euroopan, Venäjän ja Aasian. Verkosto tavoittaa yli 70 kaupunkikeskusta yli 40 maassa.  Avelacomilla on toimisto Moskovassa ja Lontoossa.