29.8.2017 9:00

Viking Maltin sähköinen viljakauppapaikka BARBIN käyttöön ensimmäisenä Suomessa

Viking Malt, yhdessä Cinia Solutions Oy:n ja saksalaisen ERP-toimittajansa Point Informationsverarbeitung und Consulting GmbH:n kanssa on rakentanut Suomeen ensimmäisen sähköisen viljakauppapaikan, jonka käyttöönotto alkaa asteittain syyskuun alussa.

Barbin-järjestelmä mahdollistaa viljelysopimusten teon ja viljan hintakiinnitykset sekä kuluvalle että tuleville satokausille sähköisesti sekä toimii mallastamon viljan hankinnan ja sopimusviljelijöiden välisenä tiedon siirtokanavana mm. ennakkonäytetietojen, kippiaikojen sekä vastaanotettujen kuormien kilojen ja laatutietojen osalta. Sopimusvahvistukset sekä mm. muutokset viljan hintanoteerauksissa välitetään tiedoksi suoraan viljelijöiden kännyköihin.

Ottamalla käyttöön nykyaikaisia tiedonsiirtovälineitä, Viking Malt tehostaa tiedonkulkua sopimusviljelijöidensä kanssa sekä nousee modernien viljakauppatapojen edelläkävijäksi Suomessa sekä myöhemmässä vaiheessa myös muissa Viking Maltin maissa. Viljakauppatoimintojen digitalisoinnin myötä kotimaisen mallasteollisuuden tavoite on parantaa suomalaisen mallasohraketjun tehokkuutta ja olla suomalaisen mallasohran viljelijän toimivin yhteistyökumppani myös tulevaisuudessa.      

Lisätiedot:

Petri Mähönen, Liiketoimintajohtaja, Ohjelmistopalvelut, Cinia Solutions Oy, petri.mahonen(at)cinia.fi, +358 40 5956563

Sanna Kivelä, Hankintapäällikkö, Viking Malt Oy, sanna.kivela(at)vikingmalt.com, +358 447391722

Cinia yhtiönä

Cinia Group tarjoaa älykkäitä verkko-, pilvi- ja ohjelmistopalveluita, jotka poistavat etäisyyksien merkityksen sekä parantavat maailman toimivuutta ja turvallisuutta. Vahva osaaminen kriittisten järjestelmien kehittämisessä perustuu tinkimättömään tapaan varmistaa toimintavarmuus ja tietoturva kaikissa tilanteissa. Edistyksellinen pilvipohjainen toimintaympäristö tarjoaa kyberturvallisen ICT-infrastuktuurin, joka vastaa vaativimpienkin organisaatioiden tarpeisiin. Tuhansien kilometrien mittainen oma optinen runkoverkko ja Cinia C-Lion1-merikaapeli tarjoavat lyhyimmän ja nopeimman reitin Keski-Euroopan verkkosolmuista Pohjois-Euroopan datakeskuksille ihanteellisiin oloihin sekä Aasian ja itäisen Euroopan markkinoille. Lisätietoa: www.cinia.fi. 

Viking Malt yhtiönä

Viking Malt on Pohjois-Euroopan johtava panimoteollisuuden mallastoimittaja ja yksi johtavista erikoismaltaan valmistajista. Konsernin emoyhtiö, Viking Malt Oy, on yksityinen suomalainen yritys, jonka omistaa Polttimo Oy (62,5%) ja Lantmännen ek för (37,5 %). Pääkonttori sijaitsee Lahdessa ja toimintaa on Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa, Puolassa ja Liettuassa. Viking Malt -konsernin liikevaihto on noin 220 MEUR. Konsernin kotimarkkinat ovat Itämeren alueella ja yhtiöllä on vankka jalansija vienti-markkinoilla Euroopan ulkopuolella mm. Aasiassa, Latinalaisessa Amerikassa ja Afrikassa.